FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad det er i havvand: en procentdel sammensætning og tæthed

Havet dækker det meste af planeten Jorden. Men hvad ved vi om ham? Hvad er havvand? Hvad er dens fysiske egenskaber? Den havvand er forskellig fra at drikke? Og hvordan man kan gøre hinanden? Vi vil forsøge at besvare alle disse spørgsmål i sving.

Bare saltvand?

Mange mennesker ved, hvordan man smage havet, og dem, der ikke kender, gæt. Det er salt. Men sikkert kan du oprette et hav af huse, bare ved at blande salt og vand? Dette er ikke helt sandt. Antallet af almindeligt vand i havet er 96,5%. De resterende 3,5% - denne urenhed. Deres nøjagtige sammensætning fandt ud kun i slutningen af det 19. århundrede, under rejsen af udforskning. Men længe før forskerne vidste, at urenheder gør sådan saltvand, er ikke almindelig bordsalt. Faktisk opløst i havet alle elementerne i det periodiske system Mendelejev. Deres tilstedeværelse er minimal, men ubestridelig.

I samme ekspedition blev 77 vandprøver taget i forskellige områder af havene. Så blev gjort en overraskende opdagelse: på trods af den enorme mængde af havvand på overfladen af jorden, hvor stor en procentdel af de store ioner i det altid forbliver den samme. Hvad betyder det, vi forklare nedenfor. Samtidig finder vi ud af, hvad der er i havvand.

Konstans saltsammensætningen

Det var denne opdagelse, også kaldet loven Dietmar, blev det gjort i verden ekspedition af slutningen af det 19. århundrede. Chemist, hvis navn blev givet til denne lov, fandt jeg, at andelen af havvand er næsten altid de vigtigste ioner i forskellige dele af verden. Andelen af andre stoffer, så lille, at det ikke er afgørende, og anses ikke når at udføre forskellige hydro-kemiske undersøgelser.

Større ioner m. E. Forbindelser en mængde på mere end 0,01%, udgør salt masse. De primært påvirke de fysiske og kemiske egenskaber af havvand. Deres antal afhænger af forskellige faktorer, herunder miljøforhold. Men samlet saltkoncentrationen i havvand, svarende til 35,16 ‰, vægt urenheder har en klar betydning givet i tabellen nedenfor. Lad os se, hvad der er i havvand.

kationer

anioner

navn

Mængde g / kg

navn

Mængde g / kg

strontium

0014

Fluor

0001

kalium

0387

borsyre

0026

calcium

0,408

bromider

0066

magnesium

1.297

hydrogencarbonat

0143

natrium

10,764

sulfater

2701

chlorider

19,353

Som vi kan se, en stor del består af chlorider. I betragtning af de vedvarende saltet sammensætning på grundlag af disse data er det muligt at bestemme den fulde sammensætning af havets vandprøver. Til dette formål klor koncentrationen beregnes, og baseret på dataene opnået den know forbindelser, hvor stor en del af de resterende elementer.

fysiske egenskaber

Som med ethvert andet stof, havvand har forskellige karakteristika, som forskerne lære af forskningen. Disse data giver et indtryk af de mange processer, der foregår i dybden og har en indvirkning på vores planet. For eksempel, ikke alle ved, at vand har evnen til at skrumpe. Under pres fra massen virker på den ovenfra, kan det ændre volumen.

På overfladen er det næsten usynlig, men den dybere, jo mere indlysende bliver det denne funktion. Under pres fra hundreder af atmosfærer kompressibilitetsvirkningen når en temmelig stor målestok. Forskere siger, at hvis ikke for denne egenskab af vand, niveauet af havet ville have været højere med 30 meter. I dette tilfælde ville Jordens overflade have set meget anderledes ud.

saltholdighed

Vi har allerede fundet ud af, hvor meget salt i havvand, og vi ved, at beløbet er stort set uændret. Men det varierer lidt - 33-37 ‰, med nogle få undtagelser. Den gennemsnitlige værdi er 34,72 ‰. Denne hastighed afhænger af mængden af nedbør i et givet område, lufttemperaturen påvirker intensiteten af fordampning, og mængden af frisk vandområder, direkte forbundet med havet.

