SundhedSygdomme og betingelser

Hvad skal man gøre, når såret kirtler?

Mandler har et andet navn - amygdala, det latinske navn Tonsillen. Fra dette kommer navnet på de latinske navne på deres vigtigste sygdom - halsbetændelse. De er placeret i det bageste hulrum og hals er sammensat af to svælg to palatine mandel og en af tungen. Sammen med lymfeknuder knuder af lymfekirtler producere pharyngeal ring, som beskytter kroppen mod infektion.

Mandler, primært neutraliseret infektionen, ind i kroppen på forskellige måder gennem mundhulen. Dette er kroppens immunitet, da der indeholder immunceller, der ødelægger målrettede patogener forsøger at komme ind. Derfor er sunde mandler er meget vigtige for normal funktion af immunsystemet. Når den menneskelige krop er svækket, og dermed i munden fik en masse bakterier, kan amygdala ikke klare sin funktion. Det begynder inflammation, rødme opstår. Hvis kirtlen er svulmet - dette er det første tegn på angina eller akut tonsillitis.

De fleste modtagelige for sygdom ganetonsiller, klart synlig, hvis du åbner munden. Deres ydre del vender mod mund og svælg. I kirtler porøs struktur, fyldt med huller - specielle "rør", der er direkte, fælder for virus og mikrober. Hver amygdala er tilsluttet sin indre del med svælg væv og lymfeknuder kanaler, der forbinder amygdala med hele immunsystemet. Således fjernelse af kirtlerne - et alvorligt slag mod beskyttelsen af den menneskelige krop.

Under hvilke sygdomme er ømme mandler? Hvad er årsagerne?

  1. Angina. Akut smitsom og allergisk sygdom. Inflammatoriske processer påvirker primært ganetonsillerne. Vigtigste patogener - stafylokokker og streptokokker samt bakterier, vira, svampe og andre årsager til sygdommen -. De overordnede eller lokale underafkøling, overanstrengelse, beriberi, infektionssygdomme. Start angina passerer kraftigt. Der er en øm, mundtørhed, ondt i halsen, når synke mad eller væske, og, naturligvis, ømme mandler. Afhængig af reaktionen af organismens kropstemperatur kan ligge fra 37 ° C til 40C.
  2. Kronisk halsbetændelse. Inflammation af kirtlerne kan opstå - til gentagen angina, forskellige infektionssygdomme (difteri, mæslinger, skarlagensfeber). Andre årsager: kronisk inflammation af lokal karakter, såsom caries og periodontal sygdom. Symptomerne er neuralgic smerter at påvirke på halsen eller øre, dårlig ånde, ondt i halsen, let feber om aftenen, sløvhed, hovedpine.
  3. Retropharyngeale (retrofaringalny) absces. Dannet af suppuration fiber retropharyngeale plads og lymfeknuder. Ved lymfatisk infiltration er fra infektion af det auditive rør, mellemøret, næsehulen og næsesvælget. En byld kan være en komplikation af mæslinger, influenza, skarlagensfeber. Symptomer på sygdommen: en skarp smerte i halsen, nedsat nasal vejrtrækning, åndenød, høj feber.
  4. Kronisk pharyngitis. Med forlænget stimulering forekommer indolent inflammation i slimhinderne i svælget. Tegn: rødme af slimhinden i svælget, ophobning af slim i det, og som altid ømme mandler.
  5. Infektion med influenzavirus og forkølelse. Du kan blive smittet af en anden person, når han nyser eller hoster, inhalerede partikler med bakterier og vira.
  6. Allergi. Det manifesteret som respons på forskellige stimuli i form af rødme, hævelse i ansigtet, løbende næse og ondt i halsen.
  7. Tør luft. Smerter i mandlerne, opstå ondt i halsen på grund af den lave luftfugtighed i rummet, især i opvarmningsperioden.
  8. Forurenet luft, tobaksrøg. Årsag konstant irritation i halsen og øvre luftveje. Passiv rygning, med årsagerne langt større skade end aktiv.
  9. HIV - infektion. Årsager ikke i HIV - infektion, og infektioner i almindelighed, udgør en risiko for mennesker med nedsat immunforsvar.
  10. Tumorer. Lider meste rygere og alkoholikere. Stemmen bliver hæs, synke er vanskelig, smerter i kirtler.

For alle de mange forskellige behandlinger, læger periodisk træffe beslutninger om, hvordan du fjerner mandlerne. Spørgsmålet: hvad der skal slettes mandler?

Den væsentligste årsag her bliver smittespredning fra tonsil i hele kroppen. Det er kendt, at mandlerne har forbindelser til omkring 97 organer, herunder med de vigtigste - hjerte, lever, nyrer ... Kronisk halsbetændelse kan påvirke udviklingen af alvorlige sygdomme: hjerte, bronchopulmonal, da den påvirker blodets evne til at størkne, stofskifte. Du kan opleve allergiske tilstande - astma, mikrobiel eksem.

Derfor, i tilfælde, hvor de ømme mandler, den behandlende læge efter en grundig undersøgelse, der vejer alle de "professionelle" og "ulemper", tage den rigtige beslutning og udpeger operationen, hvis det er nødvendigt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.