HjemlighedGør det selv

Sådan slukke kalk til byggeri og havearbejde

Kalk - er den mest populære materiale til behandling af væggene. Det har desinficerende egenskaber og er helt udsat for forskellige forme og svampe. Hertil kommer, at kalk - det er også meget billige. Dens pris gør dette til en uundværlig materiale til dekoration af offentlige steder, især i mindre byer og landsbyer.

Formålet med denne artikel - for at fortælle læserne, hvordan man korrekt slukke kalk, og hvorfor du skal gøre det.

oversigt

Lime selv er en blanding af stoffer, der er et produkt af kalcinering af kalksten. Oftest på hylderne i vores butikker, vi fandt kalk, eller klumper, er der også en kalk "pushonka".

Behandling af vægge med kalk - den mest hygiejniske måde at afslutte. Det faktum, at dette materiale vil neutralisere eventuelle mikroorganismer, der kommer ind det. Endvidere kalk har fremragende holdbarhed og modstandsdygtighed over for fugt.

Har sådan en fremgangsmåde afslutter dens ulemper. Hvis den person, der udfører arbejdet, ikke ved, hvordan til at opløse kalk, og gør det forkert, den behandlede overflade nødvendigvis skilsmisse, bobler og striber. Alt for flydende opløsning giver ikke en smuk glat farve, og for tyk, vil være dårligt at gå til væggen, og efter et stykke opdræt og forsvinde.

Som alle andre byggematerialer, kalk underlagt standardisering. Kvaliteten af materialet afhænger af de procentvise deri oxider af calcium og magnesium. I en første klasse kalk totale mængde af disse stoffer bør være mindre end 90%. Jo lavere kvalitet, jo færre oxider. Kalken laveste, den fjerde klasse, den totale mængde af magnesium- og calciumoxider ikke overstiger 60%.

Pris læsket og kalk i markedet er væsentligt anderledes. Kalk kan koste omkring 3-5 tusind. Rubler per ton. Meget dyrere er læsket kalk. Dens pris kan nå 10 tusind. Rubler per ton og mere.

Anvendelsen af kalk

Hydreret "pushonka" kalk bruges i økonomien meget godt. I nogle tilfælde er det brugt selv når madlavning. Alligevel ofte er det anvendes til sådanne formål:

 • med hvidkalkede vægge og loft;
 • at beskytte trækonstruktioner fra brand eller rådne;
 • ved fremstilling af beton silikat;
 • ved en æglæggende indre af ovne og pejse;
 • i fremstillingen af koblingsopløsningen.

Mindst er det almindeligt anvendt i landbruget. Alle ved, at en af de nødvendige materialer i landet og i haven - læsket kalk. Dens pris er så lav, at materialet kan bogstaveligt begravet i jorden, ved hjælp af gødning og kalk i jorden.

I landbruget lime brug:

 • til fremstilling af kalk gødningen
 • i fremstillingen af blegemiddel nødvendigt at behandle træer og buske mod skadedyr;
 • til behandling af senge fra skadedyr og sygdomme bekæmpelse af visse planter;
 • til garvning dyreskind;
 • til fremstilling af calciumforbindelser der anvendes til rensning af spildevand;
 • for udarbejdelsen af E 526 - tilsætningsstoffer, der anvendes i fødevareindustrien.

klassifikation

I næsten alle områder af ledelse kun behandlet materiale, men før vi taler om, hvordan man kan slukke kalk, lad os komme til dets klassificering. Den vigtigste opdeling af kalk gøre afhængigt af dæmpning sats:

 • medlennogasyaschayasya - hele processen tager mere end en time;
 • sekundær quenching - quenching tager 15-25 minutter;
 • bystrogasyaschayasya - alt sker meget hurtigt, i 5-10 minutter.

Anden klassificering tager hensyn til de særlige kendetegn ved hærdning:

 • luft - sådan kalk anvendes til at øge hastigheden af hærdning mørtel under tørre betingelser i luft;
 • Hydraulisk - anvendes til løsninger, der skal besidde særlige styrke; Anvendes det i papirer fremstillet i vand: konstruktion af port grundlaget for bropiller og lignende; Det er svagt og stærkt hydraulisk.

Den tredje og sidste type klassificering af kalk - på fraktioner. Afhængig af størrelsen af stykkerne, kan det være:

 • Lump;
 • knust;
 • pulver.

Princippet om drift og sikkerhed

Korrekt slukke kalk i hjemmet er et snuptag. Du behøver ikke hverken meget tid eller særlige kvalifikationer eller særligt udstyr. Ikke desto mindre er den proces er nødvendig for korrekt forberede. Når kalk læskning en exoterm reaktion, det vil sige en stor mængde varme. Og for at undgå skader, før den slap, du skal forberede:

 • sikkerhedsbriller og handsker;
 • tøj, er resistent over for alkali, de bedste lærred arbejdstøj;
 • respirator, stand til at beskytte det respiratoriske system fra støv, gas og kalkpartikler.

