Nyheder og SamfundKultur

Hypnos - gud for søvn i den græske mytologi

Hypnos - gud for søvn i græsk. Han - skabninger af natten (Nyukty) og Darkness (Erebus), som regerede i de mørke rum af underverdenen. Han har en tvillingebror hedder Thanatos (Død) - en grum og ubarmhjertig gud, hvis hjerte kender ingen medlidenhed.

Ifølge "Theogony" levede Hesiod Hypnos i en hule tæt på hvor floden Lethe (Oblivion) stammer. Før indgangen til hulen, hvor intet lys trænger, og ikke høre nogen lyd, voksende urter, der besidder hypnotisk effekt. Hver nat søvn gud stiger ind i himlen i sin vogn Nyukty mor.

Myten fortæller, at Hypnos forelskede sig i en ung mand på uforlignelig skønhed ved navn Endimon. Han var fascineret af hans øjne, og at beundre dem altid sørget for, at den unge mands øjne under søvn forbliver åbne. Ifølge en anden udformning af myten Selena, kærlighed Endimona, bad Zeus til at bevare sin ungdom og skønhed. Zeus ordrer Hypnos sætte ham i evig søvn, til at forblive ung for evigt. Sleep Endimona Gud giver evnen til at sove med mine øjne åbne, så han kunne se på gudinde af månen om natten. I endnu en myte Hypnos, kaster Zeus selv i en dyb søvn, det hjælper Hera, som dengang refererer til Poseidon om hjælp i kampen om Troja. Poseidon er enig, men på betingelse af, at Hera lover ham gunst Pasiphae, kone af Minos.

I kunst (maleri, skulptur), den græske gud for søvn portrætteret en ung mand, nøgen, undertiden med en lille skæg, og vinger på hovedet eller ryg. Nogle gange er han vist som en mand, der sover på en seng af fjer, sort forhæng gardiner. Hans karakterer - valmue blomst eller kegle med søvndyssende valmue gren, som dræner vand fra floden Lethe, eller omvendt fakkel. Gud søvn på græsk har magt til at fordybe i en dyb søvn af alle - guder, mennesker og dyr.

Ikke at vide, hvordan at forklare karakteren af søvn, folk fra forskellige kulturer og religiøse overbevisninger skabte guder og ånder søvn og drømme, har en særlig indflydelse.

Tale "Ole Lukkoye" skrevet af Hans Christian Andersen, var baseret på en folkemusik historie om en mystisk mytisk væsen Sandman, som blidt luller børn, men afhængigt af, hvad de (de lydige eller ulydige), bringer dem forskellige drømme.

På Ole Lukkoye under hver arm af paraplyen - en med farverige tegninger på den indre del af det, den anden - uden tal. Bright paraply over den afslører lydige børn, og hele natten han drømmer smukke drømme, mens uartige børn ikke kan se drømme i almindelighed, hvis gud søvn i personen Ole Lukkoye åbner dem en mørk paraply.

Den første information om drømmetydning kommer fra Mesopotamien. De Sumererne skabte en bog, der anses for at være verdens første drøm bog. Den beskriver symbolerne på drømme og give dem en forklaring. Sumerisk model påvirket de kulturelle overbevisninger af egypterne, at nedskrive deres drømme på papyrus fra dem - på de gamle jøder, i sidste ende fører til den græske tradition.

Det engelske ord "hypnose" ( "hypnose") kommer fra navnet "Hypnos", baseret på den idé, at når en person er hypnotiseret, er det som om i en drøm tilstand ( "Hypnos" - søvn og «-osis» - tilstand). Et andet udtryk - "søvnløshed» ( «søvnløshed») er afledt af det latinske ord «somnus» (søvn) og «i» (ikke-). De gamle romere kaldte dem gud søvn - somnus.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.