FormationUngdomsuddannelse og skoler

Graden af oxidering - som er den værdi? Sådan bestemme omfanget af oxidation af elementerne?

En sådan skole emne som kemi forårsager mange vanskeligheder i de fleste af nutidens studerende, meget få mennesker kunne bestemme graden af oxidation i de forbindelser. Den største vanskelighed i skolebørn, der studerer uorganisk kemi, dvs. folkeskoleelever (8-9 grader). Objekt misforståelse fører til ikke lide skolebørn til emnet.

Lærere tildele en række årsager til denne "kan ikke lide" elever i sekundære og gymnasieelever i kemi: den manglende vilje til at forstå de komplekse kemiske termer, manglende evne til at bruge algoritmer for en bestemt proces, den matematiske viden om problemet. Undervisningsministeriet er blevet gjort store ændringer i indholdet af emnet. Hertil kommer, at "cut", og antallet af timer til undervisning i kemi. Dette negativt påvirket kvaliteten af viden om emnet, et fald på interesse i studiet af den disciplin.

Hvilke emner kemi Kurset giver de studerende den sværeste?

Under det nye program i løbet af disciplin "Kemi" grundskolen omfatter flere store emner: periodiske system af grundstoffer D. I. Mendeleeva, uorganiske stoffer klasser, ionbytning. Hårdest gradere definition oxidationstrin oxider.

placeringsregler

Først af alle studerende bør være opmærksomme på, at to-element oxider er komplekse forbindelser, hvori præparatet er inkluderet oxygen. En forudsætning binær forbindelse, der tilhører klassen af oxider er oxygen anden placering i en given forbindelse.

Beregn sådan indeks i en given klasse af formler opnås kun, hvis den studerende har en specifik algoritme.

Algoritme til sure oxider

Til at begynde, vi konstatere, at graden af oxidation er en angivelse i tal af valensen af elementerne. Sure oxider dannet ikke-metaller eller metaller med en valens på fire til syv, en anden kræves i sådanne oxider er oxygen.

De oxygen valence oxider altid svarer til to, kan det være bestemme ifølge elementer i det periodiske system D. I. Mendeleeva. Dette er et typisk ikke-metal som oxygen, mens i gruppe 6 i det periodiske system af de vigtigste undergruppe, accepterer to elektroner, for fuldt ud at færdiggøre sin ydre energiniveau. Ikke-metaller i de oxygenholdige forbindelser udviser ofte den højeste valens der svarer til antallet af gruppen selv. Det er vigtigt at minde om, at graden af oxidation af de kemiske elementer er en indikator under forudsætning af en positiv (negativ) nummer.

Ikkemetal henstand ved begyndelsen af en formel har en positiv oxidationstilstand. Ikke-metaloxider i oxygen-stabile, dens refraktive -2. For at kontrollere nøjagtigheden af tilpasningen af værdierne i syre oxider er nødt til at formere alle de numre, du gemmer på de indekser i den særlige element. Beregningerne betragtes som gyldige, hvis der opnås den samlede sum af alle de fordele og ulemper ved de indstillede 0 grader.

Fremstilling af to-element formler

Graden af oxidering af atomare elementer har en chance for at skabe og optage en forbindelse af to elementer. Ved oprettelse en formel for at starte begge symboler nær foreskrevet, omhyggeligt anden gives ilt. På toppen af hver af de registrerede varemærker ordineret værdien af de grader af oxidation, så findes mellem tallene er antallet, der vil være uden nogen deleligt med begge numre. Indikatoren skal fordeles individuelt af den numeriske værdi af graden af oxidation til opnåelse af indeks for den første og den anden komponent af to-element materiale. Højere oxidationstrin er numerisk lig med værdien højere valens typisk Ikkemetal er identisk med gruppenummeret, hvori PS er en ikke-metallisk.

Algoritmen forestillinger numeriske værdier i de grundlæggende oxider

Sådanne forbindelser anses for typiske metaloxider. De er i alle de forbindelser havde en hastighed på oxidationstrin ikke mere end en eller to. For at forstå, hvad der vil være graden af oxidation af metallet, er det muligt at drage fordel af det periodiske system. I metaller de vigtigste undergrupper i den første gruppe, denne indstilling er altid konstant, er det ligner gruppenummeret, der er en.

Metaller vigtigste undergruppe i den anden gruppe er også kendetegnet ved en stabilt oxidationstrin +2 numerisk. Graden af oxidering i mængden af oxider i betragtning af deres indeks (tal) bør give nul, fordi den kemiske betragtes som en neutral molekyle, blottet for en afgift partikel.

Tilpasningen af oxidation i de oxygenholdige syrer

Syrer er komplekst stof sammensat af et eller flere hydrogenatomer, der er forbundet med nogle syrerest. I betragtning af, at graden af oxidation er en numerisk mål for deres beregning kræver nogle matematiske færdigheder. en sådan indikator til hydrogen (proton) altid stabil i syre, er +1. Yderligere er det muligt at angive graden af oxidation af den negative oxygen ion, er det også stabil, -2.

