ComputereSikkerhed

Klassificering af computervirus. Findes på de komplekse

Vira kaldes en særlig form af edb-programmer, som indeholder såkaldt skadelig kode. Klassificering af computervira, som vil blive diskuteret i det følgende, er meget omfattende. En ting er sikkert - et karakteristisk træk ved alle ondsindede programmer er deres evne til at reproducere. Blandt andet virus er farlige , fordi de er i stand til at udføre en række vilkårlige handlinger uden brugerens viden, og derved forårsage skade på computersoftware.

Så computervirus. Deres klassificering er noget der minder om en grundig og detaljeret systematisering af biologisk prototype. Computervirus kræver at bringe dem til et specifikt system. Gør det muligt, baseret på følgende funktioner:

- miljø;

- infektionsvej der meget miljø;

- forskellige former for destruktive kapaciteter;

- karakteristika for virkningsmekanismen af virusset.

Nu fortæller jeg om de enkelte funktioner i detaljer.

Habitat. Klassificering af computervirus

De skal inddeles i følgende kategorier:

Fil vira. De har evnen til at blive implementeret i de operationelle filer. For eksempel *. BAT, * .dll, *. SYS, * .exe, * .COM.

Boot virus. Invadere disken boot sektor (Boot-sektor) eller i den specifikke sektor, der omfatter et system harddisk loader, en såkaldt Master Boot Record.

Macro virus. Monteret inde i systemet og fungerer ved hjælp af såkaldte makroer (fx Excel, Word).

Du bør heller ikke glemme, at der er virus tilsammen. Som regel de tilhører en flerpartsaftaler type og inficere ikke kun direkte til filerne selv, men også boot sektor. I de fleste tilfælde har disse vira en temmelig kompliceret virkningsmekanisme, og er ofte konstrueret på en sådan måde, at trænge ind i systemet så meget som muligt den oprindelige metode, der forhindrer deres hurtig påvisning.

Fremgangsmåder til infektion. Klassificering af computervirus

Resident. RAM forlade deres resident del. Det er efter et stykke tid begynder til fuldt ud at styre operativsystemet. Disse vira forbliver aktive helt op til genstart eller nedlukning.

Ikke-hjemmehørende. Det er næsten en tro kopi af de tidligere, men ikke inficere hukommelse, og forbliver aktive kun nogle bestemte, som regel begrænset periode.

Klassificering af computervirus, givet deres destruktive evner

Uskadeligt. Absolut ikke påvirker driften af enheden. Det eneste minus - meget hurtigt sprede og reducere mængden af ledig hukommelse på din harddisk.

Ufarlige. Det påvirker mængden af ledig hukommelse, og kan tiltrække en række effekter, som regel, lyd eller grafik.

Farligt. Forårsage alvorlige forstyrrelser i driften af systemerne.

Ultra-farligt. Føre til tab af forskellige programmer, ødelægge data, slette de nødvendige oplysninger til at fuldføre handlingen.

Typer af computervirus baseret på dets virkningsmekanisme

Vira Companion. Opret en fil-satellitter til EXE-filer. Navnet er det samme, men forlængelsen er ændret til COM. Typisk, når du kører denne type fil DOS oprindeligt opdage og eksekvere en COM-fil, dvs. virus.

Virusy- "orme". De er en af de varianter af følgesvend vira. Opret din egen kopi, betyder modtagelse COM EXE i dette tilfælde ikke.

Parasit malware. Dette omfatter alle de vira, som en eller anden grund ikke kan henføres til enten den første eller anden del af denne gruppe.

Netværk vira. De er kendt for evnen til at komme ind i computeren via netværket og sende kopier af sig selv. Det gælder ikke for enhedens ressourcer.

Polymorfe virus. Må ikke indeholde konstant region cola, er under konstant forandring, så er klassificeret som dem, der er vanskelig at opdage.

Macro virus. Inficere programmer skrevet i et bestemt sprog.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.