BilerBiler

En sensor tomgang 2110 21214, 2107, 2112, 2109, 2115

Den koordinerede drift af forbrændingsmotoren er kun mulig ved servicering af alle sine bestanddele og mekanismer. For at gøre dette, er bilen udstyret med forskellige sensorer og undersystemer, blandt hvilke særlig opmærksomhed bør betales sensor tomgang. Hvad er denne del, og hvor vigtigt det er for den indenlandske modeller VAZ? Svarene på disse spørgsmål vil lære i løbet af dagens artikel.

Anvendelse og design

En sensor tomgang (VAZ "injektor" 1.6) - en enhed, der styrer motorens tomgangshastighed. Med hjælp fra forbrændingsmotoren kan understøtte optimale tilstande under drift, og derved øge levetiden for alle dets komponenter.
Desuden kan den ledige motoren varme op til driftstemperaturen i en kold periode. Således er en sensor tomgang (2110 især) spiller en væsentlig rolle i bilens motor. Af den måde, den består af kun tre komponenter:

  1. Spring.
  2. Stepmotor.
  3. Stang med en konisk spids ved enden.

En mere detaljeret struktur af elementet angivet på billedet nedenfor:

Som du kan se, strukturen i dkhkh meget enkel, så det vil være muligt at klare sin egen reparation og udskiftning af enheden.

Hvis en sensor tomgang 2107?

På biler VAZ tomgang Føleren er placeret drøvlelegemet samling nær mekanismen positionerer droslen. Han sikrede to tandhjul.

virkemåde

Essensen af tomgang Føleren består af åbning og lukning af kanalen, som omgår ventilen. Når motoren kører, krumtapakslen hastighedssensoren fortæller controlleren (information ofte overføres via særlige mærker) på rotationshastigheden af den del. Til gengæld controlleren gør en beslutning om at lukke eller åbne ventilen. I dette tilfælde er det styret af forskellige beregninger og algoritmer. Endvidere er sensoren tomgang påbudt at gøre. Således ved at trække / trækstangen med nålen er der en reduktion eller forøgelse af brændstoftilførsel til motoren.

Symptomer

Om tomgang følerfejl Følgende tegn kan sige:

  • "Floating" motorens omdrejningstal i tomgang.
  • ICE dårlig start, selvom du trykker på speederen. Ofte dette er grunden til, at sensoren nålen lukker passagen.
  • Når opvarmning af køretøj motoromdrejninger ikke stiger.
  • En pludselig standsning af motoren i neutral.
  • Mærkbar fald i hastighed efter elforbrugere såsom varmelegeme, klimaanlæg, lys og radio.

Opregner tegn tomgang følerfejl skal bemærkes, at disse "symptomer" kan blive provokeret og andre enheder (for eksempel brændstof filter eller stearinlys), som er forbundet med brændstoftilførselssystemet. Derfor, før du ændrer tomgang sensor, 2110 skal diagnosticeres for det rette forløb af en række andre vigtige detaljer. Bare sørg for at fejl dkhkh, er du klar til at udskifte den. Ellers vil alt arbejdet ikke bringe det ønskede resultat.

Vi kontrollere servicevenlighed

Sådan kontrolleres en sensor tomgang 2110 at reparere? Først skal du finde den mekanisme og drage det stikket. Hvis din bil er en 1,6-liters motor vazovskaya tidligere fjerne 2 skruer gasspjæld knude og flytte den væk fra receiveren ende med 10 millimeter.

Derefter holde følerkredsløbet og se, om passende spænding dertil. Til dette formål en almindelig voltmeter. At bestemme den spænding pre-forbinde den negative terminal til jorden og forbinde båndlederne til output "A" og «D» (de er ofte betegnet i blok). Nu tænder tændingen og se voltmeter: hvis spændingen på skalaen på mindre end 12 volt, har du sandsynligvis en lav batteri. Hvis tegnene på det nuværende foder-eksisterende, defekt, eller er hele kæden af den elektroniske styreenhed.

