Hjem og familieBørn

Hyppig vandladning i et barn uden smerte: årsager og behandling

Hyppig vandladning hos børn - det er en almindelig lidelse, der normalt signalerer om sundhedsproblemer. Derfor forlader dette symptom bør du ikke ignorere.

generelle oplysninger

Child - det er ikke en voksen. Den vigtigste funktion af indre organer systemer havde væsentligt anderledes. At for en voksen er normalt normen, kan det være for barnet patologi. Anatomisk og funktionelt for børn og voksne nyrer har mange forskelle. Jo yngre barnet, kan den større denne forskel spores. På tidspunktet for de krummer i lyset af hans ekskretionsorganerne systemet er endnu ikke helt dannet.

Nyrer - dette er en alvorlig maskine. Gennem disse organer urinvejene bærer væskebalancen og mineraler i kroppen, fjerner blod fra slutprodukterne med metabolisme og fremmede kemikalier. Desuden nyrerne tager aktivt del i at opretholde normalt blodtryk, dannelsen af glucose i reguleringen af produktionen af røde blodlegemer ved knoglemarven.

Arbejdet i urinvejene af et lille barn går til det yderste. På baggrund af en nyre sundhed til at klare deres opgaver, men med lidt fiaskoer mulige overtrædelser.

Norma vandladning hos børn i forskellige aldre

Funktioner af struktur og funktion urinvejene hos små børn bestemme hyppigheden af vandladning, afhængig af alder. For eksempel spædbørn kræver normalt omkring 25 bleer om dagen. Undtagelser er børn i den første uge af livet. De har en hyppighed af vandladning er ubetydelig - ikke mere end 5 gange om dagen. Dette skyldes den høje væsketab og utilstrækkelig indtagelse af modermælk. Ved 12 måneder barnet begynder at tisse omkring 15-17 gange om dagen. Med alderen er mængden af vandladning generelt nedsat. I tre år, børnene gå på toilettet højst otte gange om dagen, og i ni år - omkring seks gange. Teenagere tisse ikke mere end fem gange om dagen.

Alle, der overstiger de angivne parametre, kan betragtes som hyppig vandladning. Men altid tillod en lille afvigelse fra normen. Hvis barnet er seks år i dag tissede 6 gange, og i morgen - 9, er der ingen grund til panik. Det er nødvendigt at analysere mulige ændringer i barnets liv. For eksempel kan efter spist frugter vandladning stige uden nogen patologi. På den anden side, at ændringen i disse indikatorer er ofte tegn på helbredsproblemer. Dernæst skal du se på de væsentligste årsager til hyppig vandladning hos børn uden smerter.

Hvad er den fysiologiske thamuria?

Årsagerne til hyppig vandladning kan være harmløse og ikke er forbundet med sygdommen. I dette tilfælde normalt indebære fysiologiske pollakisuri. Dens udvikling skyldes følgende faktorer.

  1. Væskeindtag i store mængder. Når et barn drikker en masse, at hyppig trang bruge toilettet. Forældre bør være opmærksomme på årsagerne til øget væskeindtag. Det er én ting, hvis et barn i familien er vant til at drikke mineralvand hver dag eller tørstig på baggrund af det varme vejr og efter træning. Hvis et barn beder uden grund konstant vand og en masse af at skrive, kan det signalere en sådan sygdom som diabetes.
  2. Modtagelse af lægemidler med en vanddrivende effekt. Disse omfatter diuretika, antihistaminer og antiemetiske.
  3. Hypotermi. Hyppig vandladning i et barn uden smerte er ledsaget af refleks spasmer af blodkar i nyrerne. Efter opvarmning thamuria forankret.
  4. Anvendelse af produkter med en vanddrivende effekt (tranebær, vandmelon, agurker, grøn te). De fleste af dem indeholder i sin struktur en stor mængde vand, så antallet af ture til badeværelset steget.
  5. Hyppig vandladning i et barn 4 år, muligvis på grund af stress og overstimulering. På baggrund af kroppen frigives adrenalin, hvilket påvirker ophidselse af blæren og fjerne selve fluidet. Derfor barnet ofte besøger toilettet, men tisser i små portioner. Dette er en midlertidig tilstand, der kører uafhængigt af hinanden.

Fysiologisk thamuria er helt sikkert og kræver ikke nogen specifik behandling. Vandladning kommer tilbage til normal efter fjernelsen af en udløsende faktor.

Det er ikke altid forældrene kan selvstændigt fastslå årsagen til sådanne sygdomme. I nogle tilfælde, hyppig vandladning i et barn uden smerte er et symptom på en alvorlig sygdom. Det kunne være psykosomatiske lidelser, sygdomme i det endokrine og nervesystem. Typisk er lidelsen ledsaget af feber, overdreven sveden, og nægter at spise. Overvej de vigtigste sygdomme, hvor der er hyppig vandladning i flere detaljer.

Patologi endokrine system

Hyppig vandladning i et barn uden smerte kan være et symptom på diabetes, som diabetes og insipidus.

I det første tilfælde, at sygdommen udvikler sig på grund malabsorption af glucose, som ikke er modtaget fuldt af cellerne. Den højeste prioritet i hans symptomer er konstant tørst og overdreven appetit. Hertil kommer, at børn har inflammatoriske og purulent hudlæsioner, området omkring øjnene.

