SundhedSygdomme og betingelser

Hypertriglyceridæmi - hvad er det? Årsager og behandling

Mennesker med hypertriglyceridæmi signifikant øget risiko for alvorlig patologi, som ikke ønsker at møde nogen, og på alle alderstrin. Men virkeligheden er, at flere og flere mennesker hører ordet fra en læge. Sygdommen er karakteriseret som den tid til at opdage og forhindre det ikke kender alle. Opskrift i de fleste tilfælde er enkel: det er nødvendigt omhyggeligt at se nøje på din krop og føre en sund livsstil og testes regelmæssigt på et koncentrationsniveau på triglycerider i blodet. Denne artikel beskriver hypertriglyceridæmi. Hvad er det? På dette senere.

pathography

Den høje koncentration af triglycerider i blodet kaldes hypertriglyceridæmi og findes i næsten hver tyvende, især blandt ældre mennesker.

Triglycerider - det er nogle af de mange former for fedt i vores krop, der er ansvarlig for driften af energireserver af subkutane lag. Det meste af fedtet er deponeret i fedtlaget, men nogle af dem er også til stede i blodet strømme og giver muskler og hele kroppen med den nødvendige energi. triglycerid niveau er ustabil og stiger naturligt efter at have spist, når kroppen aktivt konverterer øjeblikket ikke nødvendige energi i fedt reserver. Når forbruges fedt ikke har tid mellem måltiderne genanvendt til energi, triglycerider markant øger og langvarig udsættelse for høje værdier kan forårsage alvorlige kvæstelser.

En blodprøve ved høj eller lav koncentration af triglycerider er en vigtig faktor ved forebyggelse af sygdomme, da det giver mulighed for at identificere farlige processer, der finder sted inden for de tidlige stadier af deres udvikling.

Gør hypertriglyceridæmi farligt? Hvad er det - en sygdom eller en variant af normen?

Normale Triglycerider

Optimalt når blodet triglyceridniveau på ikke over 150 mg / dl (1,7 mmol / l). Indikator for omfanget af fedt og 300 mg / dl anses for høj og angiver mulige overtrædelser i organisationen af kosten, og patienten har overvægt. Koncentrationen af triglycerider i blodet over 300 mg / dl på nævnte allerede påbegyndt i mennesker alvorlige og farlige processer, som skal forebygges straks.

Hvad sker der i blodet?

Når hypertriglyceridæmi stigninger i blod koncentration af triglycerider i form af lipoproteiner med meget lav densitet.

De begynder at sætte sig på væggene i arterier og blodkar, deponeret dem i fedt reserver, efterhånden indsnævres arterien, hvilket øger risikoen for kræft og andre sygdomme.

Lange ophold af en stor mængde af triglycerider i blodet fører til mere alvorlige og alvorlige konsekvenser: hjerteanfald eller slagtilfælde. Processen bliver irreversibel, fordi fedtstofferne fortsætte med at reducere elasticiteten og det indre volumen af beholderen, hvilket medfører en opbremsning og en fuldstændig suspension af blodgennemstrømningen til væv og organer.

Når det er nødvendigt at blive undersøgt?

Hvis en person er diagnosticeret med "hypertriglyceridæmi," hvad er det og hvordan at manifestere? På dette senere.

Kontrolleret for høje niveauer af fedt i blodet nødvendig, når CBC indspillet enhver afvigelse fra normen. Yderligere forskning på triglyceridkoncentration både separat og sammen tildelt med testen for total kolesterol eller i lipidprofil. Sidstnævnte anbefales at tage hvert femte år for alle voksne fra tyve år.

Det er særlig vigtigt at kontrollere koncentrationen af triglycerider diabetikere idet sukkeret niveau udsving rate høj grad øge triglycerider. I fare er mennesker med andre kroniske sygdomme. Hvis i familie mindst en af familien i en ung alder blev set forhøjede kolesterol eller hjertesygdomme, anbefales den første analyse til at udlevere en alder af to til ti år. Også, når nogen tvivl eller overvågning kropsfunktioner urimelige ændringer bør være så hurtigt som muligt at lave en aftale til eksperten.

Indvirkning på forskningsresultater

Så er det allerede kendt, at når blod hypertriglyceridæmi øger koncentrationen af fedt i blodet.

På blod testresultater er påvirket af mange, så at bestå prøven, er det nødvendigt at fremstille i forvejen. Triglycerider er signifikant højere (op til 5-10 gange højere end normalt) selv et par timer efter at have spist eller drukket, så der på testtidspunktet med det sidste måltid bør tage mindst 9-10 timer. Ofte blodparametre, faste og på forskellige tidspunkter, kan variere, og i nogle mennesker er i stand til at ændre niveauet af triglycerider med 40% i løbet af måneden. Derfor er en engangs-kontrol ikke altid afspejler den sande billede af graden af tilstedeværelsen af triglycerider, henholdsvis, ud over at generobre blodet bedre.

