HjemlighedGør det selv

Hand profilegib egne hænder: tegninger, målinger, fotos. Ruller til profilegiba

Mange af dem, der er vant til at udføre arbejde på huset med sine egne hænder, han ved, at i bygningen, samt reparationer at undvære metalprofiler og rør er umuligt. Ofte kan det være nødvendigt at bøje disse materialer, og i henhold til den specifikke form og størrelse. For sådanne behov er forskellige værktøjer til bøjning. Tilbydes på markedet færdige maskiner - meget dyrt fornøjelse. For at spare penge, kan du profilegib egne hænder. Et sådant værktøj vil helt sikkert hjælpe dig i husstanden, men først og fremmest, er du nødt til at beslutte - hvis han virkelig har brug for dig. Overvej princippet om driften af den manuelle maskine, sort, profilegib lært at lave deres egne hænder.

Hvorfor har jeg brug for profilegib?

Listen over opgaver, der kan håndtere dette værktøj er enorm. Ved lægning et kabel eller en rørledning for gas, vand sikkert nødt til at bøje røret. Til sådanne formål profilegib simpelthen uerstattelige, uden installationsprocessen bliver til mel. Metal-profiler for alt byggeri behov perfekt modtagelig for deformation af instrumentet. Forskellige vinkler, kanaler og ventiler ikke bukke under for presset fra profilegiba inden for bygge- og reparationsopgaver. Også, bukkemaskiner er almindeligt anvendt til fremstilling af forskellige rør og profiler, hvad enten PVC eller stålrør, kobber eller aluminium.

Maskinen, herunder profilegib, lavet med sine egne hænder gør det muligt deformation af dele uden at opvarme det, der bruges koldvalset princip. En meget væsentlig fordel ligger i, at det vil tage en anden leje for at detaljer var klar. Det kan bruges til at udføre en cirkel, spiral eller andre forskellige former af et metallisk emne.

Uden dette værktøj i dag næppe vil styre mindst én større industrielle sektor: energi, biler, petrokemiske industri og så videre. Arbejdet med denne maskine er der intet kompliceret, alt er enkel: den del rulles mellem den øvre og side ruller, som producerer Poggio.

Hvad er en konstruktiv profilegib?

Dette værktøj kan være forsynet med en mekanisk, hydraulisk eller elektrisk drev. Ofte udføres i en bærbar version, også det har en meget kompakt størrelse og lav vægt. Pakken kan omfatte en bred vifte af tilbehør, hvilket gør dette til en alsidig maskine til alle typer af emner.

arter

 • Maskine med bevægelig øvre valse. Ved design er det den nemmeste, fordi kun én valse drives. Dette design giver høj nøjagtighed at beregne den bøjningsradius af emnet, foretage rettelser til deformationen af metallet. Sådanne profilegiby kan kaldes den mest populære i øjeblikket.
 • Maskinen med at bevæge venstre valse. Med denne type maskine kan udføre en spiralformet bøje let, mens det er i stand til at udføre funktioner, som andre typer af apparater.
 • Maskinen med bevægelige nedre ruller. Det anvendes til bøjning af større dele, som takket være to bevægelige ruller kraft fordeles optimalt.
 • Maskinen med alle de bevægelige valser. Ved design, det er den mest komplicerede maskine. På grund af den mobilitet af rullerne muligheden for denne maskine omfatter funktionaliteten af alle typer profilegibov.

Hvordan fungerer enheden?

Uanset om profilegib lavet med sine egne hænder, han eller fabrikkens ydeevne, det vigtigste princip i dette værktøj ligger i boksen blanke, snarere end bøje. For at starte maskinen er forsvarligt fastgjort til jorden. Hvis der er et sådant behov, er installationen jordet, og kontrollere pålideligheden af kredsløbet og den mekaniske konstruktion.

Den første lancering indledes med fjernelsen af konserveringsmidlet fedt klud. Efter dette, bør maskinen køre i "no-load" om en halv time. Opstod i løbet af denne tid fjerne defekter. Efter dette, vil detaljerne som har til bøje, skal være fri for olie og snavs. Detalje ligger mellem valserne, hvorefter valseprocessen begynder.

Profilegibov typer: elektrisk

Generelt indeholder sådanne indretninger har store dimensioner, kræves derfor deres faste installation. Elektrisk profilegiby har høj nøjagtighed og ikke reducere styrken af dele, når kassen.

hydraulisk

Et sådant system er normalt designet til industrien. Ved installation vand- og afløbssystemer, sådanne maskiner er simpelthen uerstattelige. Deres største fordel - den hastighed og nem betjening. Men det er ikke alle, der vil behage dig profilegib lavet med deres egne hænder. Dimensioner af råemner, som kan bøjes i en sådan maskine, meget forskelligartet.

manual

Denne type er anset for at være budgettet. Takket være den kompakte, er det muligt at overføre denne manual profilegib egne hænder. Tegningerne i denne maskine omfatter ikke enhver base. Men arbejdet med et sådant instrument er ikke meget let. For det første bøjning proces kræver en større indsats fra brugeren, og for det andet, arbejde er ikke en hurtig proces. Ulempen er den manglende evne til håndapparatet at bøje den tykke rør, og lav nøjagtighed.

Uanset hvad det var, denne type - det er den mest passende mulighed for at arbejde hjemme. Efter alt, er mængden af arbejde i reparation ikke ensbetydende med en enorm skala, så en manuelle værktøjsmaskiner, vil dette arbejde være i stand til at gøre.

