Nyheder og SamfundPolitik

Colin Powell: biografi og billeder

Selv i anden halvdel af det 20. århundrede var det ikke let for sorte mennesker i USA at bryde ud i mennesker. Et af de få, der formåede at gå ud over denne ramme, var søn af emigranter, Colin Powell. Biografien af denne mand er lige fyldt med høje indlæg.

Oprindelsen af Powell

I 1920 landede til skibene i Amerika et skib med bananer, såvel som emigranter fra Jamaica. Der var blandt dem en 22-årig Luther Teofil Powell - en indfødt af en meget fattig familie. Han havde ikke engang grundskoleuddannelse, men drengen var ikke en blunder. Han fandt hurtigt arbejde i USA og steg endda til afdelingens afdeling i firmaet. Og snart giftede sig med den samme emigrant fra Jamaica - sømstressen Maud Arial Macke, og de havde børn: først en datter, og derefter en søn - Colin Powell, den fremtidige amerikanske udenrigsminister, hævdede efter flere årtier, at blandt hans forfædre var guvernøren i Jamaica - irlænderen Air Koot. Og foruden ham - afrikanere, englændere, skotter, jøder og endda indianere!

Barndom og tidlig ungdom

Så, den 5. april 1937, i familien Powell, der boede i Harlem nær New York, fremkom en baby. Kaldte ham colin

Da Colin var seks, besluttede hans forældre at flytte til South Bronx. Der gik drengen til en fri skole, hvor han studerede på en eller anden måde. Musik har også ikke behage barnet. Det eneste der fascinerede ham var læsning, biograf og filatel. Han hørte også meget om Anden Verdenskrig og Koreakrig og afbildede sig ofte som en militær general og befalede sine tinsoldater med inspiration. Hvem ved, måske var det da, at de skæbne korn faldt i frugtbar jord?

Ikke fokuseret for meget på at studere, Colin Powell måneskinnede i en lille jødisk butik, så han kunne gøre livet lettere for sine forældre og også lære jiddisch.

I 1956 ændrede Powell-familiens liv dramatisk. Uanset om det var i knogler eller i lotteriet, vandt hovedet ti tusind dollars, for hvilket der blev købt et hus i det prestigefyldte område Queens.

Men Colin kunne ikke fuldt ud nyde den glædelige begivenhed, da dengang allerede boede i New York som studerende. Granit science fyr gnawed på City College, mastering først en ingeniør fag, og derefter en geolog.

Begyndelsen af militærkarriere

Men hverken geologen eller ingeniør Colin Powell ville være. Forældrene insisterede på at studere på college, og den lydige søn ville ikke forstyrre dem, otrubiv hele kurset fra opkaldet til opkaldet. Og hjertet søgte absolut for andre "stjerner" ... Og himlen gav en chance.

På kollegiet var der et bestemt program, hvis deltagere modtog sponsorering, studerede militære anliggender. Young Powell greb ivrigt muligheden og opnåede hans: i programmet blev det taget.

Som en kadet viste Colin sig glimrende. Jeg følte straks, at jeg havde sat fod på min vej. I løbet af to års uddannelse steg han til bataljonskommandøren, engageret i bore briefing og endda formået at tage hovedprisen på prestigefyldte konkurrencer.

Den officielle dato for begyndelsen af hærstjenesten Colin Powell er 1958, da den unge mand indskrev i Skolen for Rangers Fort Bening, hvor han studerede for at overleve i sumpene i Florida. Bag hende var luftbåren træning. Og så begyndte militærets virkelige liv at rulle ...

Første udnævnelser

Den første udnævnelse af Powell var beskyttelsen af lagre med atomvåben i den lille tyske by Gelkenhausen (nær Frankfurt). Amerikaneren styrede udførelsen af denne mission og befalede en peloton. I Tyskland tilbragte han to år, og det er rygter om, at det var på det tidspunkt, at hans personlige bekendtskab med Elvis Presley var nødvendigt.

Derefter blev den unge og lovende officer vendt tilbage til USA og sendt til Fort Devens (Massachusetts). Ved afslutningen af tjenesten havde Colin Powell ret til at blive demobiliseret og afslutte hæren for evigt. Men han havde ingen sådanne tanker. Selvfølgelig forblev han i rækken.

Vietnam

I slutningen af sommeren 1962 blev Powell sendt til Syd Vietnam, hvor krigen var på. Der blev han drevet af ild og blev såret og holdt stillingen som militærrådgiver til den anden bataljon af den første divisions tredje infanteridirektorat.

Efter såret, i 1963, returnerede Colin og blev behandlet i USA, hvor han blev tildelt rangen af major efter tre år. Og i 1968, sendt igen til Vietnam.

Denne gang bliver Powell kæmpet i den skandaløse 23. Infantry Division under navnet "Amerikal". Dens soldater er blevet berømte for at have ødelagt landsbysamfundet og sendt til næste verden mere end fem hundrede fredelige vietnameser, mest kvinder og børn. Denne skarpe sag er længe blevet forsøgt at skjule sig fra offentligheden, og selv da informationen overgik, kæmpede Powell for at hvidvaske sig selv og sine kolleger. Men hans mål blev ikke nået.