Endogen og eksogen form for sygdom

Til dato, en hyppig spørgsmål: endogene hypertriglyceridæmi - hvad er det? Hvad er forskellen på den eksogene type sygdom?

Triglycerider, som kommer ind i menneskekroppen udefra, nemlig fødevarer, kaldet exogent. Endogene triglycerider kaldes når de er dannet som et resultat af metabolisme, dvs. resyntese forekommer i kroppen.

Endogen hypertriglyceridæmi betragtes når en betydelig forøgelse af neutral koncentration fedt i blodet ved virkningen af interne årsager.

Exogent hypertriglyceridæmi - en tilstand, hvor triglyceriderne øget på grund af fejlernæring.

symptomer

Sygdom opstår uden synlige symptomer og fornemmelser, så deres egen sæt dig selv en sådan diagnose er yderst vanskeligt. Samtidige lidelser kan mærkes svækkelse af synet, tunghed i sin højre side, en forstørret lever, irritabilitet og træthed, hyppig hovedpine, smerter i underlivet. I ansigtet og patientens hud ofte forekommer xanthomas, som er intracellulære akkumulering af fedt. Men disse symptomer kan også være symptomer på meget forskellige sygdomme.

Hypertriglyceridæmi uden målrettet behandling, eller forsætlig manglende overholdelse lægens anbefalinger ofte forværres af andre lidelser: fedme, forhøjet blodtryk, slagtilfælde, diabetes, skrumpelever og leverbetændelse, åreforkalkning.

Blandt de farligste komplikationer af pancreatitis med alvorlig hypertriglyceridæmi - betændelse i bugspytkirtlen. Sin akutte form er ledsaget af en pludselig og skære smerter i underlivet, et fuldstændigt tab af appetit, kvalme, opkastning, svimmelhed og høj temperatur. Pancreatitis resulterer ofte i pankreasnekrose, nekrose af en del eller hele bugspytkirtlen som følge af selv-spaltning af fordøjelsesenzymer.

For at forhindre en forværring af situationen, forekomsten af komplikationer og forværring af co-morbiditet, bør du jævnligt besøge klinikken, at træffe de nødvendige test og nøje overvåge spirende smerter og lidelser.

Hypertriglyceridæmi: Årsager

Det optimale niveau af triglycerider i blodet afhænger af alder og køn hos den enkelte. Grænse for normal stigning i værdierne for hvert femårsperiode, og kvindelige figurer oprindeligt lidt højere mandlige. Høj triglycerid plasmaniveauer bidrager til mange faktorer:

 • Alder (overvejende mænd over 45 og kvinder fra 55 år).
 • Hypertension.
 • Tilstedeværelsen af akutte og kroniske sundhedsproblemer (især diabetes, under-aktive skjoldbruskkirtlen, nyre sygdomme).
 • Overdreven indtagelse af alkohol.
 • Overvægten af fede fødevarer kost, overspisning.
 • Stillesiddende livsstil.
 • Rygning.
 • Den tredje trimester af graviditeten.
 • Tage visse lægemidler (p-piller, østrogen, steroider, diuretika og mange andre).
 • Et stort antal stressede situationer.
 • Arvelighed.

Når triglycerider sænkes

Vi har overvejet en sygdom, som hypertriglyceridæmi. Symptomer beskrevet. Hvad skal man gøre, hvis dit blod triglycerider sænkes?

Indikator triglycerid mindre end 50 mg er også betragtes som en afvigelse fra normen, men har ikke så alvorlige konsekvenser, i modsætning til den høje koncentration. Reducerede niveauer af triglycerider indikerer en umættet, ubalanceret og fejlernæring, overdreven intens fysisk aktivitet, er der ingen dolechennyh indtil udgangen af sygdomme og infektioner. Reducerer hastighedskonstanten anvendelse af vitamin C. For en hurtig og vellykket stigning i triglyceridniveauer skal midlertidigt stoppe med at tage ascorbinsyre, at etablere en afbalanceret kost, for at reducere fysisk aktivitet, kan du besøge din læge for at opdage mulige infektioner, der forekommer i en latent form.

Hypertriglyceridæmi: behandling

patientbehandling er muligt ved hjælp af medicin og uden dem. Anvendelse af medikamenter indikeret for alvorlige former af sygdommen begynder med den minimale dosis af lægemidlet. Blandt disse lægemidler, fibrater, nicotinsyre, recept fiskeolie og torskelever statiner, som gennem stoffet eller andre organer af torsoblokken forbedring triglyceridniveauer og reducere deres niveau. Hvis ingen positiv effekt dosis øges eller tildelt kompleks behandling. Tage medicin uden samråd med en læge er farlig, fordi den uvidenhed og fordomme kan føre til forskellige former for komplikationer eller irreversible bivirkninger.

Stoffri behandling indebærer en række foranstaltninger, herunder kost, behandling af opportunistiske sygdomme, som øger mængden af triglycerider i blodet, veldefinerede fysisk anstrengelse og konstant kontrol over rekruttering og vægttab. Alle ansvar for kampen mod fedt falder helt på patienten.

