Nyheder og SamfundPolitik

Goran Hadzic, en kroatisk serbisk politiker Oprindelse: biografi

Goran Hadzic (7 September, 1958 - Juli 12, 2016) var præsident for Republikken Serbiens Krajina under krigen mellem Serbien og Kroatien. Den Internationale Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien fandt ham skyldig i forbrydelser mod menneskeheden og overtrædelser af love eller sædvaner krig.

Hadzic sigtet for fjorten tæller. Han blev anklaget for involvering i "deportation eller tvungen overførsel af titusinder af kroatiske og andre ikke-serbiske civile." Disse handlinger har fundet sted i Kroatien i perioden fra juni 1991 til december 1993; i antallet af ulovligt genbosat består af 20 000 mennesker fra byen Vukovar. Desuden Hadzic beskyldt for at bruge tvangsarbejde af fanger, udryddelsen af hundredvis af civile i snesevis af kroatiske byer og landsbyer, herunder Vukovar, samt tæsk, tortur og mord på fanger.

Hadzic er meget længere end andre tiltalte i sagen blev skjule fra tribunalet: serbiske myndigheder lykkedes at fange kun 20 juli 2011. Forsøget blev standset i 2014 på grund af den omstændighed, at sagsøgte blev diagnosticeret med kræft i hjernen.

tidlige år

Hadzic blev født i landsbyen Pachetine, i Kroatien, som dengang var en del af SFRY. I løbet af sin ungdom var han et aktivt medlem af "Sammenslutningen af kommunister i Jugoslavien." Før den kroatiske krig Hadzic arbejdede som lagerforvalter, og blev kendt som leder af det serbiske samfund i Pachetine. I foråret 1990 blev han valgt til byen Vukovar udvalg som repræsentant for "Sammenslutningen af kommunister for demokratisk forandring."

10 jun 1990 Goran Hadzhich sluttede den serbiske demokratiske parti (SDS), og efter et stykke tid blev formand for sit kontor i Vukovar. I marts 1991 blev han udnævnt til formand for byen Vukovar Udvalg, og et medlem af forretningsudvalget og chefen for den serbiske demokratiske parti i Knin. Derudover fungerede han som formand for det regionale udvalg for den part, og lederen af den serbiske demokratiske forum i de områder af Østslavonien, Baranja og vestlige Srem.

Kroatisk krig

Goran Hadzic var direkte involveret i hændelsen ved Plitvice Lakes, hvorfra i slutningen i marts 1991 udbrød kampe mellem den kroatiske hær og enheder af den serbiske Krajina. 25. juni 1991 serbere fra regionerne Østslavonien, Baranja og vestlige Srem afholdt kongres, som har besluttet at etablere den serbiske autonome region (SAO) og udgang fra Republikken Kroatien, mens der stadig en del af Jugoslavien. Hadzic skulle blive regeringschef autonomi.

Februar 26 1992 til den Srpska Krajina sluttede to områder i det vestlige Slavonien. Omkring samme tid blev Goran Hadzic, Milan Babic udskiftet og blev den nye leder af den ukendte republik. Babic blev afskediget på grund af det faktum, at modsat sig Vance fredsplan, så rodet op hans forhold til Milosevic. Ifølge rapporter, Hadzic pralede med, at han er "en budbringer af Slobodan Milosevic." Han holdt en ledende stilling indtil december 1993.

I september 1993, hvor Kroatien lancerede Operation "Medaksky lomme", præsidenten for Den Serbiske Republik Krajina i Beograd sendt en nødsituation anmodning, i håb om at modtage forstærkninger, våben og udstyr. Serbiske myndigheder ignorerede anmodningen, men den militante gruppe nummerering omkring 4.000 mennesker (Serbiens Frivillige Garde) under kommando af Zhelko Razhnatovicha tilnavnet Arkan kom til undsætning af den serbiske Krajina hær. Hadzic regeringstid varede indtil februar 1994, hvor der er valgt præsident for den kroatiske serbiske politiker Milan Martic oprindelse.

