SundhedSygdomme og betingelser

Endemiske sygdomme: bestemmelse eksempler. De fleste forfærdelige sygdomme

Som du ved, er der millioner af sygdomme i verden. De fleste af de patologier fremherskende i alle regioner. Alligevel er der en separat gruppe - er endemiske sygdomme. Sådanne sygdomme ikke forekommer overalt, men kun til en vis geografisk segment. Afhængigt af forekomsten skelnes: endemisk, epidemi og pandemi.

For sådanne sygdomme bære og frygtelige sygdom, der hævdede millioner af liv. Blandt dem: pesten, kolera, malaria. Som alle endemiske sygdomme, infektion startede i en bestemt region, så spredt over hele verden og kaldes epidemier. Oftest behøver det regionale patologi ikke gå ud over grænserne for dens biogeografiske provins.

Endemiske sygdomme: koncept

Sygdomme, der dækker en bestemt region, kaldes endemisk. Under disse patologier er det underforstået, at kilden til problemet ligger i miljøet hele tiden. Typisk er sådanne sygdomme resulterer i problemer med vand, jord eller luft i regionen. Ofte endemiske sygdomme forbundet med parasitter, der lever i visse klimatiske forhold (Indien, afrikanske lande). De mest forfærdelige sygdomme, der var omsiggribende i middelalderen og tidligere også først tilhørte de regionale problemer. Heldigvis, takket være udviklingen af epidemiologi og medicin, de ikke optræder i den moderne verden.

Årsagerne til endemiske sygdomme

I de fleste tilfælde er de ætiologiske faktorer endemiske sygdomme indbefatter virale og parasitære infektioner. Bærere af disse patologier - gnavere eller insekter. I nogle tilfælde, årsagen til sygdommen - manglen på sporstoffer eller vitaminer. Manglende forbindelser, såsom jod, calcium, vitamin C og D, er identisk med forstyrrelser i kroppen af mennesker, der lever i et bestemt område. Også kan føre til sygdom og overskydende sporstoffer (fx fluor).

Mekanismen for udvikling endemies

Hver endemiske har sin særlige patogenese og kliniske billede. Først og fremmest det afhænger af årsagen til patologi. Virale og bakterielle infektioner i patogenet i blodbanen af menneskers og ganger i kroppens væv. Efter dette, patienten symptomerne begynder at dukke op. infektioner i de fleste tilfælde vektorer er insekter (myg, bugs) og gnavere. I nogle områder af endemiske sygdomme forbundet med parasitter, der lever i farvandet. De trænger ind i den menneskelige krop og formere sig der. I de fleste tilfælde, det kliniske billede udvikler sig i kontakt med afføring fra parasitter i blodbanen.

Hvis årsagen til sygdommen er endemisk mangel på vigtige vitaminer og mineraler, patogenesen af disse andre sygdomme. På grund af det faktum, at kroppen ikke får visse stoffer begynder at arbejde kompenserende mekanismer. Som et resultat, er det målorganer hypertrofi, og deres funktion forstyrres. Det kliniske billede af hver patologi afhænger af, hvilken slags system er påvirket på grund af mangel på vitamin eller næringsstof.

Kommunikation endemisk sygdom epidemiologi

Endemiske sygdomme har en direkte sammenhæng med terrænet, hvor de er fordelt. Den manglende eller overskud af sporstoffer i området øger antallet af patologier i dette område. Eksempler indbefatter følgende overtrædelser: .. Endemic struma, fluorose, urovskaya sygdom, skørbug, osv Udbredt infektion fører til udvikling af pandemier og epidemier. Normalt er denne henseende virus-, parasitære og bakterielle sygdomme.

Der har således været en spredning af pest, kolera, malaria. Da disse infektioner er overført gnavere og insekter, de slog hele kontinentet. Sygdomme, der er specifikke for den afrikanske region - er Congo-Krim feber, Ebola-virus, HIV. Nogle forfattere refererer til de endemiske patologier af alkohol og narkotikamisbrug.