Omtrentlig til landets ledelse

I efteråret 1969, Colin Powell, hvis billede allerede var optaget i medierne, vendte tilbage til USA, blev forfremmet til løjtnant-oberst og kom ind på University of George Washington. Efter at have bestået sin mester, uddannede han sig som assistent til præsident Richard Nixon.

Det var et meget interessant arbejde, hvor Powell deltog i møder med højtstående embedsmænd fra hele verden: cheferne for Japan, Kina, Sovjetunionen, Tyskland, Østeuropa osv.

I slutningen af praktikopholdet blev Colin sendt til Korea for at opretholde fred etableret der i 1953 og at yde al mulig hjælp til de allierede. I syttitallet arbejdede han i det amerikanske forsvarsministerium, og i 1984 beskæftigede han assistentens kontor til den daværende forsvarsminister, Weinberg.

Men på denne karriere stopper Powell ikke. I 1987 blev han national sikkerhedsrådgiver for præsident Reagan, og fra 1989 (allerede under Bush den ældste) er Colin Powell general i USA's væbnede styrker. Og dette øjeblik kan kaldes historisk, for for første gang blev den højeste hærpost i staterne besat af en sort mand. Derudover blev Powell den yngste chef for de fælles stabschefer.

Den Nye Amerikanske Lære

Under ledelse af Colin Powell realiserede Amerika den panamanske militærkampagne og den vellykkede drift af det 91. år i Persiske Golf "Desert Storm". Derudover spillede denne mand en stor rolle i etableringen af legitim myndighed i Haiti.

Med ham blev der faktisk dannet en ny amerikansk militær doktrin, der sagde: USA deltager kun i de konflikter, hvor deres overlegenhed er åbenlyst og ubestridelig. Og kun når alle diplomatiske metoder er opbrugt. Der var en yderligere betingelse, om hvilken Powell højlydt sagde: Landets befolkning, der fører krigen, skal støtte og modtage amerikansk indgriben.

Levede ikke op til forventningerne

I 1993 trådte Powell tilbage og syntes at have afsluttet militære anliggender. Amerikanerne forudsagde en stor politisk fremtid for ham og viste deres tillid. For eksempel troede mange, at Colin Powell (det republikanske parti allerede havde taget ham i hans rækker på det tidspunkt) ville lede til præsident i 1996-valget. Men han sendte aldrig sin kandidatur. I mellemtiden var folket klar til at støtte ham mere pålideligt end Bill Clinton, ifølge afstemninger.

Colin Powell - USAs statssekretær

Fire år senere, i 2000-valget, støttede Powell sig selv Bush, og den nyvalgte præsident takkede ham for at udnævne ham til stillingen som statssekretær for Amerikas Forenede Stater. Og igen var det debut blandt sorte!

Colin Powells vigtigste præstation i statssekretærens rolle var kampagnen mod terrorisme, som blev organiseret og lanceret efter de forfærdelige handlinger den 11. september 2001.

Det var inden for denne kampagne, at krigen i Irak blev lanceret, hvilket Powell oprindeligt kritiserede negativt og krævede grundig undersøgelse og indgriben fra FN. Men allerede i 2002 blev hans udtalelser udtalt, at irakerne udviklede masseødelæggelsesvåben, og krigen var berettiget.

Disse taler kostede Powells omdømme dybt, da det blev klart, at alle data om fremstilling af våben (især bakteriologiske) blev taget fra en amerikansk elevs afhandling ... I 2004 blev han afskediget på grund af en skandale.

Efter afskedigelsen skrev han memoarer, dukkede op i pressen med forskellige artikler om amerikansk udenrigspolitik og var involveret i andre offentlige anliggender. I 2008-valget støttede Barack Obama.

Colin Powell - Fortrolighedspolitik

Ex-US Secretary of State, General Colin Powell, giver indtryk af en meget alvorlig mand. Men i sin ungdom var, ligesom mange andre, tilbagekaldighed iboende.

Engang gik han med en ven til en "blind date", hvor han mødte en charmerende pige - Alma Vivian Johnson. Denne begivenhed i 1961 fastslog begge skæbne. Parret spillede et bryllup i 1962 (før den første afsendelse af Colin til Vietnam), fødte og bragte tre børn: Mikaels søn og døtre - Annamarie og Linda. Michael forsøgte at følge i sin faders fodspor, men blev afskediget på grund af alvorlige skader i en bilulykke.

Colin Powell, personlige liv og familie for hvem er af stor betydning, gemmede det aldrig. Der er oplysninger om, at han i 1996 nægtede at køre for den vigtigste amerikanske post på grund af sin kone. Som hun sagde, at hun og den generelle er nok, og hun vil ikke tolerere præsidenten i huset. Og hun truede med en skilsmisse. Som følge heraf har Amerika mistet måske en meget værdig kandidat, men familien har overlevet verden!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.