Hvis voltmeteret angivne spænding på 12 volt eller mere, til at fortsætte forsøget. At afbryde tændingen og begynde at kontrollere tomgang VAZ 2110. tester terminaler sensor selv er forbundet til terminalen A, B, C og D. Den totale modstand skal svinge omkring 50-55 ohm. Derefter er nødvendigt at måle modstanden i par - dens værdi skal være uendelig stor. Hvis en sensor tomgang (VAZ 21214, for eksempel) tilvejebringer andre beviser, så den er defekt og skal udskiftes. Hvis værdierne er normale, sandsynligvis problemet ligger i stearinlys eller andre køretøjskomponenter. I dette tilfælde, skal du gå til tankstationen til diagnostik.

Sådan kontrolleres servicering af dkhkh? Metode № 2

Du kan bruge en alternativ metode. For at gøre dette, helt fjerne tomgang sensor og slutte den til stikket. Dernæst trykker forsigtigt en finger på spidsen af nålen dkhkh, vi kontrollere, hvor det springer ud. Ideelt defekt sensor på tidspunktet for at afbryde tændingen helt skubber dette element. Således bør fingeren føle et lille skub. Hvis den ikke gør det, betyder det, at enheden er i dårlig stand og bør udskiftes. Men dkhkh muligt og genoprette, men mere om det senere.

Sådan udskiftes en sensor tomgang (VAZ 2109-2115) med sine egne hænder?

Før arbejdet påbegyndes, skal du først afbryde ombord køretøj systemet. For at gøre dette, skal du fjerne den negative terminal på batteriet. Næste afbrudt blok med ledningerne til sensoren med droslen røret. Alt du skal trykke fingeren på plastik låsen-lås.

Efter to fastgørelsesskruer kan drejes ud og fjernes med en sensor rør. Nogle gange kan der være problemer - skruen, som ligger ved siden af modtageren kan falde ud, når skrue. For at undgå dette, anbefales det først at fjerne den venstre fastsættelse mekanismen, og skru højre. I det næste trin, træk lidt sensor på højre og skru skruen. På grund af en sådan sekvens, er du ikke forundret fastgørelsesorganer og betydeligt fremskynde processen af demontering.

Så blev den gamle sensor fjernet fra bilen. Nu er det nødvendigt at fastlægge i stedet et nyt. Generelt er dkhkh installation foretages på lignende måde fjernelse kun i omvendt rækkefølge. Men før de går på arbejde, eksperter anbefaler, at sætte et par dråber motorolie til O-ringen. Dette er ikke nødvendigt, men en sådan handling, du kan i høj grad forenkle opgaven med at installere senderen til din bil.

Den kalibreringsmekanisme

Nu kan du gå videre til det afsluttende fase - dkhkh kalibrering. På alle biler af indenlandsk produktion, er denne procedure fuldt automatiseret, så alt hvad du skal gøre, så det er sat på den negative terminal, drej tændingen til i 5-10 sekunder, og slå den fra igen. Alt på denne sensor kalibrering er fuldført. Køretøjet er klar til drift.

Sådan gendannes en sensor tomgang?

I nogle tilfælde, med henblik på at genoprette dette punkt, skal du blot rense den grundigt. Den selvsamme rengøring sensor - processen er meget let, og reparation har nok alene betyder WD-40.

Så hvordan kan du gendanne en sensor tomgang VAZ 2112? I et første trin to skrues møtrikker drøvleorganet. Sidstnævnte, som i tilfældet med udskiftning, er givet ved 10 millimeter til siden. Yderligere afbrudt fra sensoren trådføringsblok. På en vatpind til at anvende WD-40, og rengøres grundigt alle kanaler ved at bruge det. Dernæst skru de to skruer med en stjerneskruetrækker til at fastgøre sensoren tomgang VAZ 2110. Hvis der ikke vedhæftede filer her, så bliver du nødt til at fjerne hele gasspjæld knude. Næste han trak sig ud mekanisme. Hvis det er dækket med olie og sort mudder, vil i tillæg til rengøring dkhkh skal rengøres og hele gashåndtaget.

Yderligere betyder WD-40 påføres den tilspidsede nål med fjeder. Således, et par minutter sensor mekanisme mod snavs. Så tørring enhed, og det kan nemt installeres på plads. Før montering bekræftet afstand fra nålen til indretningens legeme (man skal være 23 millimeter). På dette stadium, kan en sensor tomgang 2115 betragtes med held repareret. Maskinen kan arbejde igen på normal vis.

Så vi var, hvordan den sensor tomgang 2114 (og andre modeller). Og den måde, hvorpå den kan udskiftes / genoprettes.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.