Af teknologiElektronik

Kvartskrystal: princippet og omfanget af

Siden opfindelsen frekvensgeneratoren bestået i lang tid. Udviklere står over for mange udfordringer undervejs. Formålet med planet designere var generator skabelse, der ville være i stand til at afgive et stabilt frekvens. Den er baseret på det og arbejdet i digitale enheder: computere, mikroprocessorer, kvarts, etc. Fremstilling af en stabil frekvens, som ikke er afhængig af parametre såsom temperatur eller tid betød et gennembrud i konstruktionen af elektroniske kredsløb, og til at designe nye elektroniske enheder. Denne situation ændrede sig dramatisk med det tidspunkt, hvor der var en kvarts resonator. Denne lille kompakte enhed giver dig mulighed for at "skabe mirakler" i elektronik.

Skema, hvori kvarts resonator blev anvendt, var så stor en succes, at denne enhed fast har indgået kategorien af de mest eftertragtede design og udvikling af elektroniske kredsløb. Med udviklingen af digitale enheder har været en støt tendens til stigende brug kvarts resonator. Princippet om operationen er ganske enkel og er baseret på den inverse piezoelektriske effekt. Med andre ord, hvis filen på sin udgang en vekselspænding, fører dette til en faseforskydning, da faldet i halvbølge enhed begynder at give den lagrede mekanisk energi. Denne effekt blev set af udviklere af denne fantastiske element.

Hver krystalmateriale af kvarts resonator har sine mekaniske egenskaber. Disse igen påvirke en parameter såsom frekvensen af indretningen. Lad os sige, at ved hjælp af et simpelt kredsløb, vi simulere de betingelser, som vil betjene enheden. Begynd gradvist øge frekvensen. På et tidspunkt, vil vi nå et bestemt faseskift mellem forsyningsspændingen, og give kvarts. Med stigende hyppighed, kan vi komme ind i resonans ordningen - faktisk, deraf oprindelsen af navnet på enheden.

Miniature enheder baseret på resonatorer er meget udbredt i elektronik. Et godt eksempel på dette kan tjene som en måleindretning microprobes, lokale oscillatorer. Med deres hjælp optrådte stabile og pålidelige enheder. Det populære spil "rævejagt" enheder bruges på grundlag af disse elementer.

Bemærkelsesværdig quartz ur indeholder kvarts resonator, som er en stabil kilde af impulser. Ved at tælle disse impulser kan genereres andet signal er nødvendigt for driften af den verdensberømte enhed.

Moderne elektronik kan ikke give afkald på brugen af denne vidunderlige instrument. Jeg spekulerer på, hvordan ville arbejde din computer, hvis pulsen generatoren er en reference frekvens i processoren til at udstede pludselig blev ustabil i frekvens? Dette ville føre til fejl i hele systemet, og det er sandsynligt at hænge det.

Den såkaldte kvarts resonator er "hjertet" af næsten enhver digital enhed. Uden det vil stoppe med at arbejde eller bærbare computer vil ikke være internettet og mobilkommunikation.

Også værd at bemærke, at udviklingen af disse enheder er på vej til at minimere størrelsen og øge driftsfrekvens.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.