SundhedMedicin

Første lægehjælp til drukning

Drunkning kan ikke kun en person, der ikke kan svømme. For eksempel risikerer folk, der bader i en beruset tilstand . Eller under dykning kan en person slå hovedet og miste bevidstheden. Under alle omstændigheder går kontoen i sekunder. Hvis der ikke findes professionelle læger her, kan kun personer, der kender teknikken, som den første lægehjælp leverer, redde offrets liv.

PMP er et kompleks af de mest enkle foranstaltninger, der skal udføres hurtigst muligt. Der kræves ingen lægeuddannelse til disse handlinger. De kan endda ikke være for stærke mennesker.

Instruktioner til førstehjælp

Træk offeret ud af vandet. For at gøre dette, svøm til ham bagfra og svøm med ham til kysten, tag ham i klærens krave eller ved håret. Hovedet af en druknet person skal være over vandet. I intet tilfælde svømme til offeret foran og ikke forsøge at trække det ud af vandet.

Den første lægehjælp til det offer, der er bevidst og kan trække vejret på egen hånd: læg det på en hård overflade (på maven), så hovedet er lidt sænket ned. Hjælp nu med at genoprette varmeveksling. Fjern tøj fra offeret og gnid huden med hænder eller et håndklæde. Derefter dækkes med et tæppe og giver en varm drikke.

Hvis offeret er bevidstløs, men han har tegn på liv (åndedræt og puls), vippe hovedet tilbage og åbne munden. Placer på en hård overflade på maven, så hovedet sænkes ned. Hvis der er fremmedlegemer i mundhulen, fjern dem. Gnid den berørte persons hud med et håndklæde og dække med et tæppe.

Den første lægehjælp til offeret, hvis puls mærkes, men der er ingen ånde: gør kunstig åndedræt. Placer de druknede på en hård vandret overflade, klem næsen og ånder ud, tag fat i munden med sine læber. Om et minut skal du gøre 14-15 udløb.

Hvis offeret ikke har vejrtrækning og hjerteslag, skal en indirekte hjertemassage udføres straks sammen med foranstaltninger til genoptagelse af vejrtrækning. Sæt bunden af brystbenet på bunden af håndfladen, placer den anden håndflade ovenfra og lav hurtig stærk pres på brystbenet. For hver 2 vejrtræk - 15 klik.

Uanset betingelsen for offeret, skal du ringe til en ambulance. Ved drukning er indlæggelse obligatorisk, fordi Muligvis udviklingen af lungeødem, lungebetændelse og andre komplikationer.

Patienter, der ikke har synlige symptomer på kropsforstyrrelser, bør holdes i intensivafdelingen i 6-12 timer. Derefter vil de blive sendt til en læge for konsultation.

Hvis den første lægehjælp til drukning var korrekt og rettidig, er chancerne for at genoprette de ofre, der ikke har mistet bevidstheden, ret store. For dem der var bevidstløs, afhænger alt af længden af opholdet under vand. Hvis offeret blev reddet hurtigt, og den første lægehjælp blev fremsendt rettidigt, er en fuldstændig opsving mulig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.