Vifte af håndværktøj

Der er flere muligheder for at gøre manuel profilegib egne hænder. Tegninger af den første udførelsesform af de mest populære. I sådanne maskiner, arbejdsemnet indflydelse bevægelige valser, hvorved bøjningen forekommer. Den tomme er opsat på den faste del af maskinen.

En yderligere udførelsesform er en anordning, hvor rammen bevæges mod arbejdsstykket. Fordelen ved sådanne anordninger er det faktum, at det er meget let at bruge på grund af det specielle design, er de, såvel som deres anvendelse elimineret krøllet blank.

At arbejde med tykke tværsnit af detaljerne er bedst bruges hydraulisk hånd profilegib egne hænder. På grund af det skabte hydraulisk tryk i snesevis af tons, bør vanskeligheder med at håndtere sådanne detaljer ikke opstå.

Sådan laver du din egen hænder profilegib

Som nævnt ovenfor, for dem, der arbejder i byggebranchen, ville den bedste løsning være at få en stationær funktionel enhed. Hvis en lille mængde af arbejde, og du har brug for et hjem aide reparation, kan du lave manuel profilegib egne hænder.

Dimensionerne, samt udformningen valgt at størrelsen af råemner. For rør med en diameter op til 20 mm kan være fremstillet af simpel konstruktion: jern stifter fastgjort til basen. At bøje arbejdsemnet skal placeres mellem stiften og udøve en kraft i den ønskede retning. Hvis du ønsker at deformere tykkere rør ville have at gøre mere kraftfuld profilegib egne hænder. Tegningerne og udformningen af en sådan indretning vil være en smule mere kompliceret. Men den aftale er stadig muligt.

Behov for profilegiba ruller. Hans hænder gør dem med en cirkulær sektion, der bliver nødt til at blive installeret på jorden. Radius af valsen skal matche radius af arbejdsstykket. Enderne af rørene er beliggende mellem rullerne på den ene side fastgjort til et spil på den anden side er fastgjort til basen. Ved aktivering af spillet handling blank vil bøje.

Overvej en anden måde, hvordan man laver en simpel profilegib egne hænder. Den første ting du nødt til at forberede en cementmørtel. Blandede cement og sand i et forhold på en til fire. Dernæst er anbragt på stedet med grus indlægssegmenter eightieth rør. Fra hinanden, skal de være i en afstand på 50 mm. Hæld derefter den løsning bør sikre, at rørsektioner er oprejst. Før løsningen er helt tør, skal al videre arbejde suspenderet.

For ikke dannet under drift uønskede revner og udbuling, røret-præform fyldt med kvartssand. På den ene side er det nødvendigt at lukke træ konisk prop med huller til tilbagetrækning af gasser. Derefter bør røret opvarmes til mørke kirsebær skygge. Efter præformen køler, bør udfylde den resterende plads med sand. For at ikke at danne hulrum, er periodisk obstukivat anbefalede hammer rør.

Anbefalinger til at bøje emnet afhængig af opvarmning

 • Ret vinkel - warmup interval = rørdiameter X6.
 • 60 grader - warmup interval = rørdiameter X 4.
 • 45 grader - warmup interval = rørdiameter X 3.

Opvarmning afbrydes efter fuldstændig afkalkning af emnet, hvilket indikerer den optimale opvarmning. Når gnistdannelse overflade detaljer vises, kan det konkluderes, at emnet er overophedet. Pipe bøjning på én gang, ellers metalstrukturen kan brydes.

Maskinen er designet til varmbukning dele skal være forsynet med et mønster, ville den manglende som medfører visse vanskeligheder i arbejdet. Desuden bør vi ikke ignorere sikkerhedsreglerne. For eksempel er det forbudt at være modsat træ røret under røret deformationsproces. Når røret deformeres ved den varme fremgangsmåde er det fjernes fra røret og sand. Det er værd at bemærke den popularitet, som har modtaget en sådan profilegib. Deres egne hænder at gøre tegningerne er nødt til at være sikker. Ellers vil udformningen nøjagtighed blive forvrænget. Det ville være nyttigt at konsolidere og teoretisk information om hvordan du gør din egen hænder profilegib. Billeder og oplysninger om det findes i denne artikel.

Ulemperne ved self-made maskiner

 • Vanskeligheden i at minimere emne bøjningsradius fejl.
 • Begrænsning af bøjningsradius.
 • Arbejdet med disse maskiner er meget kompliceret, så en masse arbejde bare upraktisk.
 • Vanskelighed ved bøjning rør og blanke stort tværsnit.
 • Vanskeligt at ændre form i forskellige afsnit af præformen.

Hvis der er behov for håndtering dele, med et lille tværsnit, kan afgives enkleste profilegibom omfattende to stifter og en base. Når deformation tykkere dele at være opmærksomme på deres design. Der er behov for særlig opmærksomhed for rørhåndtering, fordi de er ved højst tilladte bøjningsradius af vægtykkelsen. I det offentlige rum, kan du finde en særlig erindringsmønt tabel for valg af maksimal radius.

På trods af, at fremstillingsprocessen af maskinen med sine hænder kan synes alt for kompliceret og mange skræmme, de besparelser i forhold til at købe det færdige produkt kan nå flere titusinder af rubler. Dette argument til fordel for hjemmelavet profilegibov kan beskrives som meget væsentlig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.