Selv-dyrkningPsykologi

Hvad er temperament? grundlæggende begreber

I øjeblikket er et stort antal koncepter tog form, der forsøger at forklare, hvad et temperament. Lad os betragte dem nærmere.

Den ældste er den humorale teori Hippokrates. Lægen forsøgte at forklare , hvad det temperament, der forbinder det med egenskaberne for en bestemt væske, der hersker i kroppen. Hvis en person har mere blod, er det - sangvinsk, galde - kolerisk, sort galde - melankolsk. Tilstedeværelsen af slim (lymfe tilbagesvaling) siger flegmatisk type.

Senere var der forfatningsmæssige begreber forklare, hvad temperament, associere det med strukturen i kroppen.

For det første er teorien om E. Kretschmer. Videnskabsmanden hævdede, at folk, der har en vis (displastik, astenik, picnic og leptosomatik) kropstype, er af en særlig type temperament (iksotim, cyclotome og shizotim). Desuden er de genetisk disponerede for visse psykiske sygdomme.

For det andet er begrebet W. Sheldon. Videnskabelig arbejder ud fra den antagelse, at der somatisk - organ, der er beskrevet af parametre som ectomorphy og mesomorphy endomorphs. De svarer til visse typer af temperament. Det handler om tserebrotonikah, somatotonikah og vistserotonikah.

Fysiologisk grundlag af temperament blev lagt ved IP Pavlova. Han skabte den første videnskabelige teori om neurale. Kernen er læren om den vigtige rolle og de dynamiske egenskaber af centralnervesystemet. Det er det eneste system af kroppen, som har regulatoriske og universelle evner.

Forskere har identificeret følgende hovedtræk Nationalforsamlingen:

  • styrke;
  • mobilitet;
  • poise.

De forekommer i processerne i excitation og hæmning. Som følge lært data blandt de tilgængelige kombinationer af egenskaber identificerede bund-kombination, som danner typer BNI. Som et resultat, IP Pavlov kunne stadig besvare presserende spørgsmål om, hvad der er den temperament:

  • sangvinsk har opvejet, stærk og bevægelig type nervesystemet;
  • fregmatik - rolig (inert), afbalanceret og kraftig type
  • koleriske bevæger sig, ubalanceret og stærk type nervesystem ;
  • melankolsk - ustabil og svag.

Lad os betragte nærmere karakteristika, der gjorde disse typer af IP Pavlov. Det er tæt forbundet karakter og temperament.

Sanguine har høj neuro-psykisk aktivitet, såvel som rigdom og mangfoldighed af ansigtsudtryk og bevægelser. En sådan person er følelsesmæssige, påvirkelige og labil. Men hans følelser er lavvandet, og mobiliteten kan føre til en manglende koncentration.

Kolerisk har et højt niveau af neuropsykisk aktivitet. En sådan person er normalt skarpe og hurtige bevægelser. Det er også kendetegnet ved impulsivitet, styrke, intensitet følelser, følelser og ubalance. Hvis du har dårlig uddannelse af den koleriske person bliver uhæmmet, voldelig, ude af stand til selvkontrol.

Flegmatisk har et lavt aktivitetsniveau. Han skiftede vanskelig, langsom og rolig i deres handlinger, ansigtsudtryk og tale. En person med en overvægt af flegmatisk temperament afviger dybde af følelse og persistens af humør. Men på negativ opdragelse udviklede han sløvhed, svaghed og fattigdom af følelser, samt tendensen til at udføre sædvanlige aktiviteter.

Melancholic har en dæmpet og tilbageholdenhed af tale og motoriske færdigheder. Desuden er det er markante træk: følelsesmæssig reaktivitet, stabilitet og dybde af følelse i dim deres eksterne ekspression. Melancholic normalt følelsesmæssigt sårbar, isoleret, fremmedgjorte og tilbøjelige til dybe indre følelser, selv de situationer, der ikke fortjener det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.