Kunst og underholdningKunst

Khokhloma - hvad er det? Khokhloma: billeder, mønstre, billede

Khokhloma - hvad er det? Først og fremmest, det er en gammel russisk folkemusik håndværk. Khokhloma maleri, Golden Khokhloma, et stort lag af russisk kultur. Symbol malet i stil med "Khokhloma" er en fyrig Firebird, en fabelagtig karakter. Hovedstaden i fiskeri - byen Semenov, beliggende i den nordlige del af Nizhny Novgorod. I modsætning til Gzhelian kunstneriske produktion, som samler 27 byer og landsbyer i en "Bush" Khokhloma blev koncentreret på ét sted. Derfor er dens udvikling fortsatte længe nok. Kunstnerisk komponent fiskeri havde også værdi som talentfulde kunstnere er ikke almindelige, og uddannelse, som sådan, ikke var.

Historien om den gyldne Khokhloma

Kunst håndværk Khokhloma sine rødder i slutningen af det 17. århundrede, under den hurtige udfolde ikon maleri. afregningsperiode af Novgorod lander gamle troende, der ikke accepterede kirkens reformer af Patriarch Nikon, faldt sammen med fremkomsten af nye metoder til forgyldning ikoner. Det er i Nizhny Novgorod-regionen, landsbyerne har lært at male ikoner i guld, men uden brug af ædle metaller. Træ løn ikoner drysses sølv mashed i støvet, og derefter overtrukket med linolie og anbragt i en ovn. Sølv belægning mirakuløst forvandlet til glitrende guld. dengang teknologien ikke giver et yderligere middel til at lette processen, blev alt gjort manuelt. Nogle kunstnere eller anden måde tilpasse, opfinde enkle værktøjer til at hjælpe, men i almindelighed, maleri Khokhloma fuldt sikret kun ved manuel arbejdskraft. De vigtigste opgaver for produktionen var drejning, som kræver særlige kvalifikationer. Emnerne bearbejdes en master, primet og brændte dem andre, og andre malet. Men under alle omstændigheder, et samarbejde mellem resultaterne var gode, og produktionen blomstrede.

Fremkomsten af høj kunst

Så på Volga dukkede den gyldne Khokhloma maleri. Fra ikoner til hurtigt skiftet til produktion af bordservice lavet af træ beklædt med guld mønster. Sølv var ikke nok, og det blev erstattet af tin. Tallene var ikke værre, tværtimod, male erhvervet ædel mat og efter polering af maling begyndte at skinne som solen. Semenov kunstnere er gået sammen i et kooperativ, male "Khokhloma" er blevet kendt langt ud over grænserne i Nizhny Novgorod provinsen. Den ene efter den anden kom de handlende, bestilte mestre malet træ redskaber enorme partier, og fiskeri begyndte at udvikle sig hurtigt.

Først hugget fra en lind og male Khokhloma mønstre skeer og øser. Grateful efterkommere rejst endnu et monument til Semyon-Lozhkarev som en hyldest til de mestre og kunstnere af tiden. Håndværkere arbejdede utrætteligt, blev Nizhny Novgorod retter bragt og med succes solgt til den store markedsplads Macarius, den mest berømte russiske fair. Indkomst retter og til Moskva. I den russiske hovedstad, idet der hele tiden med deltagelse af udenlandske repræsentanter for den handlende klassen, tyskerne, franzuzy englændere. De bemærkede straks de usædvanlige Khokhloma produkter.

Khokhloma - hvad er det fra synspunkt af det internationale samfund?

I midten af det 19. århundrede Khokhloma maleri på fade, møbler og tøj kom til at blive kendt i udlandet. Verdensudstillingen i Paris, som fandt sted i 1889, banede vejen for den gyldne Khokhloma verdensplan. Khokhloma maleri gik på eksport af en bred strøm. Markeder i Vesteuropa, Sydøstasien, Indien, Kina, og senere det nordamerikanske kontinent handlede varer russiske folkemusik håndværk.

Høj efterspørgsel efter produktet ud over Volga mestre blev et incitament til videreudvikling af Golden Khokhloma. produktion række steg mange gange, foruden skeer gjort retter og plader, tønder, Krynki for krydderier, salt shakers, forskellige postavtsa, glas og krus. Især værdsat i Vesten, den såkaldte Bratina - kæmpe porcelæn i form af båden med et dusin spande. Navnet taler for sig selv, denne redskaber beregnet til broderlig banket. Festlig tema altid ledsaget Khokhloma produkter. Og en uudtømmelig kilde af fag og temaer for dem - det er hele Rusland. Khokhloma er uløseligt forbundet med selve kilden, og dens historie.