Du skal også kapacitet til at absorbere vand og en lang pind til omrøring.

Sådan slukke kalk til byggeformål

Så vi går over til processen for forarbejdning af kalk læsket, respekt, naturligvis, alle de forholdsregler.

Før opløse kalk, slid tunge beskyttelsestøj, beskyttelsesbriller, støvmaske og handsker.

 1. Falde i søvn til den fremstillede kalk beholderen. Det er bedst at bruge til dette formål metalredskaber med ingen tegn på rust. Plastic tromle eller spand vil ikke fungere. Den omstændighed, at udryddelsen af blandingen opvarmes til 150-180˚S, og plast kan smelte.
 2. Hæld forsigtigt blandingen af koldt vand og hastigheden for en til en (hvis det er nødvendigt at modtage "hydratkalk"). Hvis du ønsker at forberede en kalk pasta, derefter 1 kg kalk du skal tage en halv liter vand.
 3. Vand skal hælde i små portioner, især hvis din kalk grov fraktion. Hvis du hælder al væsken på en gang, er det sandsynligt, at store klumper af "Coke", og processen vil blive forsinket i lang tid.
 4. Omhyggeligt, meget omhyggeligt den fremkomne blanding omrøres. Gør det hver gang, så snart bemærke et fald i dampen over overfladen af beholderen.
 5. Efter dampning er standset helt, lukke beholderen låg og lad det trække i 24-36 timer. Blandingen er så nødvendigt at igen blidt røre og lad det trække i et mørkt køligt sted i mindst 14 dage (til murværk), og bedre - i en måned. Først derefter vil modtage egenskaber kalk og det vil kun stamme gennem osteklæde.

Advarsel! I intet tilfælde ikke læne over kapaciteten er for lav - fordampning frigøres under reaktionen, kan forårsage alvorlige forbrændinger.

Lime til kalkning og sprøjtning af træer og buske

Som vi har sagt, er dette bemærkelsesværdige materiale ikke blot anvendes i byggeriet, men også for havearbejde. Så lad os tale om, hvordan man kan slukke lindetræer.

At gøre opløsningen at kalke træer skal tage 1 kg kalk pulver og 02.03 liter vand. Observere alle forholdsregler for at tilbagebetale kalk løsning og lad i 48 timer for at trække. Hvis for kalkning af træer, du vil bruge en sprøjte eller spray, så den resulterende blanding skal dryppe. Hvis du vil blege træerne med en pensel, derefter stamme løsningen er ikke nødvendig.

Til blandingen er bedre at holde på stammen og grene, kan løsningen være at tilføje en lille hvid lim, mælk eller en særlig "prilipalki", som sælges i butikker for gartnere. Hvis du beslutter at behandle træer og buske for at befri dem for parasitter, der lever under barken, så ud over at alle de ovennævnte, så glem ikke at tilføje kobber sulfat løsning. Den resulterende blanding får et blåligt skær, men for alle levende væsener i cortex bestemt ikke overleve.

Sådan avle allerede læsket kalk

Du ved allerede, hvordan slap, så at sige, naturlig. Lad os nu tale om, hvordan man korrekt forberede den ønskede koncentration af løsningen er allerede slukket kalk. Her er nogle nuancer:

 1. Den kalk pasta er umuligt at hælde en masse vand på en gang, er det bedst at gå langsomt. Maksimal vanddel, der kan hældes samtidigt, - 1 liter pr 2 kg "fnug".
 2. Fortyndet opløsning kun koldt vand.
 3. Den fortyndede blanding kan ikke anvendes straks. Lad det i yderligere 12-24 timer, alle komponenter nødt til at "få venner" med hinanden.

Hvis du ønsker at bruge den resulterende blanding at hvidvaske loftet eller væggen, skal du bruge et lille trick. Forberede en saltopløsning (2 1 kg salt per liter vand) og bland det med kalk, og således opnå den ønskede densitet. Den resulterende blanding blev forlade i yderligere 24 timer, hvorefter alle god stamme gennem en fin sigte eller gaze.

Denne tilføjelse vil styrke blanding af kalk renvaske vil vare længere på væggen og efterlader ingen spor på hænder eller tøj, når du rører.

konklusion

Kalk - en stor, billig og tilgængelig at bruge materialet, en passende erstatning for den, mens ingen kom op med. Nu ved du præcis, hvordan at sætte ud af kalk, og kan uden hjælp og omkostningseffektivt forberede sig til kalkning af buske og træer, for at gøre en blanding af murværk eller puds.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.