FormationVidenskab

Fieldmouse

Felt mus (latin Apodemus agrarius.) - et lille dyr med en brun eller mørk grå farve af ryggen og maven grålig. Markmus har relativt store ører, og strækker sig langs ryggen en mørk stribe. muse organ - op til 15 cm, og halen af den samme længde som legemet, eller lidt længere.

Markmus kolonisere store kolonier, et hul areal når 10 kV. m, det har 44 udgange, i stikkene 10 og 20 foder lagre. For en måned hannen udleder næsten 60 kg af en jordovn jorden.

På trods af den tilsyneladende uskadelighed, dette dyr giver en person en masse besvær og deres naboer fra dyrenes verden. Field Mouse - en fjende af bier, der lever på kløver felt, fordi det ødelægger deres reder ved at spise honning og larver.

levesteder

Felt mus udbredt i Ukraine, den europæiske del af det tidligere Sovjetunionen, og som også findes i det sydlige Sibirien, østlige Kasakhstan og Fjernøsten.

Polesie og Karpaterne, kyst Azovske og Sortehavet, med undtagelse af dry prisivashskih stepper - det sted, hvor den vole føles meget komfortabel. I små skove, hovedsagelig i læhegn og perelesitsah dem så meget og træ mus.

Udvidelse vestpå til Karpaterne, markmus samle ofte på de behandlede marker eller bakker, stigende over havoverfladen til en højde på 1350 m. I de steder, som de har valgt til deres hjem, markmus nøjes ofte i områder med høj luftfugtighed. Det er overgroet med buske enge og marker dækket med ukrudt i de behandlede områder. Felt mus villigt bosatte sig i vinmarker, frugtplantager, i udkanten af den tætte løvskove, ådale.

Nora øjeblikket ingen markmus grave dybt, men ganske lang, de er let afregning mellem rødderne af buske og træer. I koldt vejr, markmus ophobes i halm stakke og gemme sig under blade og i haver perelesitsah. Nogle gange de kommer i boliger og landbrugsbygninger og kornsiloer. Felt mus er aktive i løbet af hele dagen, men det meste af det kan findes på natten. I dvaletilstand ikke opstår vole, hele året er vågen.

Power markmus

Næsten hele året markmus lever af grønne blade og stængler og frø af vilde græsser, en bred vifte af bær og korn i den periode af modning korn. Ofte i deres kost er små insekter, larver og hvirvelløse dyr.

reproduktion

aktiv ynglesæsonen - forår. At udlede et felt mus børn normalt opfyldt ved en overfladisk dybde (ca. 20 cm, lejlighedsvis dybere) kamera til reden, som gode tæpper det tørre græs og snittet halm. Fra reden kammer til overfladen er flere udgange. Ganske ofte, muse kulør og semi-underjordiske reder mellem stenene, under dynger af halm og andre krisecentre.

I løbet af året, i tilfælde af markmus til fire kuld, som hver især fem - otte unger. Drægtighedsperioden - 22 dage, med et interval mellem kuld af omkring to måneder i den varme årstid. Hvalpe bliver født helt hjælpeløs, nøgen, blind. På samme tid, de er aktivt vokser og udvikler sig hurtigt dækket med ned, og inden for ti år er det vanskeligt at skelne fra voksne. Tre uger gamle hvalpe deltager allerede selvstændigt i deres søgen efter føde. Efter to og en halv måned ung markmus begynder at formere sig.

skade

Gnave barken af grønne skud i skoven plantager og frugttræer, mus felt forårsage betydelig skade på gartneri og skovbrug, og i de gunstige til avl år, bliver de så talrige, at det er vanskeligt at vurdere de tab, som kornafgrøder (rug, hvede, majs og andre), grønne kimplanter og modnet korn.

I naturen, markmus har mange fjender: de er jagede ræve, væsler, fritter og rovfugle, det meste ugler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.