Kunst og underholdningLitteratur

Hvad er forfatterens position? Måder at udtrykke forfatterens position i teksten

En af de mest brugte ord i litterær kritik er forfatterens holdning. Det kan danne grundlag for værker af emner, artikler, afhandlinger og essays. Forfatterens position i teksten har brug for at se og forstå, hvordan det kommer til udtryk.

transformation af udtrykket

Det skal siges, at forfatterens position i hele udviklingen af litteratur har gennemgået en række kvalitative ændringer. I begyndelsen af fødslen af populær litteratur (dvs. når litteratur som en kunst adskilt fra folklore længere være politisk eller religiøs art) vurdering af forfatteren til udtryk i direkte produktet. Opdagelsen kan tale om, hvad slags helt han synes positiv eller negativ, gav udtryk for deres holdning til, hvad der sker i de undtagelser, i konklusionerne. Over tid, på denne måde tilstedeværelsen af forfatteren af teksten er blevet uacceptabel, skaberen af teksten blev samootstranyatsya, gør det muligt for læseren at afgøre, på hvis side han var på. Denne proces er især intensiveret i det 20. århundrede, blev dette fænomen kaldet Roland Barthes' forfatterens død". Men ikke alle forskere er enige med ham, at bemærke, at forfatteren, i hvert fald vurdere situationen, udtrykke deres meninger, det bare gør det skjult, tilsløret, ved hjælp af forskellige midler.

Måder at udtrykke forfatterens position i drama, lyrik og episk

Afhængigt af typen af litteratur og genre værker måde at vurdere udtrykket kan være anderledes. Den sværeste opgave for forfatteren arbejder med skuespil eller med digte, fordi de er mere begrænsede i omfang, valget af midler.

drama

Forfatteren, hvilket skaber en dramatisk arbejde, skal være et rigtigt ord mester. Fordi i sit arsenal kun kopier af helte. Gennem det, han har at vise karakteren af hans karakter. Han er til stede i teksten til bemærkninger kun på niveau. Det er bemærkninger er en måde at udtrykke forfatterens position i teksten. Overvej dramaet Gorky "The Lower Depths". Forfatterens position i forhold til beboerne i campingpladsvirksomhed hus og situationen er klar: omfattende bemærkninger i begyndelsen af hver handling viser os den frygtelige billede af situationen. Denne lasede vægge, hængende lofter, frataget arkene, en masse mennesker, der er ligeglade med hinanden. Et andet vigtigt redskab til vurdering af forfatterens navn siger. Denne teknik bruges særligt aktive i det 18. og 19. århundrede. For eksempel, i stykket Griboyedov s "Ve fra Wit" helte - FAMUSOV, MOLCHALIN Skalozub. FAMUSOV - efternavn nedstammer fra de engelske "feymos", som betyder "berømt". MOLCHALIN virkelig forsøger at tie stille, for ikke at sige for meget og ikke mister håber at modtage den næste rang. Toby - altid venlig og høflig bevidst. Forfatterens position i dramaet også udtrykkes ved at indføre ind i stoffet biprodukt Hero arguer. Denne karakter rummer de grundlæggende ideer forfatteren. For eksempel i drama A. N. Ostrovskogo "Tordenvejr" i denne karakter står Kuligin. Det var ham, der udtrykker forholdet mellem den provinsby Kalinov: "Cruel manerer, sir, i din by"

lyrics

I digtet forfatterens position kan leveres på to niveauer: på den sproglige og semantisk, udseende. Enhver lyriske arbejde fuld af følelse, desuden et digt for det meste er indbegrebet af ophavsret følelser. Det er ikke tilfældigt, derfor, er ofte forbundet med deres lyriske. På niveau med sproget forfatterens position kan være repræsenteret af den tilnavn, personificeringen, metaforer, modsætninger, ophavsret neologismer. Overvej Blok digt "The Factory". Deres holdning til, hvad der sker symbolistiske digter udtrykker gennem dystre farver, han bevidst skrev en utraditionel ordet "Zsolt". Dette forstærker spændingen, giver digtene en særlig stivhed.

epos

I den episke er vigtigere end teksterne forfatterens holdning. Faktisk, i midten af billedet episke arbejde er et problem: det filosofiske, moralske, sociale eller politiske. Den iøjnefaldende og diskret forfatterens mening, jo bedre teksten ser ud.

Angivelse af forfatterens holdning er lettest at betragte eksemplet med den russiske roman. En af de mest populære metoder tyet til i sit arbejde Lev Tolstoj, er lyriske digressioner. Sådanne afvigelser er afbildet landskaber, diskussioner om vigtige livets spørgsmål. Den sidespring udtalelse forfatteren udtrykte næsten ret, men ikke altid muligt at forstå uden megen refleksion. Et eksempel er afslutningen af Romana Turgeneva "Fædre og sønner". Turgenjev maler et smukt landskab, der omgiver grav Bazarov. Således forfatteren viser, at Bazarov ideer var forkerte, helten alt for galt, da han kaldte denne smukke Guds skabelse workshop, hvor folk - lønmodtager.

Det så sker, at forfatterens position er kun til stede på niveau med symboler. Writers tyet til symbolikken i navne, farver, tal. Ud fra dette perspektiv, romanen ser meget interessant F. M. Dostoevskogo "Forbrydelse og straf". Forfatter af teksten er elimineret, hvilket er grunden til Bakhtin kaldte sin polyfoniske. Ja, i teksten er der masser af stemmer, udtalelser og vurderinger, blandt hvilke man næppe kan skelne forfatteren. Men i romanen siger, at Dostojevskij vigtigste var at udføre evangeliet tanken om, at ethvert menneskeliv er værdifuldt i sig selv, er det umuligt at gå ud over den vigtigste Guds bud eller af hensyn til ideen, og heller ikke for pengene, og heller ikke af hensyn til gode formål. Dostojevskij trækker aktivt tegnene på forskellige niveauer. Selve navnet på helten ses af forskere fra forskellige positioner, hvoraf den ene er minder om opdelingen, der fandt sted i historien om den russiske kirke. Multipel gentagelse af tal 7 og 3 igen tager os tilbage til de religiøse bøger. 7 dage, det tog Gud til at skabe den verden, 3 - et helligt tal for kristne, der symboliserer Gud Fader, Gud Søn og Helligånden.

fund

Således forfatterens position er vigtig for at forstå de ideologiske plan værker. De kan udtrykkes på forskellige måder. når man læser værker bør være opmærksomme primært på navnene på de tegn, der som nærmere omtalt i teksten, tøjet personernes, deres portræt karakteristika. Det er også værd at lægge særlig vægt på landskabelige skitser og sidespring.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.