LovStat og lov

Frankrig våbenskjold. Medieval våbenskjold Frankrig. Historien om Frankrig Coat of Arms

Fransk - en af de mest stolt og forelsket i deres kultur og historie nationer. De statslige symboler, de bruger, er indlejret dyb mening. Hvordan gjorde en af de vigtigste - emblem af landet, og hvordan du ændrer sit image?

Fransk forhold til Heraldik

Overraskende moderne Frankrig er ikke en traditionel rigsvåben. Billboards med hans billede ikke pryder væggene i ambassader, som det er sædvane i alle andre lande. Og hvis du spørger en forbipasserende franskmand om de vigtigste nationale symboler, er han sandsynligvis til at fortælle dig om Marianne - kvinde, der repræsenterer Frankrig siden de dage i den franske revolution. Hendes billede er nogle gange den officielle segl på officielle dokumenter. Men emblem Marianne, selvfølgelig, vil ikke nævne. Denne situation er opstået, fordi den franske afviste heraldiske insignier efter hver ødelæggelse af monarkiske styre. Læs den dag i dag republikansk frihed borgere ikke ønsker at anvende den nationale emblem, der tilhørte kongerne. Republikanske symbolik er en særegen kombination af karakterer af alle franske territorier og provinser. Dette billede kaldes et stort våbenskjold Frankrig.

De første franske våbenskjolde

På trods af den manglende interesse for heraldik i moderne borgere i oldtiden på en stats territorium eksisterede en række forskellige symboler på monarker, så historien om den franske våbenskjold går århundreder tilbage. De første billeder blev udsat for en mærkbar effekt af den kristne religion, allerede er begyndt at dominere landet. Således blev grundlæggeren af staten erstattet af Clovis hvid banner med tre frøer på blå, betragtes som et symbol på skytshelgen for Frankrig Martin. Det skete, når de foretager monark kristendommen i 496. Hvorfor blå? Dette spørgsmål kan besvares legende som siger, at Martin, biskop af Tours, han en dag mødte en tigger på vejen og gav ham halvdelen af sin kappe, som var blå. Banner af farven er knyttet til korset, en rød snor, blev et symbol på frankerne.

Medieval våbenskjold Frankrig

Frankerriget blev proklameret af Charlemagne i år 800. Banner det var trehhvostoe rød klud, hvor de seks-blå-rød-gule roser vist. Stat opløst allerede i 843-m, og Kongeriget tilbage til den gamle blå symbolik. Den første fjerdedel af det XII århundrede, under regeringstid af kong Ludvig den sjette Tolstoy, på armene vises gyldne heraldiske liljer. Billede officielt starter kaldet "fransk flag" og et skjold med blomster og azurblå bund bliver den første franske våbenskjold. Fleur-de-lis kaldet stiliseret tegning af en gul iris, der symboliserer den hellige Jomfru. Historien om den franske våbenskjold siger, at disse blomster er emblem Capetian dynasti allerede i X århundrede. Ved udgangen af det XIV århundrede. på en blå baggrund lilje kun tre tilbage. Mest sandsynligt, dette skyldes den trefoldige essensen af den kristne guddom. Under de Hundredårskrigen, blev en betydelig del af det franske område erobret af briterne. Der var en bevægelse af patrioter, ledet af Jeanne d'Arc, som er blevet banneret af hvidt klæde, den ene side af den franske våbenskjold og den anden blev afbildet - engle og Gud. Hvid fået større betydning som et symbol på uafhængighed. Beskrivelse af den franske våbenskjold i efterkrigstiden ligner det originale billede - franske konger gik tilbage til den blå farve og tre guld liljer.

Bourbon regeringstid

Royal Bourbon-dynastiet kom til tronen i 1589-meter. Staten emblem i Frankrig, der er beskrevet ovenfor omfattede en blå skjold og en lilje, det er nu tilføjet en rød skjold med en kæde af Navarra. To plader er placeret på en kappe, kronet ridder hjelm blev og en krone, og kanterne placeret armene på de største provinser: Bretagne, Bourgogne, Guienne, Dauphiné, Ile-de-France, Languedoc, Lyonnais, Normandiet, Orleans, Picardie, Provence, Champagne. Over tid, også, det blev en provins i Navarra, og i midten var kun et skjold med liljer, omgivet af kæder Order of Saint Michael og af Helligånden. På hver side af det støttet af to engle. Historien om den franske våbenskjold i denne version blev afbrudt i 1789, da der var den franske revolution, og det monarkistiske symbolik blev annulleret. På bannere af de revolutionære, der senere brugte den traditionelle trikolore, og i hjørnerne af panelerne blev placeret sejlbåde og en økse med en flok kviste. Det sidste billede kaldes "liktorsky stråle", og Det er den første emblem franske Republik.

Heraldik i det XIX århundrede

Historien om den franske våbenskjold i monarkiet af dens manifestationer er genoptaget siden 1804, da Napoleon proklamerede kejser. Det blev symbolet på en blå baggrund den gyldne ørn, holder i sine kløer en stråle af lyn. Omkring blev afbildet kæde i bekendtgørelsen af Æreslegionen, og i baggrunden - bier og krydsede scepter, robe og krone. I 1814 blev magten restaureret Bourbonerne, og med det gamle våbenskjold, hvorfra englene var væk. I 1830 var der en revolution igen, og derefter til at drive en dynasti af Orleans. Nationale symbol er blevet deres familie våbenskjold. I 1832, at en bølge af opstande førte til revolutionen i 1848, som er blevet et symbol på populære billede af den galliske hane. Efter nogen tid kom magten tilbage til Napoleon, og i 1871 blev erklæret Pariserkommunen. Frankrig våbenskjold fra perioden er sådan et billede: guld bogstaver i navnet på staten på den blå oval i laurbærkrans, omgivet af nationale flag, Æreslegionen, liktorskim stråle, og og grene af eg og oliventræer. Emblem overlevet indtil trediverne i det næste århundrede.

Statslige symboler i det XX århundrede

Under Anden Verdenskrig, blev Frankrig besat af nazisterne. I den sydlige del af staten bestyrelse Pétain opstod med sin kapital i Vichy. Han tjente som emblem økse med to blade og et håndtag i form af en marskalstav. Symbolet for Patriots var et skjold i farverne i det franske flag, som er i midten af den røde lorrainekorset er placeret. Efter befrielsen af landet blev officielt godkendt af billeder, der anvendes før krigen, hvor har gjort nogle ændringer. Således tilføjer indskriften "Freedom. Broderskab. Lighed "og omkring profilen af Marianne placeret teksten af" franske Republik. 1870". Til denne dato er forbundet dråbe monarki og endelige overgang til republikansk styre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.