SundhedSygdomme og betingelser

Hæmolytisk sygdom. Symptomer, kliniske funktioner, behandling

Hæmolytisk sygdom - det er en sygdom, der er forårsaget af uforeneligheden af blod mellem mor og ufødte babyer af forskellige antigener. Sommetider uforenelighed og Rh faktor. Dette sker ofte, når moderen og fosteret er anderledes Rh faktor (fx moderen - er positiv, fosteret - negativ eller omvendt). Når gruppen uforenelighed forskellige blodtyper kan være moderen og fosteret (fx moderen gruppe 0 (1), og i alle andre frugter). Nyfødte kan udvikle hæmolytisk sygdom og andre blod uforenelighed antigener, men det sker meget sjældent.

Hvad er årsagerne?

Hæmolytisk sygdom hos kvinder med negativ Rhesus faktor er ikke ualmindeligt. Dette er en meget alvorlig og farlig sygdom. Processen med fremkomsten af Rhesus-konflikt er enkel: fra fosteret til moderen gennem moderkagen antigener ankommer. Som svar, en kvindes krop producerer sine egne Rh negative antistoffer til at ødelægge de stridende Rh-positive røde blodlegemer fremtidens barn, og dermed fungerer destruktivt på hans lever, milt, knoglemarv og bloddannende organer. Således de ødelagte erytrocytter resultere i akkumulering af bilirubin i fostervæv, som har toksiske virkninger på spædbarnet hjernen. Rh faktor bestemmes i barnets blod er allerede den tredje måned i fosterudviklingen. hans "konflikt" med sin mor fra den tid og start.

Hæmolytisk sygdom hos nyfødte. symptomer

Tre former af denne snigende sygdom studeret til dato: ødematøse, ikteriske og anæmiske. Den mest alvorlige form anses for at være ødematøse, når hendes børn er født for tidligt eller dø kort efter fødslen. I dette tilfælde fremkomsten af en nyfødt har et karakteristisk udseende: fuldmåneansigt, voksagtig bleghed, undertiden cyanose eller gulfarvning, edematous subkutane væv. Der er fri væske i det pleurale, peritoneal, pericardieexudat, undertiden blå mærker, petekkier. Lever og milt forstørret baby. I blodet, et fald i røde blodlegemer og hæmoglobin samt leukocytose, erythroblastosis, reticulocytose.

Hæmolytisk neonatal gulsot er mild, moderat til svær. Det er karakteriseret gulsot umiddelbart efter fødslen af fosteret, eller et par timer senere. Dog kan selv fostervand være farvet gul. Hæmolytisk gulsot i barnet vokser meget hurtigt, øger lever og milt, er der en tendens til at bløde. Disse børn er født sløv, dårlig sutte brystet, alle de fysiologiske reflekser, de kan reduceres. I blodet øger bilirubin-niveau og den tredje til femte dag når sit maksimum. Hvis der på dette tidspunkt barnet ikke behandles, udvikler kernicterus. Det ser intrakraniel hypertension, toniske kramper, nakkestivhed, rysten af lemmerne. Karakteristisk for denne type sygdom anses for at være tonen i extensor musklerne i hænder, mens voksende samlede hypotension.

Anæmiske formular - det er den nemme manifestation af denne sygdom. Når det iagttages en stigning i lever og milt, blod reducerer antallet af erytrocytter og hæmoglobin.

Hæmolytisk sygdom hos nyfødte. behandling

Det vigtigste i de medicinske begivenheder - det er snarere en afgiftning af kroppen af den nyfødte, fjernelse af røde blodlegemer nedbrydningsprodukter, antistoffer og bilirubin. Alt dette sker med henblik på at standse fødslen af hæmolyse af røde blodlegemer i blodet hos barnet. I denne periode barnet rigelig vist drik, vitaminer, enterosrbenty, afgiftning løsninger. Svær anæmi er en indikation for udveksling transfusion.

For at forhindre hæmolytisk sygdom hos moderne medicin besidder en transfusion af blod og blodkomponenter er strengt for nødsituationer indikationer for at undgå immunisering kvinde fremmede antigener. I tilfælde af en gravid Rhesus konflikt opdages, er det erkendt, og gøre alt for at bevare sundhed og liv af barnet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.