FormationVidenskab

Fluorescerende mikroskopi: funktioner forskning

Udtrykket "mikroskop" har græske rødder. I oversættelse betyder det studiet af objekter med høj præcisions-instrumenter. . I de senere år blevet stadig mere populært fluorescerende og elektronmikroskopi.

opløsning

Under det, som regel, forstå den mindste afstand på hvilket der kan være klart forskellige genstande. På opløsning kapacitet af udstyret graden af penetration afhænger i den mikroskopiske verden, kan se størrelsen af et element. Med en stor stigning i grænseområder faciliteter kan flette. Derfor er der visse grænser, over hvilken fremgangsmåde af elementerne er meningsløs.

Fremgangsmåden til fluorescensmikroskopi: mekanisme

Når energiomsætningen som absorberer stoffet i synlig stråling forekommer glød. Det kaldes luminescens. Dette fænomen skyldes, at nogle stoffer under indflydelse af lys begynder at udsende stråler fra den anden (normalt store) bølgelængde. Også nogle objekter, der er i normale lysforhold angivne farve under indflydelse af ultraviolet lys skifter farve.

Specificitet

Et objekt, der ikke kan ses under UV-lys, kan udsende lys glans, hvis det behandles med en speciel stof. I det elementer af forskellige farver af lys i mørket. strålende intensitet er forskellig, men som regel er det lille. I denne henseende fluorescensmikroskopi er effektiv i et mørkelagt rum. Ved brug af denne type forskning kan ses i lyset af det objekt, som han udstråler. Den kemiske sammensætning af væv, vil celler påvirke kvaliteten af undersøgelsen. Fluorescensmikroskopi anses i en vis udstrækning histokemisk undersøgelse.

klassifikation

может быть первичной или вторичной. Fluorescensmikroskopi kan være primær eller sekundær. I sidstnævnte tilfælde er objektet behandles af særlige forbindelser giver luminescens. основывается на собственной способности исследуемого элемента излучать свет. Primær fluorescensmikroskopi baseret på deres egen evne af et element til at udsende lys.

udstyr

Fluorescensmikroskopi udføres ved anvendelse af en række forskellige enheder. Lampen tjener som kernen af elementet. Den er udstyret med UV-lampe. Desuden bruger enheden et sæt filtre. I nogle instrumenter er en hel del forskellige konfigurationer. Afhængigt af hvilken farve bruges til luminescensexcitation - ultraviolet eller blåt, mellem lyskilden og den genstand, der undersøges, anbringes et passende filter. Eftersom luminescens mikroskopisk element energisk svagere excitationslys, vil det blive fanget kun på én betingelse. Overskud af stråler, der strækker sig fra kilden skal afskæres gul-grønt filter. Den er placeret på instrumentpanelet okular. Den mest udtalte effekt luminescens vil forekomme, når filteret er helt afskåret lysstrålerne udgående fra kilden.

Hvad er installationen i synligt lys? I det der er en stærk lyskilde og et biologisk mikroskop. Mellem spejlet enhed og en lampe monteret blåviolet filter. Dette kan være FS-1, UFS-3 og så videre. Gul filter passer over okularet af mikroskopet. Med deres hjælp, et objekt falde blå-violet lys. Han spændte luminescens. Men dette lys kan forstyrre skærmen belysning. Derfor på vej til øjet klippes han en gul filter. Montering af lygter lavet af Köhler metode, med én undtagelse. Membran kondensator bør være fuldt åben. I undersøgelsen er det vigtigt at bruge en ikke-fluorescerende immersionsolie. At reducere den iboende emission sættes dertil nitrobenzen (2-10 dråber / 1 g).

Fluorescensmikroskopi: applikationer i mikrobiologi

Fordelene ved denne type forskning er:

  1. Muligheden for at opnå farvebilleder.
  2. Høj kontrast selvlysende elementer på en sort baggrund.
  3. Detektering og lokalisering af visse typer af virus og bakterier.
  4. Muligheden for at studere gennemsigtige og uigennemsigtige levende organismer.
  5. Studiet af livet processer i deres dynamik.

Det er også nødvendigt at sige, at den fluorescerende mikroskopi fremmer de fineste metoder til histologi og cytokemi, hurtig diagnose.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.