Retter og ikke kun

Ud over køkkengrej, store partier produceret husholdningsartikler: kasser, snustobaksdåser, små møbler varer, lofter, skabe, borde og bænke. Golden Khokhloma kunne bestilles, er det værd meget dyrere, men prisen ikke generer nogen. Ved udgangen af det 19. århundrede Khokhloma bliver dyrere, fordi deres produktion betydeligt mere kompliceret. Der var blomster design, som fortsatte med at forfædres traditioner, men på samme tid, han bar en særlig naturlig kunstnerisk skrivemåde, der adskiller sig Khokhloma. Billeder taget i disse dage kunstnere, entusiaster, tegninger og skitser støtte udviklingen af nye tendenser i kunsten Khokhloma maleri.

Khokhloma produkter betydeligt udvide deres allerede malet på samme måde som "Kudrin", med guld blade og blomster i stil med det tal på den kvindelige tørklæde, når pynten er sammensat af flere fragmenter, der glider ind i et billede. En af de mest beundrede tal Kokhloma var "en urt", og den første halvdel af kunstnerne 20. århundrede skabte "Hohloma ornament". Så en klassisk stil. Farvning mønster således yderligere komplicere, takterne blive tyndere, og plottet erhvervet tegn sikkerhed. Art stil kaldet "Khokhloma", billeder og skitser, som det bekræfter sin fortsatte udvikling. På samme tid i det centrale Rusland begyndte at dukke former for kunst, som Khokhloma maleri, Fedoskino miniaturer og Zhostov bakker. Lidt senere tjente Gzhel fabrikker til produktion af Bordservice, som hurtigt blev så populær som Khokhloma træ. Russisk kunstneriske håndværk har udviklet med succes, Gzhel, Khokhloma, Zhostovo, Fedoskino - dette er ikke en komplet liste over håndværk, der kan sammenlignes med en høj kunst.

udstyr

Khokhloma kunst - det er en ganske kompliceret proces, der involverer mange tekniske finesser. Det er ikke nok at male det rigtige produkt - dens form og parametre også nødt til at være perfekt. Hvis føreren besluttet at skære i træ i form af en svane Bratina og male det i stil med den gyldne Khokhloma, er det primært modtaget blanket skal gentage alle de elegance af en ædel fugl, og hendes hals må da være en "svane" bøje, som vi observerer i naturen.

Khokhloma - hvad er det ud fra et teknisk synspunkt? I overensstemmelse med regel produktets ægthed, dens overholdelse af visse kanonerne af højt niveau, specialister i JSC "Khokhloma maleri" bragt kvaliteten af sin produktion formel, som dannede grundlag for produktion af Kokhloma produkter. Således er alle de processer i virksomheden er ikke omfattet af kravene i markedet, stimulere masseproduktion, og lovene i det kunstneriske miljø, kundeorienteret, at have en smag. Denne politiske retningslinjer har allerede båret frugt, ordrer begyndte at komme ikke fra souvenirbutikker og de berømte kunstgallerier og saloner.

Processen med at gøre kunstgenstande i Khokhloma stil - er en kompleks proces kæde. Træ anvendes kun savværker, hvor der gives præference lind, både sympatisk og mest sejt materiale. Materiale passerer naturligt tørretrin udendørs i et år, og derefter logger på Comley flor emner, som efter-tørretumbler i yderligere tre måneder. Efter at træ allerede er velegnet til bearbejdning på drejebænke. Udvalgte stykker er bestemt til fremstilling af dukker, store vaser er bearbejdet fra faste kamme. For skeer og øser egnet tømmer splintved del, er det forholdsvis nemt at klippe og ikke knække.

Udskårne og skæres emnerne kaldes "linned" før maling er "undertøj" tørres igen ved en temperatur på omkring 100 grader. Derefter artikler primet og indlæses igen i ovnen ved 120 grader. Derefter arbejdsemnet er jorden, skåret og huller på overfladen shpaklyuyut og belagt med et tyndt lag lak. Kort før fuldstændig tørring præform belagt aluminiumspulver og findelt den, således at hele overfladen blev ensartet coatet. Yderligere sølv-matteret kopper, skeer, tallerkener, vaser og skåle kommer til kunstnerne til efterbehandling - Khokhloma malerkunsten.

