TravelingRetninger

Khorezm region Usbekistan. Fortid og nutid

Den nordligste region i Republikken Usbekistan - Khorezm regionen - beliggende i den lavtliggende almindelig, hvoraf en del er en gammel delta Amudarya floden, den anden del af den vestlige og sydvestlige grænser op til Karakum, hvor grænsen til Turkmenistan. Det grænser også Bukhara regionen Usbekistan og Karakalpak kant.

administrative distrikter

På grænsen til Turkmenistan er Khorezm region. Urgench byen er dens hovedstad. Lille område region mindre end 2% af hele Usbekistan -. 6300 sq M. kilometer. På sit område er der 3 byer (Urgench, Khiva, Pitnak) og 9 landsbyer. Total administrative distrikter (tåger) - 11 og en by af regional underordning Urgench. Det er en moderne industriby med udviklet infrastruktur. Det er hjemsted for 163.000 mennesker. Serveres med offentlig transport. Mellem Urgench og Khiva går mellem byer vogn.

natur Khorezm

Khorezm region er beliggende på bredden af Amu Darya River overfyldte, der tjener som en kilde til vand i denne halvtørre region. Floden flyder over fladt terræn, det har en stor flodslette og flad kyst, som er oversvømmet i løbet af foråret oversvømmelser. Takket være sin brede spild, der bringer silt, saltholdige jorde dårligt udbytte en rig høst. Vandet i Amu Darja er meget brugt til kunstvanding. I Sovjettiden, et kraftfuldt vandingssystem, som omfatter vandingskanaler Shavat, Klychbay, Palvan-Jihad, Tashsakinsky og andre.

Syd-området har mange små søer, for det meste salt, vådområder og strandenge overgroet tugai - tilgroede, der består af poppel, pil, klematis, Lohan og andre planter, semi-ørkenområder. Søer og sumpe dannet af oversvømmelse af det område af oversvømmelse og grundvand. Floden er rig på fisk, er hjemsted for havkat, chub, brasen, sabel fisk, karper, græs karper og andre arter. De vandløbsnære skove findes vildsvin, Bukhara rådyr, harer, jungle katte, grævlinger og andre repræsentanter for fauna.

Landbrug og industri

Khorezm region, områder, hvor det meste af bomuld er dyrket og / landbrugsprodukter, anses for at være en agroindustrielle. Befolkningen er hovedsageligt beskæftiget i landbruget på vandede arealer. Med de vigtigste / x afgrøde er bomuld, som optager en stor del af den samlede bruttoproduktion. For at beskytte muldjord fra vindene langs markerne blev plantet mange morbærtræer, der tjente som et incitament til avl avlen tjener som en kilde til råsilke. På området for dyrkede korn, grøntsager og frugter. Her er der verdensberømte søde og duftende meloner Khorezm.

Industrien er hovedsageligt fokuseret på forarbejdning af landbrugsprodukter, desuden i regionen er der virksomheder, der producerer bomuld og silke stof, syr og strikkemaskiner. Khorezm region har altid været berømt over den verdensberømte Khiva tæpper. I Khiva fungerer fint tæppe-vævning produktion.

Nedra region rig på olie, gas, guld, sølv og andre sjældne jordarters metaller, marmor og granit. Gennemførte deres udvinding og forarbejdning.

Den gamle land Khorezm

Jeg vil gerne præcisere, at landet Khorezm, som det blev kaldt, og kaldte nu - det Khorezm region. Urgench har ikke altid været sin kapital. Når den gamle by med samme navn har eksisteret, og var 150 kilometer fra den nuværende Urgench. Men af ukendte årsager, Amu Darja ændret sit løb og folk forlod den.

Naturområde ikke besidder skønhed, men strømmen af turister er stigende år for år. Dette lettes af den gamle historie Khorezm, sin storslåede monumenter, som er bevaret, restaureret og bragt før turisterne i uberørt skønhed. Regionen arbejder konstant internationale arkæologiske ekspeditioner studere gamle bosættelser, hvoraf der er mange.

Khorezm betragtes vugge af den menneskelige civilisation. Arkæologer fandt, at befolkningen i jorden blev holdt tilbage i VI-V årtusinder f.Kr.. Den første omtale af Khorezm indeholdt i "Avesta» (jeg årtusinde f.Kr.. E.). Ifølge legenden, dette land var hjemsted for den berømte Zarathustra - præsten og profeten, grundlæggeren af Zoroastranisme, som blev givet åbenbaringen af Ahura Mazda, har den form for "Avesta". Dette er den første religion på Jorden.

I løbet af de årtusinder, delstaten Khorezm set mange begivenheder, storhed og fald af civilisationer, erobring, ødelæggelse og nye udviklinger, der fører til velstanden i byen. I byerne Khorezm, Urgench og Khiva udviklede videnskab og kunst. Den evige kamp for vand får lov til at skabe de gamle vandingsanlæg, har forvandlet den livløse salt lejligheder til en blomstrende oase. Arven fra fortiden - de gamle arkitektoniske monumenter, de kommer til at se turister fra hele verden.

Perler af Uzbekistan - Khiva

Oldtidens Khiva - Khiva tidligere hovedstad i riget, som blev en del af det russiske imperium i slutningen af XIX århundrede - spor sin historie fra oldtiden, men de fleste blomstrede i XIX-XX århundreder. I løbet af denne tid, blev en forbløffende arkitektoniske strukturer bygget på dens område, som indgår i UNESCO som World Heritage sites.

De fleste af dem er koncentreret Ichan-Kala. Dette kompleks i det væsentlige er en gammel by, omgivet af tykke mure. De mest fremragende arkitektoniske monumenter: minareten Kalta Minar Madrasa Muhammad Amin Khan, slottet af Muhammad Rahim Khan, moskeen og mausoleum af Bibi Hajar, Shahimardan mausoleum, mausoleum af Sheikh Mavlon Bobo.

Hazarapsky område

Den sydligste betragtes Xazorasp District of Khorezm region, det omfatter 15 bosættelser, hvoraf de største er byen Pitnak. Indtil midten af 1990'erne, blev det kaldt Venskab. Gennem den passerer linjen af jernbanen-Urgench Turkmenobad. Den beskæftiger bil plante.

I midten af distriktet er den antikke by Khazarasp. På sit område er bevaret fragmenter af gamle befæstede mure, hvor der er smuthuller for at beskytte byen. Hjørner af vægge kronet med tårne. Under foretaget udgravninger fandtes fragmenter af keramik, hvis alder er defineret som I årtusinde BC. Byen på Amu Darja gravede Canal Grande, som var sejlbar.

Qo'shko'pir distriktet

En anden bekræftelse af den gamle jord modtaget Khorezm regionen - Qo'shko'pir District, som er de mest afsidesliggende områder i Usbekistan. På sit område der Koshkupyr landsby, nær som er Imorat-bobo - en arkitektonisk kompleks beliggende i det område af den gamle kirkegård. Det omfatter landsbyens moské med en minaret og tre mausoleer, stående fra hinanden. Området er helt bagud. Her er beskæftiget i landbruget.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.