Kunst og underholdningLitteratur

Albert Likhanov, "Nyt kold": en oversigt

Hovedtemaet i værker af Albert Likhanova er forholdet af barnet, en teenager med en grusom voksen verden. Etableringen af den yngre generation, tilbragte han det meste af hans værker. Temaet for den militære barndom heller ikke forblive uden opmærksomhed af denne forfatter. Børn af krig, afsavn og deres børn ikke lider Likhanov dedikeret "Nyt koldt." Synopsis af historien præsenteres i artiklen.

Børn og krig

Den militære prosa Likhanov afspejle de følelser oplevet i barndommen. Født forfatter i 1935, og var vidne de tragiske begivenheder i den sidste krig begyndte som barn. Børn i krig - en kombination af forfærdelige og unaturlig. Arbejder helliget krigstid barndom, denne forfatter publicistiske og patetisk sandt. Det mest tragiske af dem gav det symbolske navn Likhanov - "Nyere kold" Synopsis af bogen - en historie om de prøvelser, som havde til at føde børn under krigen. Læsning dette arbejde, jeg føler beundring og frygt.

Historien er fortalt i første person. På vegne af drengen, som årtier senere var i stand til at se på deres erfaringer gennem øjnene på en voksen, og så fortælle dine læsere om heltemod og tapperhed. På mange af disse børn har vi været i stand til i de værste øjeblikke i sit liv.

Anna N.

I begyndelsen af historien forfatteren refererer til minder fra sine tidlige skoleår. Med kærlighed og respekt fortæller om den første lærer Likhanov. "Den seneste chill", hvoraf et sammendrag - sult, kulde og sygdom, relateret til børn af krig, er ikke blottet for al den slags nostalgiske beskrivelser.

Den mest levende billede, der vil forblive i hjertet af hovedpersonen, Anna Nikolaevna - lærer af elementære kvaliteter. Læren af aritmetik, russisk sprog og geografi hun kombineret med kloge lektioner i livet, at nogle gange, som om at tænke på noget, blev præsenteret af hans elever på en diskret måde. "I undervisningen kan man ikke narre dig selv. Læreren kan ligge dig selv - aldrig, "- hun udstødte pludselig stille, som om at tale med sig selv.

madkuponer

Hovedperson produktnavn Kohl. Handlingen foregår i en lille by i baglandet. Børn her, på trods af alt, fortsætte med at gå i skole, moderen - at arbejde. Fædre eller andet sted langt væk kæmper med fjenden. Men i virkeligheden, krig er overalt, selv når der er ingen kampe og slag. Det sidste år af krigen, der er nævnt i historien - det er en kort oversigt (A. A. Lihanov). "Den seneste chill" - historien om de afgørende kampe for fædrelandet, som var ikke kun modige soldater på fronten, men også civile i den bageste. Og selv børn.

I denne periode af radioer overalt resounds stemme speakeren Levitan, som højtideligt bebuder endnu en sejr. Men sult og sygdom undermineret sundhed. Især hårdt i fængsel lider teenagere og børn. Hovedpersonen, samt andre studerende i den bageste byen, er afhængige af madkuponer. Mor og mormor gør alt for at sikre, at drengen ikke følte sult. Men den følelse nesytosti alligevel er det aldrig forlader.

Spisning № 8

Med stor sikkerhed skildrer livet for en forfatter Likhanov bagtil. "Den seneste chill", hvoraf et sammendrag - er først og fremmest, de vanskelige forhold, hvor der er børn - det er klogt at arbejde. Beskrivelse af spisestuen, hvor drengen får ekstra mad er givet en masse opmærksomhed. Denne diæt som udtrykt af forfatteren selv, var virkelig valgfri. Dens vigtigste navn var ikke. Sour suppe, smagløse havregryn - denne mad er ikke tilfreds med Kohl. Selvom den første dag i besøg i spisestuen, bemærkede han, at børnene her etableret en slags holdning til mad. De spiste hurtigt, med appetit og meget respektfuldt til sin tante Grunya - lokal razdatchitse.

sjakaler

Spis op smagløst frokost Kohl undervist mor. Og selv i det kolde spisesal, han kæmpede for at sluge klistret havregrød uappetitlig masse i kraft af uddannelse. Han voksede op blandt slægtninge, folk, der elsker ham. Men der er lys for børn med mere kompliceret skæbne, som i sit arbejde og fortæller Albert Likhanov. "Den seneste chill", en oversigt over, som gør det muligt at realisere den alvorlige modgang, der ramte barnets bevidsthed, er også et produkt af den skæbne, at selv en militær baggrund synes meget tragisk.

Sjakaler. Så navngivet i de bageste byens børn, der har oplevet sådan en alvorlig hungersnød, der frekventeres dagligt i spisestuen nummer 8, med henblik på at fremkalde resterne ubetydelig frokost hos børn med et glad skæbne. Det første møde i Koli med disse børn har gjort uudsletteligt indtryk på ham. Ved de "sjakaler" følte han ingen fjendtlighed og foragt. Han tænkte på, hvor mange dage og nætter, kan du ikke nødt til at begynde at tigge og spise op andens madrester ...

Vadim og Maria

Behovet for at forstå og sympatisere med en mand, selv når hans liv er langt væk og ikke ligner jeres, - de vigtigste idé af arbejdet og dets resumé. A. A. Lihanov "Seneste kolde" skrevet mange år efter de begivenheder, der ligger til grund for denne historie. I bogen han ønskede at formidle ikke kun til børn, men også til voksne, hvor vigtigt det er for en person i vanskelige øjeblikke til at føle deltagelse og støtte.

På hovedpersonen væmmes opførsel af et nyt bekendtskab - Vadim, en af de såkaldte sjakaler. Men senere, Kolya opdagede, hvor uretfærdigt var i hans tanker. Vadim og hans søster, Mary, blev hans venner.

Indholdet af historien Likhanova "Nyt kold" - det er en trist, men samtidig optimistisk historie om børn, der er vokset op for tidligt. Forsøger at overleve, har de lært ikke blot at tjene deres brød. Først og fremmest er de blevet mennesker er i stand til kærlighed, medfølelse og hjælpe andre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.