Efter male produktet tre gange lakeret med en mellemliggende opvarmning til 130 grader. I dette tilfælde, aluminium belægning får en gylden nuance, at produktet er klar til pakning og forsendelse.

typer af maling

I det 18. århundrede Khokhloma maleri nåede sit klimaks, efterspørgslen efter kunst produkter alle steg, og Nizhny Novgorod mestre, mens der allerede er på toppen af sin kreativitet. Det var dengang, og har udviklet to hovedtyper af maling Golden Khokhloma - "hest" og "baggrund".

Khokhloma, mønstre, som blev malet på samme måde som "hest" maleri, det er en tegning af en gylden felt, udført i sort og røde farver. Kunstneren trækker en finmasket mønster af slagtilfælde efter ethvert af de følgende skrifttyper:

  • "Gingerbread" - et stiliseret billede af solen, indesluttet i en geometrisk form, firkantet, diamant eller en nedskæring cirkel. Fremgangsmåden ved første øjekast enkel, men fra sol cirkel, indrammet af krøller-stråler udseende var ikke rive, så økologisk kombineret med den store luminary omgivende ramme.
  • "Travnik" - urte ornament, mønster eller kystnære sedge eng af græs.
  • "Blad, et bær" - malet med en masse blade og bær, blomster og stængler, kringlet sammenvævede med hinanden.

I modsætning til "hest", Khokhloma, hvilke mønstre aflejret guld på grundlag af rød eller sort, blev betragtet som "baggrund". Det mest interessante udvalg af malerier på baggrunden er "Kudrin", som er en stiliseret billede af blade og blomster. Gentagne Kudrevatov krøller, udvikler sig til indviklede mønstre, blomster, blade, og alle former for bær, have og skov. Denne malestil er bemærkelsesværdig for den omfattende brug i udarbejdelsen konturlinierne, fordelagtige at afskrive de enkelte dele.

Kataloger

Siden midten af det 20. århundrede begyndte at systematisere Khokhloma maleri, trykt mapper med de mest interessante eksemplarer, og den bedste blev tildelt certifikatet. Værker af master-kunstnere i stil med "Khokhloma", fotos og tegninger, som blev offentliggjort i pressen, blev deltagerne i forskellige konkurrencer og udstillinger. Forfatterne art produkter modtaget priser og udmærkelser for deres kreativitet. Ved sådanne viser alle kunne købe et produkt fremstillet i den kunstneriske stil kaldet "Hohloma". Foto for hukommelse med producenten Guiden gør det samme. I lang tid bagefter en smuk lakeret ting glædeligt sin herre.

Khokhloma øjnene på et barn

Børnehaver, gartnerier og endda i sovjettiden, modtog møbler, lavet i stil med Khokhloma maleri. Og selv om denne kunstneriske stil altid er blevet betragtet som "voksne" børn virkelig nyde hvert bord, malet med kunstneren. Selvfølgelig var det ikke en håndlavet, blev produkter malede møbler fabrik, ved serigrafi. Men indtrykket af høj kunst Khokhloma maleri var til stede, og det glædede børn. Sammen med børnene glade forældre. Således børn Khokhloma var ikke værre end den "voksne".

Tema til skole essays

De uddannelsesprogrammer er varierede. Khokhloma - hvad er det med læreren synspunkt? På skoler i Moskva og Moskva-regionen, såvel som i andre russiske byer i træningsprogrammet er på temaet russiske folkemusik kunst og håndværk, hvor det første sted er kunsten at Khokhloma maleri. Dens lange historie og verdensberømte give de studerende mulighed for at udtrykke deres personlige holdninger, at præsentere det på papiret og få et skøn. Det kan være en hel essay om et emne eller en novelle. Khokhloma som kunst fortsætter med at udvikle med succes, er det fortjener opmærksomhed-school seniorer. Men de lavere klasser, også kan deltage i debatten.

Khokhloma i sangen genre

Fine art er ofte kombineret med andre kategorier af kreativitet. Art Khokhloma maleri er ingen undtagelse. Sangen "Khokhloma" lang vundet popularitet. Hendes udfører sanger sangere, kor og individuelle sangere. Smuk melodi, sjælfuld poesi, også skrevet fra sjælen. På Eurovision Song "Khokhloma" er ikke blot en hædersplads.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.