Diabetes insipidus opstår på baggrund af de funktioner i hypothalamus, som er ansvarlig for produktionen af vasopressin hormon. Det giver reabsorption af vand under filtreringen af blod gennem nyrerne. Hyppig vandladning i et barn 3 år eller ældre kan være forårsaget af en mangel på dette hormon.

Blære dysfunktion

Neurogen blære - en patologi, i hvilken den observerede sprængning af driften af kroppen. Det udvikler grund af den langsomme modning af nerve centre, som er ansvarlige for den korrekte drift af blæren. Hyppig vandladning hos et barn uden smerte - det vigtigste symptom på neurogen dysfunktion. Dens manifestation kan forbedres på grund af stress og forkølelse.

Neuroser og psykosomatiske lidelser

Som nævnt ovenfor, stress og spænding ofte provokere hyppig vandladning hos børn. Årsagerne til denne lidelse kan også være lurer i neurasteni og forskellige psykosomatiske tilstande. Fysiologisk thamuria af stress - det er et midlertidigt fænomen, hvis varighed ikke må overstige 10 timer. I tilfælde af patologien for psykosomatiske natur symptomer opstår hele tiden, men de kan være mindre udtalt og suppleret med humørsvingninger, aggressivitet.

CNS patologi

Tømning af blæren finder sted, hver gang ved hjælp af impulser, som kommer fra hjernen gennem rygmarven. Hvis kæden er brudt, er der en spontan frigivelse af urin. Dette sker hver gang ved påfyldning af blæren. Som et resultat, forældre mærke hyppig vandladning. Et barn på 5 år er mulig i traumer, inflammatoriske og degenerative sygdomme, hjernetumorer.

Pres på blæren udefra

Når reducere størrelsen af blæren er der et behov for en hyppigere tømning, dvs. pollakisuri. Ud over den unormale udvikling, kan denne opdeling føre udefra tryk (graviditet hos piger i deres teenagere, tumorer i bækken og t. D.).

Undersøgelse for at bekræfte diagnosen

For at påvise tilstedeværelsen af en sygdom, er det nødvendigt at gøre analysen af urin. Det anbefales ikke at samles i aften. Desuden bør væsken ikke opbevares i et køleskab i løbet af 12 timer, som analyseresultaterne kan være forkert.

Hvis du finder en lang række mikrober, der kræver yderligere forskning for at bestemme følsomheden over for antibiotika i processen med diagnose i urin. For tegn på inflammation eller unormal struktur blære administreret ultralyd. Analyse af blod nødvendig for studiet af hormoner vurdering af nyrefunktion og bestemmelse af glucose indhold. Nogle gange har du brug for rådgivning specialister (nephrologist, endokrinolog).

behandlingsmuligheder

På baggrund af undersøgelsens resultater lægen kan afgøre, hvad der har forårsaget hyppig vandladning hos børn forårsager en patologisk lidelse. Efter, at en børnelæge udpege passende behandling.

Ved fysiologiske pollakisuri ikke blev anvendt specifik behandling. Alle andre årsager kræver behandling i et hospitalsmiljø, hvor der er mulighed for en fuld diagnose og uret overvågning af status for barnet rundt.

Behandlingsforløbet er ordineret i overensstemmelse med diagnosticeret som patologisk pollakisuri umuligt at overvinde uden at påvirke den vigtigste sygdom. Udvælgelsen af specifikke lægemidler er læge. Spektrum af midler, der anvendes til hyppig vandladning hos børn er meget bred. For eksempel når de indgives neuroser sedativer, til behandling af diabetes kræver insulin. I tilfælde af overtrædelse af centralnervesystemet arbejde kan kræve kirurgisk indgreb.

Forældre skal forstå, at thamuria - det er en alvorlig lidelse, hvis årsag kan virke farlige sygdomme. Hvis barnets temperatur og hyppig vandladning gemmes i flere timer, skal du ringe til et team af sundhedspersonale. Self-behandling af sådanne sygdomme kan ikke anbefales.

forebyggende foranstaltninger

Selvfølgelig for at sikre barnet mod sygdomme i urinvejene er umuligt. Men en række forebyggende foranstaltninger muliggør rettidig identifikation af patologi og for at forhindre forekomsten af ubehagelige komplikationer.

  1. Vær meget opmærksom på barnets tilstand og mulige manifestationer af sygdommen.
  2. Du bør ikke nedgøre det planlagte besøg. Børn under seks måneder bør gennemgå undersøgelse af en børnelæge hver måned, op til tre år - hver tredje måned, efter fire - en gang hvert halve år.
  3. Sørg for, at barnet ikke får kolde, og forbyde ham at sidde på kolde bænke og fugtig jord.
  4. Børnelæger anbefaler fodre din baby så længe som muligt for at modermælk. I urinen hos børn findes i store mængder immunoglobulin A, som beskytter mod en række infektioner.
  5. Forsøg ikke at finde ud af, hvad der kan skyldes hyppig vandladning hos børn. Behandling og omfattende undersøgelse kan udpege en læge.

Forældre bør hele tiden holde styr på, hvor ofte et barn går på toilettet. Hvis nogen afvigelse fra normen, bør du kontakte din børnelæge. Det er bedre at endnu engang rådføre sig med din læge og til at beskytte barnets krop fra mulige komplikationer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.