Den rigtige kost

Kost til hypertriglyceridæmi giver omkring 1400 kalorier om dagen, og gør det muligt for patienten at tabe op til 2-3 kg per måned. Når der er behov ofte, men i små portioner, helst i den første halvdel af dagen, bortset fra måltid før sengetid eller i løbet af natten. I intet tilfælde kan ikke gøre dig selv enhver aflad, og at fravige den strenge menuen.

Brød og pasta produkter skal forbruge så lidt som muligt, og fokuserer på produkter fra hvedemel, klid, rig på kostfibre og absorbere meget langsommere, så reduceret triglycerid koncentration.

Fra kost er bedre til øjeblikkeligt og uigenkaldeligt slette alle søde sager, herunder desserter, kager, is, slik, marmelade, honning, juice og sodavand med højt sukkerindhold. Selv rige fructose frugter, især tropiske, skal du skjule til bedre tider, der giver præference til vegetabilske fibre, som i tilstrækkelige mængder findes i bælgplanter.

I stedet for mættede animalske fedtstoffer smør, pølser, pølser, bacon, bacon, svinekød på bordet skal være til stede umættede, mere nærende og sunde fedtstoffer. Fisk fyldt nødvendig i denne sygdom i omega-3, du skal spise mindst 4 gange om ugen, uden at give afkald mangfoldigheden af dets art. Især hilses velkommen tun, laks, makrel, ansjoser og sardiner.

På tidspunktet for behandlingen analoge fede saucer, vil mayonnaise eller vegetabilsk olie være ekstra jomfruolivenolie første koldpresset, som indeholder mange nyttige elementer, der reducerer risikoen for at udvikle kræft.

De tilsættes til fødevarer salte er ikke en anbefalet daglig dosis (en teskefuld), og i stedet anvende et ikke-nærende sødemiddel er raffineret.

Vandet i kosten tager næsten det første sted, fordi det er tilladt i ubegrænset mængde som under måltider og i løbet af dagen. Mindre almindeligt, bør du være opmærksom på de frugt usødet frugtdrikke, og alkohol er kontraindiceret i enhver mængde, som selv et glas vin markant kan øge niveauet af fedt i kroppen, især i følsomme mennesker for alkoholholdige drikkevarer. Te og kaffe er tilladt i moderation og brug af lavt kalorieindhold sødestoffer. Det er også nødvendigt og ubetinget ophør af rygning eller andre stoffer. Alt dette kræver hypertriglyceridæmi. Hvad det er beskrevet ovenfor.

Triglycerider: en grund til at tabe sig

I fravær af kroniske sygdomme antager høj koncentration af triglycerider i kroppen nærvær af overvægt, meget større end normalt. Grunden ligger i kg ekstra ubalanceret kost, den såkaldte skadelige fødevarer og fysisk aktivitet. Vend tilbage til den oprindelige vægt ville medføre en normalisering af driften af fedt: de er helt genbruges til energi, hvilket vil påvirke den samtidige reduktion i subkutane lagre og koncentrationen af triglycerider i blodet.

Overvejende ikke-nærende og perfekt valgte menu til hvert måltid betydelig grad vil begrænse mængden af triglycerider faktisk modtog 90% fedtindhold frit leveret til kroppen gennem den mad, vi spiser, og kun 10% er produceret af indre organer. Dette vil føre til et fald i triglycerider produceret af kroppen selv. Det er også værd at huske på, at nogle fødevarer stimulere deres produktion af leveren til mere end andre, så det er vigtigt ikke at forsømme den vejledning og rådgivning af en ernæringsekspert og gastroenterolog. Især hvis der er en betændelse i bugspytkirtlen med hypertriglyceridæmi.

Resultatet af sænkning

Kun den konsekvent overholdelse af alle anbefalingerne sammen vil hjælpe besejre sygdommen hurtigt og uden komplikationer. Kost, målt fysisk aktivitet, sund livsstil i ca 4-6 uger føre til en væsentlig, halvtreds procent fald i niveauet af triglycerider i blodet. Så passerer hypertriglyceridæmi.

Diagnose, bør behandlingen være rettidig.

Dog selvmedicinering er farlig, fordi den udtryk for symptomer i denne sygdom er ikke, og at bestemme niveauet af triglycerider er kun mulig i særlige tilfælde laboratorier. Især fordi hypertriglyceridæmi kan opstå under indflydelse af alvorlige sygdomme. Også, vil lægen hjælpe i udvælgelsen af individuelle terapeutiske handlingsprogram og forberedelsen af den daglige kost. Med betydelig og meget høj koncentration af disse fedtstoffer i blodet af en konsultation med en læge er nødvendig, da det er muligt at kræve behandling med medicin og hospital observation.

Vi har diskuteret i detaljer sygdom såsom hypertriglyceridæmi. Hvad er det (symptomer, behandlinger, der er beskrevet i artiklen), er det nu klart, henholdsvis at forhindre forekomsten af sygdommen vil være meget nemmere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.