Den højeste procentdel af saltholdigheden registreret i Atlanterhavet. Det gennemsnitlige i den nordlige del af 35,06 ‰. Den mindste værdi tilhører Stillehavet. Alligevel er der bassiner, hvor saltholdigheden var betydeligt højere end de gennemsnitlige værdier. Disse omfatter Middelhavet og Det Røde Hav. Høj temperatur, høj intensitet fordampning og en lille mængde udfældning hæves til posten saltholdighed 38-42 ‰. Generelt sammensætningen af havvand af Sortehavet og mange andre om det samme. Sandsynligvis, det faktum, at de alle er forbundet.

Nogle hævder, at havvand indeholder 5 ‰ salt. Men dette tal er yderst sjældent, kun i de mineralske søer. For eksempel niveauet Azovske hav saltholdighed - 11 ‰, Sort - 18 ‰, Rød - 41 ‰, og de døde - 300 ‰.

temperatur

Det ville være naivt at tro, at dette tal er den samme for hele havvand i verden. Lufttemperaturen i de regioner tæt på polerne, sænkes til minimumsniveauer. Ved ækvator, tværtimod, der altid er et stabilt varmt vejr. Men udvalget af ændringer i vandets temperatur er betydeligt lavere, det spænder fra -2 til 30 ° C. Den gennemsnitlige hele havene er kun 3,73 ° C. Endvidere ved vandet flere gange varmere end dybden på 2-5 tusind. m.

Kan forårsage nogen forvirring ved det faktum, at temperaturen af havvand i nogle regioner sænkes til -2 ° C. Alle ved, at ved 0 ° C H2O bliver is. Det er, men havvandet, som vi har set, indeholder urenheder, der ændrer dets egenskaber, og med en lavere frysepunkt. Jo højere procentdel af saltholdighed, jo lavere hastighed. For eksempel, når en relativt lille mængde salt i vand (24,7 ‰) frysepunktet er lig med -1,33 ° C

tæthed

Den mindste ændring i denne indikator bevirker vandbevægelse og bly til udseendet af vertikal og horisontal strømning. Det er grunden til tætheden af havvand studerer på nogen af oceanografiske forskning. Den måles i kg / m3 og repræsenterer vægten per volumenenhed.

Densitet af frisk vand ved 4 ° C er 1000 kg / m3, og havet ved en saltholdighed på 35 ‰, - 1027,81 kg / m 3. Denne forskel skyldes urenheder i bestanddel. Jo mere salt indeholdt i havvand, jo højere indekset for densitet. Generelt, dens værdi i området fra 1025 til 1033 kg / m3.

Endvidere varierer massefylden af havvand afhængig af dybden den tættere på overfladen, så det er under. Men der er undtagelser. For eksempel, når fordampningen intensitet forbundet med høje temperaturer på overfladen af saltindhold stiger. Følgelig er densiteten af havet og i de øvre lag stiger.

kemiske sammensætning

Som vi forklaret ovenfor, mængden af urenheder i havvand er omtrent den samme. Men hvad slags stof gør det, hvad det er?

Det menes, at den moderne kemiske sammensætning af havvand blev dannet omkring 1 milliard år siden. Selv da det var så salt som det er nu. Det er især overraskende antagelse synes at R. Quinton, der i 1904 erklærede, at den mineralske sammensætning af havvand, og blodet er nogenlunde den samme. I 1910, AB Mallun bekræftede dette gæt. Efter hans opfattelse, et sæt af kemikalier i havvandet i den periode, hvor den første knoklet og bruskfisk, der ligner blod af alle dyr. Men indtil nu, denne hypotese har både tilhængere og modstandere.

Havvand indeholder en række stoffer, hvis antal er givet i procent i den følgende tabel.

grundstoffer

procentdel

oxygen

85,8

hydrogen

10,67

chlor

2

natrium

1,07

magnesium

1.4 * 10 -1

calcium

4.5 * 10 -2

svovl

9 * 10 -2

kalium

3.8 * 10 -2

brom

6.5 * 10 -3

carbon

3,5 * 10 -3

strontium

1 * 10 -3

bor

4.5 * 10 -4

fluor

1 * 10 -4

silicium

2 * 10 -5

Denne liste kan være lidt forskellige i forskellige regioner. For eksempel en del af Sortehavet havvand mættet med hydrogensulfid, som sulfatreducerende bakterier er særligt aktive.

