Hjem og familieTilbehør

Hvilket er bedre: Calico eller satin? Hvad er den bedste strøelse?

Hver af os har brug for en god og stærk drøm. Og for at gøre opholdet behageligt og blottet for ubehag, er det vigtigt at vælge en høj kvalitet sengelinned. Det betyder, at det skal være behageligt at røre ved, attraktivt udseende og ganske holdbare.

I dag er markedet tekstil tilbyder en bred vifte af sengelinned. Dette er først og fremmest et produkt af bomuldsstoffer. I dag forstår vi deres kvalitet og bestemme, hvad der er bedst - calico eller satin?

Calico og dens funktioner

Lad os starte med en beskrivelse af de bedst sælgende sengetøj. Calico - en tæt og praktisk materiale, der er fremstillet af tykt bomuld tråd. I processen med fremstilling af klæde anvendte deres enkle lærredsbinding. calico tæthed kan være anderledes, og jo højere den er, jo stærkere og mere holdbart stof. Kvalitet linned fra dette materiale skal have indekser ikke mindre end 120 g / m². m.

Den lavere tæthed af - dokumentation for, at stoffet vil vare længe, og under vask kan strække. Desuden ofte i processen med fremstilling af en sådan folie under anvendelse af lav kvalitet farvestoffer på grund af hvilken materialet kan hurtigt miste sin tidligere lysstyrke.

Værdien afhænger af stoffet fibre. Jo finere garn, jo tættere og højere kvalitet stof. For sengelinned produktion, der typisk anvendes bleget, farvet og trykt Calico.

Fordele og ulemper ved Calico

Før du finde ud af hvilken er bedre - eller satin folie skulle komme til at kende ins og outs af hvert materiale. Grov klud har nok fordele, så det er i stor efterspørgsel. De vigtigste er:

 • naturlighed og miljøvenlighed;
 • åndbarhed;
 • evne til at absorbere fugt;
 • styrke;
 • lang levetid (kan tåle op til 200 vaskecykler);
 • evnen til at holde på varmen, så stoffet er perfekt til brug under den kolde vejr;
 • enkelhed pleje (kan vaskes til enhver tid);
 • lethed af strygning;
 • lave omkostninger.

Blandt de mangler, kan identificeres i forhold tendens til krølle, og manglende glans, som er så populær hos mange forbrugere.

funktion satin

Satin er en af de smukkeste og mest holdbare og behageligt til kroppen materiale, som er baseret på en naturlig bomuld fiber. Denne struktur ser meget dyrt og præsentabel. Det er af denne grund, når en satin kaldet "silke bomuld". I modsætning til silke, er det imidlertid meget billigere. På grund af den karakteristiske glans, satin stof ligner en satin, med hendes iboende varmeisolering.

For sengelinned lavet af høj kvalitet bomuldsgarn af to slags. Men nogle gange producenter bruger, og syntetisk. Tykkere mængder bundstoffet og en tynd (foldet) - anvendes til at skabe forsiden. Resultatet er en tæt og ru forkerte side og en glat, blank, front. Det skyldes det faktum, at garn, bliver stoffet en ædel glans. Og jo mere det er snoet, jo mere intens glans.

Et karakteristisk træk ved satin er, at dens produktion anvendes til særlige satinvævning, hvori en flade snoet tråd sammenvævet med fire vrang. Dette er, hvad der giver den luksuriøst look satin stof. Hvis vi sammenligner udseendet, som er bedre - calico eller satin, det andet materiale i denne henseende er meget vinder.

Satin - nok tætte stof. Indikatorer varierer fra 80 til 140 g / sq. m afhængigt af arten. Det skal bemærkes, at den tynde materiale ikke skal skinne. Satin eller Calico: hvad der er bedst for strøelse? Svaret afhænger i høj grad af kvaliteten af stoffet. Jo højere tæthed, jo længere undertøj. I de fleste kommercielt tilgængelige sengetøjsprodukt af satin med indekser for 110 g / sq. m.

For at gøre materialet mere glans, underkastes det mercerisering. Under denne proces satin stof behandles med alkali, hvorved det erhverver den karakteristiske silkeagtig glans maling yderligere styrke og stabilitet.

Tilføj glans kan også være med kalandrering, hvor stoffet er rullet mellem to varme ruller. Som et resultat, glødetråden bliver flad, satin og glans bliver ædel. Men det er værd at overveje, at det opnåede ved fremgangsmåden i kalandering glans, er kun midlertidig, og det vil blive mindre udtalt med hver efterfølgende vask.

Fordele ved satin

Naturlige sammensætning der anvendes til fremstilling af væv, såvel som funktionen satinvævning råvarer giver en masse positive egenskaber, såsom:

 • åndbar;
 • Det absorberer og fjerner fugt;
 • Det opretholder kropstemperaturen (skaber en følelse af varme og komfort i koldt tid);
 • har god slidstyrke (sengetøj satin stand til at modstå op til 300 gange vask uden tab af glans og farve);
 • Det betyder ikke tiltrække statisk elektricitet;
 • ikke knust;
 • pæn og blød at røre ved;
 • ikke irriterende for huden og ikke forårsage allergiske reaktioner;
 • Det betyder ikke krymper efter vask;
 • på bekostning af glathed og glans ser meget præsentabel, med langt billigere silke.

Hvis vi sammenligner hvad undertøj er bedre - calico eller satin, i lyset af de ovennævnte fordele, den første stof er ringere i nogle positioner.

ulemper ved satin

Ulemper i satin lingeri stort set ingen. Men nogle brugere, der foretrækker at sove i silke pyjamas, Bemærk, at på grund af glathed søvn i dyre undertøj på en seng er ikke meget komfortabel. Desuden er forbrugerne ofte klager over, at bomuldssatin hør er ikke rigtig egnet til brug i løbet af sommeren, da sove under det ganske varmt.

Sengetøj: satin eller Calico - der er bedre?

I dag er en populær og Calico og satin. Begge produkter er ideelle til syning linned. Selvfølgelig er kvalitet anses for at være mere satin. Han er stærkere og mere holdbare i drift. Satin grundet særlige forhold vævning stof ser mere attraktiv end den Calico. Hertil kommer, ifølge mange anmeldelser, strøelse fra dette materiale i lang tid ikke mister farve lysstyrke og meget behageligt til kroppen.

Af denne grund, gad vide hvad strøelse er bedre - calico eller satin, være opmærksom på, at med hensyn til ydeevne og ekstern kvalitet satin klar vinder. Med hensyn til prisen, det er det modsatte. Grov sætter mere tilgængelig. Derfor et klart svar, hvad er bedre - calico eller satin, du ikke kan.

Når du vælger strøelse bør stole på din egen smag. På trods af at flere fordele satin, nogle forbrugere siger, at de foretrækker at sove på en seng af groft Calico. Så vælg den mulighed, at du ikke længere behøver at lide og har råd til.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.