Først efter disse trin, er det muligt at beregne graden af oxidation af den centrale del af formlen. Som en specifik prøve overveje elementer bestemmer graden af oxidation i svovlsyre, H2SO4. Eftersom i molekylet af komplekset stoffet indeholder to hydrogen proton, 4 oxygenatomer, får vi et udtryk for formen + 2 + X-8 = 0. For at opsummere dannet nul, y er graden af svovloxidation +6

Tilpasningen af oxidation i saltene

Salte er komplekse forbindelser bestående af metalioner og en eller flere anioner. Fremgangsmåder til bestemmelse af graden af oxidation af hver af bestanddelene i komplekset salt er den samme som i de oxygenholdige syrer. Eftersom graden af oxidation af elementer - en digital indikator, er det vigtigt at angive graden af oxidation af metallet.

Hvis metallet danner saltet er i hovedsagen undergruppe, dets oxidationstrin er stabil, svarende til gruppenummeret er positiv. Hvis saltet indeholder en metal sådanne undergrupper PS udviser forskellige valenser bestemme valensen af metallet kan være på syreresten. Når graden af oxidation af metallet, der skal installeres, sætte graden af oxidation af oxygen (-2), efterfulgt af beregning af graden af oxidation af det centrale legeme ved hjælp af reaktionsskema.

Som et eksempel betragtes definitionen af oxidationstrin for elementerne i natriumnitrat (normal salt). NaNO3. Sol vigtigste undergruppe af gruppen 1 metallet dannes derfor graden af oxidation af natrium er +1. På oxygen i nitrat oxidationstrin -2. At bestemme den numeriske værdi af oxidationen svarer + 1 + X-6 = 0. Løsning af denne ligning, opnår vi at X skal være 5, dette er graden af oxidation af nitrogen.

Nøglebegreber i IAD

Der er særlige vilkår, der er nødvendige for at lære de studerende for oxidation og reduktion proces.

Graden af oxidationen er dens evne til direkte knytte til sig selv (for at give forskellige) elektroner fra nogle af de ioner eller atomer.

Oxidanten under den kemiske reaktion selv slutter elektroner betragtes neutrale atomer eller ioner.

Reduktionsmidlet vil ladede atomer eller ioner, der, i processen med kemisk interaktion mister deres egne elektroner.

Proceduren oxidationen er repræsenteret som electron impact.

Recovery er forbundet med vedtagelse af yderligere elektroner uladet atom eller ion.

Redoxproces er kendetegnet ved omsætning, i løbet af hvilket nødvendigvis ændrer graden af oxidation af et atom. Denne definition giver os mulighed for at forstå, hvordan det er muligt at afgøre, om den reaktion ISI.

OVR parsing regler

Under anvendelse af denne algoritme, kan koefficienterne være anbragt i nogen kemisk reaktion.

  1. Først skal du placere i hvert kemikalie oxidationstrin. Bemærk, at en enkel sag oxidationstrin på nul, da der ikke er output (forbindelse) af negative partikler. Hensyn til placering af oxidation i binære og tre-element forbindelser blev undersøgt ved os ovenfor.

  2. Så er det nødvendigt at identificere disse atomer eller ioner, der har fundet sted under omdannelsen, oxidation ændret.

  3. Registreres fra venstre side af ligningen er isolerede atomer eller ioner, som har ændret deres grad af oxidation. Det er nødvendigt for balancen. I løbet af de elementer, der kræves for at angive deres værdi.

  4. Yderligere skrevet disse atomer eller ioner, der dannes under reaktionen, et + tegn indikerer antallet af elektroner accepteret atom, - antallet af støbte negative partikler. Hvis interaktionsprocessen er reduceret oxidationstilstand. Det betyder, at elektroner blev taget atom (ion). Når graden af oxidation atom (ion) at donere elektroner under reaktionen.

  5. Den mindste samlede antal taget at opdele først, derefter at kaste under elektroner opnåede koefficienter. Punkt numre er de nødvendige stereokemiske faktorer.

  6. Bestemme oxidant, reduktionsmiddel, processer, der foregår under reaktionen.

  7. Det sidste trin bliver tilpasningen af stereokemiske faktorer i denne reaktion.

    eksempel OVR

Lad os betragte en praktisk anvendelse af algoritmen i en bestemt kemisk reaktion.

Fe + CuSO4 = Cu + FeSO4

Vi beregner alle simple og komplekse stoffer.

Da Fe og Cu er simple stoffer, deres oxidationstrin er 0. I CuSO4, Cu + 2, derefter 2 oxygen, svovl og ved +6. I FeSO4: Fe +2 derfor til en O2, beregnet S +6.

Er nu på udkig efter de elementer, der kan ændre tallene, i vores situation, vil de være af Fe og Cu.

Da værdien efter omsætningen i jernatomet var 2 blev 2 elektron givet i reaktionen. Kobber deres indeks ændret til 0 til 2, følgelig kobber tog 2 elektroner. Nu definerer vi antallet af elektroner modtaget, og støbejern atom og cupri kation. Under konvertering taget kation to elektroner cupri samme elektron givet jernatom.

I denne proces ikke er relevant at bestemme den minimale fælles multiplum, som taget og givet under konverteringen lige mange elektroner. Stereokemiske faktorer vil også være i overensstemmelse med en. I omsætningen af det reducerende middel vil udvise egenskaber af jern, mens den er oxideret. Kation divalent kobber reduceres til rent kobber i reaktionen det har den højeste grad af oxidation.

ansøgningsprocessen

Formel grad af oxidation skal være kendt for enhver skoledreng 8-9 klasse, da dette emne er medtaget i jobbet OGE. Eventuelle processer, der foregår med oxiderende, reducere symptomer, spiller en vigtig rolle i vores liv. De er uundværlige metaboliske processer i den menneskelige krop.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.