HjemlighedKonstruktion

Hvad er grundlaget. Typer af fonde og deres beskrivelse

Opførelsen af enhver bygning, uanset om det er en privat sommerhus, sauna og garage, begynder med fundamentet. På hvilket er grundlaget, vi diskutere i denne artikel. Også overveje, hvilken type er mere passende til en bestemt struktur, og uden hvilken selv i bunden af fanen kan ikke undgås.

Hvilke typer af fundamenter er, og hvordan man laver det rigtige valg?

Fundamentet er en del af en underjordisk konstruktion. Selv om det ikke er synligt, men det er på denne del af de vigtigste bærende under drift. Fonden er nødvendigt for at bære vægten af bærende vægge, lofter udstyr placeret inde. Ikke overraskende, på sin styrke og holdbarhed er direkte liv "liv" i huset varierer.

At vælge den rette fundament - ikke en nem opgave. Beregningen skal tage en række forskellige faktorer. Blandt dem, terrænet og typen af jord, niveau af underjordisk vand, frost dybde, og andre. Også designet er vigtigt at overveje vægten af alle de elementer, fra byggematerialer til møbler og udstyr, der skal bruges i bygningen. Typer af fonde og deres beskrivelse - alt dette er præsenteret nedenfor i gennemgangen.

pælefundamenter

Denne mulighed er formentlig en af de nemmeste og kostpris. Piles egner selv for blød jord, da belastningen vil være mere tætte og dybe lag. denne type af fundamenter bæreevne er ganske høj, og udføre gravearbejdet er ikke svært. Brug dem primært i den private lave og højhus byggeri.

Pile fonde er forskellige. Sami pæle kan placeres lodret til overfladen, og skråt. Anderledes og graden af fordybelse i jorden. Hvad er de bunker for fundamentet? De kan være lavet af træ, metal eller beton. Og i henhold til graden af arrangementet - enkelt, tape, eller en hel bunke felter. Det hele afhænger af antallet af etager, vægten og dimensioner af den fremtidige konstruktion.

stribefundamenter

En sådan fond er den mest alsidige af alle. Strip fundamenter anvendes på alle typer af jord og for alle typer af bygninger. Desuden, hvis der er fastsat opførelsen af kælderen eller garagen, eksperter anbefaler at lægge fundamentet det er denne type bygning i fremtiden.

Strip fundamenter er afregning i forskellige dybder, afhængigt af sværhedsgraden af de understøttende vægge og design af huset. Det bruger en række forskellige materialer: mursten, betonblokke eller murbrokker beton populære i dag. Selvfølgelig skal valget tage hensyn til typen af jord, grundvand niveau og den potentielle fare for ødelæggelse af basen.

mole fundament

Som navnet antyder, er det i bunden af søjlerne, som er placeret med en vis frekvens i hjørnerne og langs kanten af huset. Det er på disse søjler senere tungt lastede. Taler om hvad er grundlaget for opbygning i et koldt klima, oftest valget falder til fordel for den søjleformede - fordi de ikke er bange selv for dybfrysning. Svulmende jord er en anden grund til brugen af denne base.

Søjler til fundamentet er lavet af forskellige materialer, herunder beton og armeret beton, tegl, natursten, træ, murbrokker beton og andre. Ulemperne omfatter den risiko, de skal tippe på blødt underlag.

Monolitiske (slab) fundamenter

For områder med høje grundvandsstand og svage jord, monolitiske plade - det bedste valg. Bookmark dette fundament udøves i hele bygningen, og for at give ekstra pålidelighed de etablerer en ramme af armeret beton. Det er, basen er placeret i området for hele strukturen. Sådan forening med hovedstrukturen tilvejebringer endvidere den mindste sandsynlighed for nedsynkning og ødelæggelse af bygningen.

Slab fundament vil være den bedste løsning for at bygge i seismisk aktive zoner. Selv om denne type er den dyreste og tidskrævende at implementere, men omkostningerne er det værd. Udover, uanset hvad er grundlaget for monolitisk type, mærke deres beregning og design temmelig let.

Shallow fonde

Hvis den vigtigste opgave, når man bygger et hus - for at spare tid og penge, så dette fundament passer perfekt. Efter deres løsning koster billigt og er forholdsvis hurtigt. Selvfølgelig, for flere etager og tunge konstruktioner er uacceptable, men for lysinstallationer vil være ideel. En yderligere fordel ved lavvandede fundamenter - evnen til at anvende dem i koldt klima, samt områder, hvor stor fare for jorden heave.

Hvert hus - dit fundament!

Når en jordtype og topografi bestemt, er det tid til at beslutte, hvilke konstruktionen er meningen at bygge. Efter alt, er antallet af etager, størrelse, strukturelle karakteristika har også en direkte indflydelse på, hvilken type fundament.

Træ Building, udbredt i vores land i århundreder, er i dag vinder sin popularitet igen. Selvfølgelig også brug for en kvalitet fundament for bygninger af træ. Så hvad er grunden til et træhus afhænger primært af vægt. Efter alle træbygninger kan bygges af træstammer eller hele, at være et en- eller flere etager, blive konfronteret med tunge materialer osv endnu hovedtyper af private husets sokkel lavet af træ - .. Er stablet, søjleformet og bånd med en lille forsænket. De er billige, nemme at implementere og er velegnet til lette konstruktioner, hvad er de træhuse.

