SundhedSygdomme og betingelser

Førstehjælp i tilfælde af forgiftning: det er vigtigt at prioritere

Ved forgiftning læger forstår at komme ind i den menneskelige krop er skadeligt for helbredet (og til tider liv) af stoffet - giften. Den kan trænge gennem luftvejene, der skal sluges, blive absorberet gennem huden til at indtaste direkte i blodet på injektionsstedet. I hverdagen forgiftningen af toksiner indebære indtaste lav kvalitet fødevareprodukter samt indtagelse uspiselige væsker (husholdningskemikalier eller kosmetik / parfume, syrer, baser, tungmetalsalte). Derfor førstehjælp vil i tilfælde af forgiftning behandles, når det er tidligere situationer.

  1. Den første ting at gøre - er at stoppe strømmen af giften i kroppen. Det er underforstået, at det er nødvendigt at stoppe anvendelsen af stoffet til fødevarer eller drikke, at vaske væk giften fra huden, at omdirigere en person fra lokalerne, som blev sprøjtet med et toksisk produkt.
  2. Nødhjælp til forgiftning er at udvinde den størst mulige mængde af giften fra kroppen, indtil det absorberes i blodet. Dette er det vigtigste punkt i disse læsioner, der er baseret på det faktum, hvad stoffet og på hvilken måde har fået til mennesket.

a) Hvis forgiftningen er opstået substandard levnedsmiddel, obligatorisk begivenhed - ventrikelskylning. Eventuelt i dette tilfælde tilsættes kaliumpermanganat i vand, og enkel nok vand - ingen varm og afkøles (at det ikke absorberes og afgives sammen med toksin). Det vigtigste er, at stoffet er blevet vasket så godt du kan: drikke en liter vand - til at lægge pres på roden af tungen, der forårsager opkastning, og så flere gange. Også, førstehjælp i tilfælde af forgiftning er klysterformulering (vandkøler). Det er i her, kan du tilføje en sorberende (bedste medicin såsom "Smecta", "Atoxil", "hvide kul", men det er muligt og "aktivt kul", malet til et pulver).

b) Hvis skaden er sket ved inhalationsaerosol, vask mave meningsløs. I dette tilfælde vil ånde frisk luft som en førstehjælp i tilfælde af forgiftning. I fremtiden, kan den person behøver vejrtrækning ilt blanding, nogle gange endda gennem apparatet af kunstig ventilation.

c) Hvis personen slugte syre eller base, vaske maven, forårsager opkastning, ikke blive: vende de nuværende skadelige stoffer kan skade eller forårsage mere skade på spiserøret, maven, svælg op til formationen i disse organer perforeringer.

I et sådant tilfælde er det muligt at drikke bindemidler og omsluttende stof: 0,5% opløsning af tannin, stivelse eller mel blandingen (70 g pr liter vand) eller rå kylling æggeproteiner (mindre foretrukne, da det er muligt at fange salmonellose). Hvis disse stoffer ikke drikke sorbent: hvis der kun er "aktiveret carbon", de 10 piller af denne medicin skal knuses til et pulver og drikke et glas eller to af koldt vand.

Så kan afføringsmiddel (mindst solsikkeolie). Iscenesættelse lavement i dette tilfælde også berettiget.

3. suge blodet er nødvendig for at neutralisere toksinet. For at gøre årsag "ambulance", og gå til hospitalet, hvor de modgifte - et stof, der reagerer med en gift (for det meste narkotika), giftig for tilslutning af kroppen, der vises i det følgende med urin, afføring og respiration (afhængigt af typen af gift).

4. Førstehjælp i tilfælde af forgiftning også er at levere og vedligeholde vitale funktioner. Denne genoplivning: brystkompressioner, mund-til-næse (foretrukket) eller mund-til-mund. Hvis der som følge af forgiftning registreret klinisk død (det vil sige, ingen hjerteslag), stoppede vejrtrækning, og i tilfælde af at den bekymret over brystsmerter personen, maveskylning og lavement gjort efter at hjælpe. Hvis det gør ondt i hjertet, er du nødt til at tage en dråbe "Corvalol" eller "Valocordin" eller pille "Validol".

Tab af bevidsthed er ikke en kontraindikation for vask af maven og tarmene.

5. En person bør drikke masser af væske: fraktionerede, små slurke. Beregningen er som følger: 40 ml / kg legemsvægt plus volumenet af væske, som er blevet tabt fra opkastning og diarré.

I nogle tilfælde skal du ringe til "hurtig"?

- Hvis forgiftningen var forårsaget af syre, alkali eller anden toksisk forbindelse (ikke udløbet fødevarer).

- Hvis offeret - et barn eller ældre person.

- Hvis der er en overtrædelse af bevidsthed (selvom korte), brystsmerter. Hvis du kunne gøre klogt i at foretage genoplivning, skal du ringe til ikke bare "snart", og genoplivning holdet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.