De fleste forfærdelige sygdomme: pest, kolera

Den mest almindelige endemisk bør indeholde en særlig farlig infektion, som hævdede millioner af liv. En særlig plads er besat af pest pandemi. Sygdommen er blevet dækket flere kontinenter. Udbredt svin i forbindelse med migration af gnavere, der er et reservoir for infektion. Infektionen kan forekomme på flere måder. Det er oftest transmissiv sti (gennem loppebid). Også patogen kan trænge ind i kroppen med mad og inhaleres gennem luften (for pneumoniske form af sygdommen). På trods af, at infektionen er meget sjælden i øjeblikket, er det værd at huske på, at bærere af pest, som før - det er en rotte. I modsætning til mennesker, kan gnavere være syg i lang tid. Hvis de har en kronisk infektion, de er smitsom.

En anden endemiske rapportering til epidemien, er kolera blevet. Ligesom pest, hun hævdede millioner af liv og spredt over næsten hele verden. Den patogen er Vibrio cholerae. Rute for overførsel af sygdommen er oftest vand eller ernæringsmæssige. Infektionen stadig forekommer i områder med ugunstige sanitære forhold.

Det kliniske billede af endemiske sygdomme

Symptomer på endemiske sygdomme adskiller sig fra hinanden. Med en mangel på visse sporstoffer generelt lider system. Eksempler er endemisk struma, urovskaya sygdom. I det første tilfælde er der en mangel på jod i kroppen. Dette fører til et fald i thyroideahormonfunktionen. Resultatet er en forsinkelse i mental og fysisk udvikling. Urovskaya sygdom er karakteristisk for områder med et lavt indhold af calcium i drikkevandet. Det findes i Trans-Baikal-regionen, Kina og Korea. Det kliniske billede af sygdom er den deformation af knogler og led.

Overskydende mineraler kan også forårsage endemiske sygdomme. Et eksempel er fluorose. Når sygdommen opstår fluor akkumulering i tandemalje, som manifesterer sig ved mørke pletter og caries.

Endemiske infektioner er særligt farlige. De er kendetegnet ved forgiftning og nederlag i hele organismen. Pest er ledsaget af septisk sår på huden eller ødelæggelse af lungevævet. Kolera fører til progressiv dehydrering.

Diagnose af endemiske sygdomme

Diagnose endemisk sygdom præsenterer normalt ingen problemer. Da omfanget af patologi store symptomer hurtigt forbundet med mangel eller overskud af en bestemt kemisk element. Det er nødvendigt at foretage en analyse af jord, vand og luft i området. Hvis en smitsom patologi, er det meget vigtigt at finde kilden. Det er forskelligt for hver sygdom. For eksempel bærere af pest - en loppe, Congo-Krim feber - mider. Da de fleste sygdomme er zooantroponoznymi brug for at finde et reservoir for infektion. Oftest er en rotte, mus, kvæg.

I infektiøse processer læger at studere biologisk materiale (fæces, urin, spyt), såvel som fødevarer, at patienten forbruges. Udføres bakteriologisk analyse af blod og ekskrementer.

Metoder til håndtering af endemiske sygdomme

For at bekæmpe smitsomme sygdomme endemiske drift er påkrævet ikke blot medicinsk, men også epidemiologer. Ved stedet for inokulering straks dannet et karantæne område. Alle patienter bør indlægges i en smitsom hospital.

Personer, der har været i kontakt med patienter bør screenes og ikke forlade karantæne zone. Dette er nødvendigt for at undgå yderligere spredning af infektionen. På stedet for infektion er lavet hegn materiale til epidemiologiske undersøgelser. Udført på desinficering som omfatter vaskefaciliteter med desinfektionsmidler, ventilation, kogende tøj. Den karantæne område skal være til rådighed for den raske befolkning. Når særligt farlige infektioner, det medicinske personale, der arbejder i den særlige form, (Anti kulør).

Forebyggelse af endemisk sygdom

Endemiske sygdomme kræver rettidig forebyggelse. På steder med manglende sporstoffer og vitaminer tilsættes nødvendige stoffer til fødevarer (salt tilsat jod) vand. Nyfødte er diagnosticeret (for phenylketonuri, hypothyroidisme). For mistanke endemiske ordinere kosttilskud med vitaminer og sporstoffer mangler. Også for nogle patologier kræver særlig behandling (går i solen), periodiske ændringer i klimaforhold.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.