Små hytter sæsonbestemt opholdstilladelse, bade og hozpostroek af træ et bedre valg ville være molen fundament. Vær forsigtig: hans valg vil ikke tillade en forbedring af kælderen i huset, så overveje dette, når designe.

Positiv afgørelse af fundamentet under den træ struktur vil være brugen af borede pæle. De er asbestcementrør, hvis konstruktion er forstærket via armeringsrammen og hælde beton. I dette tilfælde rørene tegner sig for størstedelen belastning fra hjemmet. Ved lægning sådant fundament er nødvendigt at bore brønden dybere niveauer af jordfrysning, samle sig selv rør og forstærkning bur, og derefter sætte det hele sammen med beton.

Foundation kede typen økonomisk og let at implementere, er det ikke noget problem at bruge på bløde jordtyper. Når dette er tilladt at bygge videre på sin base både en- og to-etagers huse lavet af træ.

Som for de tunge etagebyggeri lavet af beton, mursten og beton, er det godt etableret sig strimmel fundament. Når dens konstruktion ved hjælp af holdbare og pålidelige materialer, hovedsageligt beton og armeret beton, med forstærkende ramme. Hvis multi-etagers bygning under opførelse på svulmende jord, er det bedre ikke at bruge præfabrikerede plader og monolitisk base, der beskytter huset fra de skift og jordfrysning.

Fittings - en integreret del af fundamentet

Ventiler behøver stort set alle fundament. Dens typer, klasser og arter, også er til at forstå bedre. Efter nøje at undersøge, hvad er grundlaget, er det muligt at identificere de faktorer, der påvirker valget af beslag til den ene eller anden type.

I professionelle miljøer kan også findes ventilen under navnene forstærkende bar eller stang, staven eller armeringsjern. Hendes udnævnelse - hvilket giver større stivhed og styrke fundamentet. Forstærkning er glat eller ribbet, varmt- eller koldtvalsede, Fri af spænding og forspændt. Alt afhænger af teknologien i produktionen, hvilken type profil og kvalitet af materialer, samt betingelserne for anvendelse af betonen.

Taler om, hvad der er passende for fundamentet, kan vi ikke dvæle ved sine mekaniske egenskaber, med andre ord - klasser.

forstærkning klasser, som anvendes til udlægning af fundamenter

  • A1 - påmontering af en glat (ikke-riflet) overflade og høj smidighed. Uundværlig under spænding. Dens vedhæftning til betonen er små, så som en hovedventil ikke anvendes i regenerering af fundamentet. Men det er velegnet til fastgørelse af hovedrammen.
  • A2 og A3 - de mest almindelige typer af tape til æglæggende fundament. Denne rillede beslag, som kan findes i bugterne og i barerne. Det giver god kobling efter støbning af betonen base, har god modstand, høje karakteristika for kompression og spændinger.
  • A4, A5, A6, ligner i deres tekniske egenskaber, og diameteren af profilelementerne arter, men forskellige stålkvalitet, hvorfra de er fremstillet. Det er også meget populær i at lægge fundamentet af forskellige typer.

Metal eller glasfiber: hvad man skal vælge?

Afhængigt af de der anvendes til fremstilling af fittings råmaterialer kan være fremstillet af stål eller plast. Hvis du ikke har besluttet, hvad du skal vælge til din bygning, nøje afveje fordele og ulemper ved begge typer.

Stålarmering robust og pålidelig, modstandsdygtig over for ydre påvirkninger og holdbare. Den tåler tunge læs på afbøjningen, repræsenteret ved en lang række værdier, og enhver diametrale længden af stangen. Ulemperne ved denne type indbefatter den høje vægt og modtagelighed for korrosion med tiden.

Glasfiberarmering sådanne mangler frataget. På samme diameter, det er fire gange lettere end metal, let at transportere og nem overførsler til fugt. Modsætning stål, er glasfiber ikke lede varme imidlertid sådanne indretninger eliminere udseendet berygtede "kuldebroer" og øge isoleringsegenskaber af hele strukturen. Men det er ikke uden ulemper som manglende evne til at udføre svejsearbejde og til at udføre bøjning under samlingen.

Opsummering

Så der er grundlaget for huset og hvad en passende for ham, du ved. Nu er det fortsat kun at træffe den rigtige beslutning baseret på specifikke betingelser. Vi er nødt til at stole på de tilgængelige oplysninger om jord og dens karakteristika, dybden af grundvandet, klimatiske forhold i regionen og så videre.

Glem ikke at tage hensyn til, og det materiale, som opførte selve bygningen. For eksempel, sten og beton bygninger kræver større dybde og bredde, og også større styrke af fundamentet. Mens i opførelsen af et træhus kan du få lavere omkostninger og reducere kompleksiteten af arbejdet. Overvej antallet af etager: selv om væggene er lys og tynd som muligt, to eller flere etagers hus kræver en mere omhyggelig beregning af fundamentet.

Uanset hvad er grundlaget og de valg, du foretager, basen er stadig meget stærk og stabil del af bygningen. Derfor bør den mindste højde af fundamentet være 20 cm Praktisk dette tal er fra 0,5 til 1 meter -., Afhængigt af de førnævnte kriterier. Det anbefales også at øge graden af penetration og ved at øge belastningen på fundamentet.

Vi fortalte jer om, hvad er grundlaget. En sammenligning af fordele og ulemper ved hver af dem, anvendelsesområde - alt dette bør tjene som grundlag for en korrekt valg.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.