FormationHistorie

Firsårskrigen

I moderne historieskrivning kendt som Firsårskrigen, Firsårskrigen (1568 - 1648) - kampen Sytten provinser (personlig union af stater i lave lande) for uafhængighed mod den mest magtfulde i Europa, det spanske imperium under Kong Filip II.

Vi taler ikke om en lang krig. Igennem de 80 år har hun optrådt i mange individuelle revolter er også multi-års våbenhvile (i 1609 -1621 år). Kampen for selvstændighed førte til adskillelsen af den nordlige og sydlige del af Holland og dannelsen af republikken De Forenede Provinser i Nederlandene.

Den mest almindelige opfattelse er opfattelsen, at de Firsårskrigen begyndte med plyndringen af kirker og klostre i 1566.

Årsagerne til opstanden på grund af den dårlige økonomiske situation for de mennesker, den høje beskatning, undertrykkelse af den nye calvinistiske religion.

Sprængning af forbindelserne mellem katolikker og kongen på den ene side, på den anden side calvinister og utilfredse adelsmænd der krævede frihed til at tilbede, førte til oprør. Lederen af Calvinisterne blev Vilgelm I Oransky.

For at undertrykke oprøret, Philip sendt til lave lande i den nye guvernør, Fernando Alvarez de Toledo, hertug af Alba, som er meget energisk begyndt at tage fat sin opgave. På dagen for hans ankomst i Bruxelles i spidsen for elitesoldater godkendte han bestyrelsen lidelser - bedre kendt som Bloody bestyrelse på grund af mange af de henrettelser. Rådet blev oprettet for at straffe ophavsmændene til politiske og religiøse problemer i Holland. I alt ved Hertugen af Alba fra 1567 til 1573 år blev henrettet omkring 18 000 mennesker i Holland.

Firsårskrigen begyndte med de to mislykkede invasioner i 1568 og 1572 henholdsvis Vilgelma Oranskogo med en lejet hær af havets gozov, uregelmæssig hollandsk jord og flådestyrker. På grund af dårlig finansiering og en lille hær af offentlig støtte til invasionen blev dødsdømt fra starten.

Men helt uventet beslaglagt byen Brielle geuzen april 1, 1572 som var et tegn for Calvinisterne i provinserne Holland og Zeeland at stige igen.

Spanierne generelt haft succes, men Firsårskrigen koste dem store kontante udlæg. I denne henseende fredsforhandlingerne er blevet indledt, men de mislykkedes. Imens Hertugen af Alba, der ikke kunne lide de lave lande, primært som følge af det fugtige klima, spurgte flere gange Philippe løslade ham fra sit hverv som guvernør. Philip, i sidste ende, er aftalt, og i 1573 en ny guvernør blev udnævnt Luis De Rekezens. Men i 1576 døde han pludselig.

Hertil kommer, at på det tidspunkt var der ingen efterfølger til flere måneder lejesoldater blev ikke udbetalt en løn, og spanske tropper haft alvorlige klager, som gav en start på oprør, kaldet "spansk raseri". Soldater ødelagt og plyndrede Antwerpen, dræbte 10.000 af dens indbyggere.

Revolution i Holland fortsatte som disse forhold forstærkes yderligere bestemmelse af oprørere til at nå landets uafhængighed.

8 November 1576 blev underskrevet fred i Gent. Holland, Zeeland og den sydlige (katolske) provins enige om religiøs tolerance og gensidig samarbejde at udvise spanierne fra den hollandske jord. Gent tilsluttet sig aftalen, og de andre nordlige provinser.

6 jan 1579 fagforeningen blev svækket af den frafald af vallonske provinser Gent aftale underskrivere Arras union, som de gav udtryk for deres loyalitet over for den spanske konge. Som svar, blev 23 Januar 1579 i Utrecht forening skabt imod den spanske guvernør, der forener de syv nordlige provinser i Nederlandene og at lægge fundamentet for fremtidig uafhængig republik.

Ved 1588 spansk, når guvernøren i den nederlandske Alessandro Farnese, Hertug Parma, generobret lavere sydlige lande. Fødslen af den hollandske Republik i nord kom under angreb. Men Spanien parallel ledede militære kampagne mod England og Frankrig, som tillod Nederlandene at starte en modoffensiv

I perioden på tolv år våbenhvile (med 1609) grænserne for den nederlandske stat blev endeligt fastsat.

I det store og det nederlandske borgerlige revolution dækker de første halvtreds års kampe mellem Spanien og Nederlandene (1568 -1618). I løbet af de sidste tredive år (1618 -1648) Konflikten mellem Spanien og Nederlandene, blev lagt sammen med den generelle europæiske krig, kendt som Trediveårskrigen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.