Efter operationen "Storm" i august 1995, de RSK hærenheder i Østslavonien forblev uden for regeringens kontrol zone Kroatien. Fra 1996 til 1997, Hadzic var leder af området med Srem-Baranja, hvorefter regionen blev returneret fredeligt ind Kroatien i overensstemmelse med bestemmelserne i aftalen Erdut. Efterfølgende Hadzic flyttede i Serbien. I 2000 i Beograd, deltog han i begravelsen af Zhelko Razhnatovicha (Arkan), og meget respektfuldt sagde om denne mand, kaldte ham en helt.

Anklager om krigsforbrydelser under krigen i Kroatien

Kroatisk domstol dømt in absentia Hadzic i to henseender: i 1995 for raketangreb på byerne Sibenik og Vodice, han blev idømt 20 års fængsel; i 1999 for krigsforbrydelser i Tene tilføjede yderligere 20 års fængsel. Senere Hadzic lavet en liste over mest eftersøgte flygtninge fra Interpol.

I 2002 anklagemyndigheden Kroatien fremsatte en anden sigtelse mod Hadzic, repræsentanter for de såkaldte "Vukovar Three" (Veselin Sljivancanin, Mile Mrkšić og Miroslav Radic) samt ledende medarbejdere i den jugoslaviske folkehær. De betragtes skyldig i mordet på næsten 1.300 kroater i Vukovar, Osijek, Vinkovci, amt og nogle andre lokaliteter.

Den Internationale Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien

4 juni, 2004 Den Internationale Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien (ICTY) Hadzic også anklaget for krigsforbrydelser.

Han blev sigtet for involvering i de 14 tilfælde af krigsforbrydelser i relation til hans påståede involvering i den tvungne udvisning og mord på tusinder af civile i Kroatien i perioden fra 1991 til 1993. Han blev sigtet for mordet på 250 kroater i Vukovar hospital i 1991; forbrydelser i Dali, Erdut og Lovas; deltagelse i skabelsen af koncentrationslejre i Stajićevo, Torak og Sremska Mitrovica; samt hensynsløse ødelæggelse af boliger og religiøse og kulturelle mindesmærker.

fly

På bare et par uger før hans anholdelse Hadzic forsvandt fra sit hjem i Novi Sadu. I 2005 rapporterede serbiske medier, som han havde gemt sig i en ortodoks kloster i Montenegro. Nenad Chanak, leder af det socialdemokratiske League of Vojvodina, hævdede i 2006, at Hadzic gemmer sig i et kloster et eller andet sted i Frushskoy bjerg i Serbien. På et tidspunkt var der rygter om, at han kan være et eller andet sted i Hviderusland.

I oktober 2007, den serbiske regerings Rådet for National Sikkerhed tilbudt 250 tusind. Euro for oplysninger, der vil hjælpe med at arrestere Hadzic. I 2010 blev det erstatningsbeløb steget til 1,4 millioner $. 9 oktober 2009 de serbiske politi ransagede huset Hadzic og beslaglagt nogle af hans ting, men ikke gøre nogen udtalelser.

Efter anholdelsen og udleveringen af Ratko Mladic, den næstsidste anklaget for krigsforbrydelser flygtning, fortsatte EU med at insistere på udlevering af Hadzic, for at sige det for retten. Det understreges, at mens han er på flugt, kan Serbien ikke regne med en tilnærmelse til EU.

arrestere

20 juli 2011 serbiske præsident Boris Tadic annoncerede anholdelsen af Hadzic og tilføjer, at denne anholdelse vil fuldføre "vanskelige kapitel" i historien om serberne.

Politiet fandt den flygtede nær landsbyen Krushedol placeret på skråningen af højderyggen Frushskogo. Formentlig, det er her han var på alle tidspunkter efter ICTY indgav afgifter. At opdage hans opholdssted til efterforskere hjulpet Stjålet maleri af Modigliani. Hadzic blev fanget efter at have forsøgt at sælge den.

