Nyheder og SamfundPolitik

Republika Srpska. Statslige symboler i Republikken Srpska

Republika Srpska er officielt en del af Bosnien-Hercegovina. Offentlig uddannelse opstod i 1995 på Dayton-aftalen. Betragtes hovedstad Banja Luka.

Du må ikke forveksle de to tilstande, da Serbien og Republika Srpska er ikke en og samme. Mens alle disse lande var engang en del af et forenet Jugoslavien.

historie

Grundlagt i 1992, staten på det område i Bosnien-Hercegovina. Bevægelsen for frakobling startede efter, at når Bosnien-Hercegovina erklæret sin løsrivelse fra Jugoslavien. De fleste bosniere - muslimer, serbere og dybest set - ortodokse kristne.

På baggrund af alle begivenhederne i den tidlige bosniske krig, serbisk republik erklærede sig en uafhængig stat. Anerkendelse fik tre år senere under pres fra NATO og FN. Officielt den selvudråbte land er en del af den føderale stat.

Alle disse begivenheder har også været forbundet med konflikten i Kosovo. Dette område er befolket af muslimer, det tilhører Serbien. I dag er anerkendt Kosovos uafhængighed af de fleste stemmer i de lande - medlemmer af FN. Dette opnås, ud over Kosovo, Bosnien-Hercegovina, som er den opløsning, skal nu giver en mulighed for at de bosniske serbere at løsrive sig fra staten.

placering

Republika Srpska er beliggende i centrum af Balkan-halvøen. Dens område - 24 tusind 641 kvadratkilometer. Det har ingen adgang til havet. Det internationale samfund anerkender grænsen af staten, den passerer med Serbien, Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Montenegro. Drawn grænse tager kun hensyn til den militær-politiske situation, der ikke tager hensyn til de etniske, historiske, naturlige faktorer. Placering af landet er ganske vanskeligt at beskrive, fordi dens område er opdelt i to dele på hver sin side af Bosnien-Hercegovina. Kort til bedre at forstå situationen.

Republika Srpska er opdelt i seks regioner:

 • Prijedor;
 • Banja Luka;
 • Doboj;
 • Bijeljina;
 • Eastern Sarajevo;
 • Trebinje.

befolkning

Den republik er hjemsted for omkring 1,4 millioner mennesker. Dybest set er det de bosniske serbere (83%), som er kristne østlige religioner. Det er også betragtes forfatningsmæssige nationer kroater og bosniere. De lever som jøder, ukrainere, tjekker, slovakker. I de senere år er befolkningen reduceret på grund af overskuddet af dødsfald end fødsler.

Republika Srpska Politik

Ifølge den styreform er et parlamentarisk republik, lederen af det er præsident. Han foreslår parlamentet kandidatur statsministeren til godkendelse. Præsidenten har ret til at engagere sig i udenrigspolitiske spørgsmål til forsvar.

Det vigtigste udøvende organ er parlamentet. Der er en lov, hvorefter der skal være otte serbere blandt ministre, fem bosniere, tre kroater. Parlamentet består af 83 medlemmer, og kaldes Nationalforsamlingen. Det er den højeste forfatningsmæssige og lovgivende organ.

Eksistensen af serbisk Krajina

En lignende situation eksisterede i 1991-1995 på Kroatiens område. Den Serbiske Republik Krajina blev dannet af etniske serbere. Men efter alle de krige og politiske aftaler dannede staten er ophørt med at eksistere. Hans regering har arbejdet siden 2005 i eksil.

Den Serbiske Republik Krajina havde sit eget område, befolkningsgrupper, offentlige, statslige symboler. Men det varede kun fem år. I Kroatien, regeringen for serberne, er der tre steder. Derudover er der lovlige politiske partier i de kroatiske serbere, nemlig SDSS, SNA og andre. Med deres hjælp, kan de kroatiske serbere deltage i livet i landet.

Statslige symboler i Republikken Srpska

Da republikken er stadig officielt en del af Bosnien-Hercegovina, dens statslige symboler ikke anerkendes som konstitutionel. Men der er flag Republikken Srpska. Den består af tre vandrette striber på panelet, hvis sider har et forhold på en til to.

Colors of flaget oppefra og ned:

 • rød;
 • blå;
 • hvid.

Rækkefølgen af disse farver invers rækkefølge Den Russiske Føderations flag striber. Det blev godkendt i 1992.

Den våbenskjold vedtaget i kun 2008. Det er beliggende på den runde bord. I midten er flaget af landet, omkranset af egeblade med agern. Nedenfor de er flettet sammen med et bånd farve flag. På flaget skrevet i gyldne bogstaver "RS", og omkring den serbiske og engelsk af hele billedet skrives "Republika Srpska". Top og bund placeret monarkiske krone. Lavere kotromanić dynasti refererer til dynasti, der regerede i Bosnien i middelalderen.

fire farver, der anvendes i våbenskjoldet:

 • guld;
 • hvid;
 • blå;
 • rød.

Bosnien-Hercegovina anerkendte våbenskjold i Republikken Srpska som et logo.

Anthem kaldet "Mit republik" blev vedtaget i 2008. Forfatteren af ordene er Mladen Matovic. Forud for, at der var et forsøg på at godkende nationalsang "Gud sandhed", men det blev regeret forfatningsstridig af Bosnien-Hercegovina.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.