Hvor saltet fra?

Vi har allerede set, hvad sammensætningen af havvand som en procentdel. Men hvor gør alle disse stoffer, og hvorfor havet en smag?

Faktisk saltet indeholdt ikke kun i havvand, men også i ferskvand. Kun koncentrationen af mineraler, der er så lav, at den ikke kan genkendes uden særlig analyse. River vaskes ud af jorden på din salt sti, der senere skulle falde i havet. Under indflydelse af temperaturen i havet vandet fordamper og mineraler er efterladt på stedet.

Men selv om en sådan proces der varer mange år, ville havvand ikke nok salt. At komme rundt lagt vulkansk aktivitet, der finder sted i jordskorpen. Magma forlader overfladen, det blandes med vand og mætter det med forskellige mineralske stoffer. Det er derfor, den kemiske sammensætning af oceanerne blev dannet omkring en milliard år siden, da vulkansk aktivitet var mest aktive.

Kan jeg drikke det?

Sikkert i bøger eller film du har set påstanden om, at det er umuligt at drikke havvand i alle tilfælde? Men hvorfor? Det er det samme vand, som enhver anden, kun en lille mængde af urenheder. Faktisk på grund af dem det er udrikkeligt.

Mængden af salt så stor i havvand, at deres eliminering fra kroppen får brug flere gange større end H2O, blev forbrugt end oprindeligt. Det er derfor, efter eventuelle salt mad så tørstig. Og i havvand, som vi har set, er den gennemsnitlige saltholdighed er omkring 35 ‰. Det er en masse.

I 1950'erne, en læge og en del-rejsende Alain Bambara bevist ved erfaring, kan der blive drukket i en uge havvand uden skade for sundheden. Men tjek på selve denne erklæring er ikke det værd.

Men gjorde alt vandet i oceanerne og spildt absolut ikke kan bruges til at drikke? Måske, men først efter afsaltning proces.

Hvordan at slippe af med salt?

Vi fandt ud af, hvad der er i havvand. Men for at det bliver egnet til at drikke, skal mængden af urenheder i det reduceres med næsten 70 gange. Men hvordan man kan opnå dette resultat?

Der er flere måder at afsalte vand: .., ionbytning, destillation, elektrodialyse osv Den mest effektive er dem, der kræver mindst energi og finansieringsomkostninger. Den mest almindelige metode er destillation, men ikke mindre populære og omvendt osmose. I dette tilfælde en højtryksvand rengøring. Resultatet - 16 000 liter for kun $ 1.

Elektrodialysefremgangsmåde, som navnet antyder, udføres ved hjælp af elektroder. På tidspunktet for startstrømmen kationer og anioner, som vi diskuterede i starten af denne artikel, har en tendens til henholdsvis katoden og anoden gennem en særlig membran. Vandet mellem elektroderne gradvist afsaltet.

Fordelene ved havvand

Ofte dem, der lider af luftvejssygdomme, sendes på ferie til kysten. Det er korrekt, fordi havvand har en gavnlig effekt på lungerne, bronkier og ledbånd. Mineralrige flydende desinficerer og ødelægger patogener. Hvad andet er nyttig?

Opholder sig i kystklima og badning i saltvand har på den menneskelige krop styrkende effekt, samt forbedre funktionen af endokrine system. Resultatet - en øget immunitet.

Indeholdt i havvand brom, iod calcium og bidrage til en styrkelse af tandemalje og tandkød under skylning. For de bedste resultater, skylle munden skal være flere gange om ugen i 2-3 minutter. Selvfølgelig, for disse formål er kun egnet specielt renset havvand, som kan findes på apoteket. Før brug skal det opvarmes til stuetemperatur.

Havvand er en god antiseptisk. Det fremmer heling af små sår og hudafskrabninger, reducerer kløe fra insektbid.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.