På tidspunktet for anholdelsen Goran Hadzic var den sidste af de anklagede, der skulle blive stillet for ICTY. Efter tilbageholdelsen begyndte høringer om udlevering, og snart en særlig domstol fandt, at alle forudsætninger for udstedelse af Hadzic til Haag opfyldt.

reaktion

Hadzic forsvandt efter at være blevet tilbageholdt en af de hindringer i vejen for Serbiens tilnærmelse til EU, og hvordan de vestlige aviser skrev, at dette land har opfyldt sine forpligtelser til den internationale domstol. Lederne af EU-landene lykønskede den serbiske ledelse, kalder anholdelsen et signal af parathed Serbiens til "bedre europæisk fremtid." Hollandske udenrigsminister Uri Rosenthal sagde om anholdelsen på følgende måde: "En anden god skridt at gøre, efter at han blev anholdt Mladic, har vi fortalt serberne at nu alt afhænger af dem, at de skulle tage det sidste skridt og fange Hadzic Og det .. det skete. Serbien skal beskytte menneskerettighederne, bekæmpelse af korruption og svindel, at fastsætte økonomien og ... samarbejde med den Internationale Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien. det sidste punkt er fuldt implementeret. "

Om følgende nøgle talte om fængslingen af den russiske udenrigsministerium: "Goran Hadzic skal underkastes en objektiv og upartisk retssag, og sagen bør ikke anvendes til kunstigt at forsinke ICTY."

udlevering

22. juli, justitsminister Snezana Malovic erklærede, at sagsøgte sendt til Haag på et lille fly "Cessna". Før afgang Hadzic fik lov til at besøge sin syge mor, kone, søn, og søster, og derefter under eskorte af jeeps og politibiler, han forlod fangelejren for krigsforbrydere og først gik til Novi Sad og derefter i Belgrade Nikola Tesla Airport navngivet. Den kroatiske regering derefter instrueret sin Attorney General kontor og Justitsministeriet til at træffe alle nødvendige foranstaltninger for at opnå overførsel af sagen til Kroatien Hadzic, så han sagde, og for andre alvorlige forbrydelser, som han er anklaget i dette land. Der er en version, at den kroatiske regering ønsker at gøre to Hadzic at tjene fængselsstraf, som han tidligere var blevet dømt in absentia af den kroatiske domstol.

Fordømmelse og død

Læsning ud anklagerne før ICTY fandt sted den 25. juli og varede i 15 minutter. Goran nægtede at erklære sig skyldig for en forbrydelse i forbindelse med krigen i Kroatien. Tribunal udpeget advokat Vladimir Petrovich sagde, at Hadzic ikke havde til hensigt at reagere på straks de afgifter og kommer til at udøve de rettigheder, til ham.

Hadzic erklæret sig ikke skyldig og 24. august, under hans anden optræden for retten. Anklagere meddelt deres hensigt at ringe 141 vidner, herunder syv eksperter. Det blev også meddelt, at vidneudsagn taget fra vidner, toogfirs, tyve af dem er at møde i retten. Forhør rapporterne fra de resterende tres-to mennesker blev præsenteret som bevis, hvorefter forsvaret havde mulighed for at krydsforhør.

I alt har anklagere modtaget 185 timers afhøringer af vidner og sagkyndige. Retssagen begyndte 16 oktober 2012. I november 2013 anklagemyndigheden lukkede sin sag, og i februar 2014 Retten afviste andragende indgivet af Hadzic begrundelse. Andragendet påstod, at anklageren ikke gav tilstrækkelige beviser til en domfældelse.

I november 2014 Hadzic kræft ubrugeligt hjerne blev opdaget. Forsøget har været suspenderet siden sagsøgte ikke kunne deltage i det på grund af de bivirkninger af behandlingen. Anklagemyndigheden ønskede processen til at fortsætte i hans fravær, men ingen beslutning om dette spørgsmål blev taget. I april 2015 domstol beordrede den foreløbige frigivelse af Hadzic og sende det tilbage til Serbien. Goran Hadzic, døde af kræft 12 juli, 2016.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.