Kunst og underholdningLitteratur

Euripides' Medea ": anmeldelser, resumé

I historien om verdens litteratur, der er et par femme fatales, hvoraf den ene er Medea. Resumé af denne tragedie uddyber dig i atmosfæren af det gamle Grækenland og tale om det komplicerede menneskelige relationer og menneskelige laster.

Filosofien bag Euripides

Den gamle græske dramatiker Euripides hævdede, at den kloge mand af guderne, så en af de første besluttet på et kritisk holdning til indbyggerne i Olympen. Enhver overnaturlig magt, han troede, er produktet af menneskelige fantasi.

Euripides skrev sin berømte tragedie titlen "Medea", af hvilke der stadig meget tvetydig. Det vigtigste fortjeneste på forfatteren - ikke at skildre den ideelle mand, og ond, som lider og gør en forfærdelig forbrydelse. Tegn i stykket negativ. Hændelser udvikler på en sådan måde, at på forkant med menneskelig lidelse.

Aktører. Uddrag fra biografien

I Euripides' tragiske Helt kunne være guder, halvguder og dødelige. Medea - barnebarn af solguden Helios, datter af kongen og DDenne Oceanides Idii hvis forældre - Ocean og Tifida. Interessant nok i tragedie troldkvinden ikke er i stand til at rette op på situationen uden massakren, for hvis det bliver straffet Jason og hans brud uden medvirken af børn, ville det ende have været mindre tragisk. Dog bliver, Medea bærer af menneskelignende defekter.

Hovedpersonerne har været gift i tolv år og fødte to drenge født - Mermer og Féret. Deres ægteskab blev arrangeret med deltagelse af magisk kraft: guderne sender til Medea kærlighed magi og hun hjælper Jason og det gyldne skind for at få det gyldne skind. I taknemmelighed til helten gifter hende. Jason selv om han ikke var en gud, men kom fra en adelig familie og er søn af kongens Esono, herskeren af byen æggeblomme.

Efter et møde med Yasonom Medeya straks viser sin grusomhed: den kører fra Kolchis med ham og at holde en vred DDenne, dræber sin bror Apsyrtus, som var hendes rejsende. Krop stykker blev spredt på kysten-fordi af denne grusomhed, som viste Medea anmeldelser om denne legende er meget tvetydig.

Glaukos - datter af kongen korintiske Creon. Ifølge Jason, ville han gifte sig med hende ikke på grund af en stor kærlighed, men for at sikre, at deres sønner en lykkelig fremtid. Affinitet med de kongelige arvinger, kunne drengene i fremtiden leve blandt adelen.

"Medea": et resumé af Euripides tragedie

Korinth King Jason tilbyder at tage sin datter til kone Glaukos, som han reagerer ja. Handlinger af sin kone Medea nogle gange begynder at skræmme helten, og han er ikke utilbøjelig til at forlade hende i stikken. Rasende kvinde kalder den tidligere ægtefælle utaknemmelig, det er med dens hjælp, han fik det gyldne skind, og genvandt sin tidligere herlighed. Men Jason sagde, foran hende, han gjorde sin pligt. Han gav hende to sønner, og nu kan leve deres liv, som han kan lide sig selv. Måske er denne holdning kan virke mærkelige kvinder, så tragedien "Medea" anmeldelser af Jason kan være negativ.

Corinthian konge bandlyser Medea, men hun forsøger at hævne utaknemmelige mand og besluttede på et desperat handling - at dræbe børnene til Jason døde af fortvivlelse. Villain overtaler hans drenge bære Glaukos bryllupsgave - den forgiftede krone, som øjeblikkeligt æder ansigtet af en smuk dronning. En desperat far, der besluttede at redde sin datter, dør efter hende. Medea dømmer deres børn til døden: vrede Kor ville rive dem fra hinanden, så ulykkelig mor beslutter sig for at dræbe dem, og ikke engang tillade Jason at sige farvel til dem.

Om hovedpersonen

Medea er ikke i stand til at stille op med ydmygelse, så hun begynder at hade sin mand og leder efter en måde at hævne. Hun havde ikke beslutte at dræbe børnene, men læreren drengene straks realisere sine planer. Ved Medea er Creon - faderen til den kommende kone af Jason fortæller hende at forlade Korinth med deres afkom.

Den endelige beslutning om mordet hun tager efter sit møde med den barnløse konge af Athen Egeem. Hun forstår lidelser en mand uden afkom, så hun beslutter sig for at tage fra hendes mands dyreste. Medea og Jason var engang en glad ægtepar, indtil kom den skæbnesvangre dag, hvor lederen af argonauterne ikke accepterede hans barske beslutning. Hovedpersonen er tanker om at gøre hende forlade byen én - Aigeus tilbyder hende tilflugt, men hævn er meget stærkere: med deres babyer, ønsker hun at tage hævn over hendes rival. Ifølge myten, børn af Medea dræbte indbyggerne i Korinth, og Euripides ændret slutningen og portrætteret som om den stakkels mor selv overtager synd og beroliger sig selv, at drengene var døde mindre end en forfærdelig død. I stykket Medea fire ændrer hans sind - og det er manifesteret enestående psykologisk evner ved Euripides, som viser kompleksiteten af den menneskelige natur.

Retssagen mod Medea eller er blevet straffet heltinde

Samtidige kritiserede Euripides tragedie "Medea", kommentarer var oftest lidet flatterende. Den vigtigste modstander var Aristofanes der mener, at kvinden ikke havde ret til at dræbe deres børn. Hvis de græske tragediedigtere og komikere forsøgte heltinde, ville beløbet være som følger:

Alle ved, at selv de nyeste forræder,

Bevarer og beskytter sit barn,

Og klar til at kaste ham ind i kæberne af den forfærdelige bæst.

Men barnebarn af Helios, anklaget for Medea,

Hans vrede mener livet ovenstående

Deres babyer - to sønner.

Hun dræbte bare fire:

konge af Korinth og mistede sin efterfølger

Og hendes ufødte Yasonovyh efterkommere.

Mord - synd er forfærdeligt,

Dræb fire ad gangen,

Og at bryde livet af den femte

For deres egen udovletvoreniya-

Løsningen er snarere skøre,

End rimelig, derfor, at bære

Svær straf bør være Medea.

Indholdet af tragedien er ikke ensbetydende med tilstedeværelsen af retten, og forfatteren giver læserne til at fordømme eller retfærdiggøre heltinde.

Den videre skæbne Medea

På trods af de blodige forbrydelser begået af morderen ikke pådrage sig straf og forsvandt i fjerne lande. I Athen, hun giftede Aigeus, og fødte ham en søn Meda. Snart deres hjemmebesøg Theseus, er kendt for sin kamp med tyren Minotaur. Medea ønsker at dræbe en gæst, men Aigeus tid genkender ham som sin søn og gør det til deres land forlod skurken Medea. Resumé ikke fortalt om skæbnen for heltinden, men dette fortælle andre værker.

På øen den velsignede udstødt bliver gift med Achilleus. Sorceress leve et langt liv, som tegnede sig for hende den mest forfærdelige straf. Hun har levet i eksil, plaget af tanken om den perfekte forbrydelse, alle hendes hån. Måske er det en straf værre end døden - det er skæbnen for barnebarn af Helios.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.