Nyheder og SamfundNatur

En lysglimt: årsagerne

De, der nogensinde har set solnedgangen, indtil det sidste øjeblik, da med horisonten rører den øverste kant af disken, og derefter forsvinder helt, kunne se en fantastisk naturfænomen. På dette tidspunkt, det skinnede i et klart vejr og klar himmel kaster hans fantastiske sidste stråle.

generelle oplysninger

Til vores øjne atmosfæren virker som en kæmpe luft prisme vender sin base ned. Solen på horisonten, ser gennem prisme af gas. På toppen af solskiven, får hem grøn og blå, og den nederste - gul-rød.

På det tidspunkt, hvor Solen er over horisonten, afbryder dens lysstyrke lys skive mindre farvestrålende striber, så vi ikke mærke dem. Men når solen står op og går ned, når disken er næsten skjult bag horisonten, du kan se den blå kant af den øverste kant af det. Desuden tofarvet: nedenfor - blå bånd (ved blanding grønne og blå stråler) og over - blå.

Hvad kalder man et lysglimt på tidspunktet for forsvinden af sol disken? Denne optiske fænomen kan få mere at vide ved at læse denne artikel.

Lidt af optisk fænomener forbundet med solen

Spektret af sollys, som består af et stort udvalg af farver, er kontinuerlig. Lilla, blå, mørke blå og grønne stråler er de refraktive egenskaber i jordens atmosfære er stærkere end den røde og gule. Relateret til dette er det faktum, at de tidligere stråler emerging ved solopgang (grøn og blå), og den sidste er solen ved solnedgang.

Blue ray grund af den stærke spredning er det stort set ikke observeret i atmosfæren. Og det samme grønt lys - en meget sjældent fænomen, der viser sig som et grønt lysglimt på tidspunktet for forsvinden af solen under horisonten, eller, tværtimod, sit udseende over horisonten.

Sjælden naturfænomen eller en optisk illusion?

Mange legender er foldet om den berømte magiske "grøn stråle" fra de ældste tider. Dybest set er det historier om lykke.

Mange folk har en tradition, hvorefter dem, der ser den "Grøn Ray" i sidste øjeblik solnedgang, for evigt vil finde en rig og lykke, der bringer kun glæde i livet.

Lucky stigende grad er rejsende og opdagelsesrejsende. Selv den berømte forfatter Zhyul Vern i sin roman kaldet "Green Flash" præsenteret en vidunderlig naturfænomen. Hans mange tegn var ivrige efter at se dette mirakel at blive herrer over den skæbne takket være ham og har en enorm skat.

I mange kendte tilfælde, en grøn lysglimt i horisonten vises der et lille øjeblik som fabelagtig spøgelse.

Historien om den "grønne stråle"

Der er om "Grøn Flash" passerer fra generation til generation er en meget nysgerrig historie. Hun hørte engang en velkendt forretningsmand og kunne ikke glemme. Det skete så, at hans virksomhed har lidt meget. ingen Varer tog, så han var i den dybeste fortvivlelse.

En dag, går over alle måder at forbedre deres situation, der skete han at huske legenden og ud på en rejse over havet til at slappe af og få mest ud af behagelige oplevelser. Der var en håb om, at du er heldig at se den magiske "grønne stråle af lykke" og blive rig. Han inviterede på en rejse og dine venner er blevet enige om en temmelig lang rejse.

Hver dag, de overværede solnedgangen. Det har været en uge, men ingen så dette mirakel. Desperat, har de holdt op med at se solnedgangen, men forretningsmanden reagerede tålmodigt til denne travle og gå ikke glip af en enkelt aften. Med en besættelse hver aften gik han ud på dækket som et job.

En lysglimt indtraf. Hans tålmodighed og udholdenhed blev rigt belønnet. Fabelagtigt smukke glød grøn i kanten af disken for den nedgående sol, han stadig så. Synet fik ham ubeskrivelig glæde. Han var i nogen tid i denne euforiske chok, fordi han har opnået sit mål. Så, efter at have set et mirakel, han gik hjem, så hans gerninger er gået til ændringen. Og han bandt det hele med den smukkeste glimt af lykke.

Lige efter en kort periode blev han fabelagtigt velhavende. Ledsaget ham med på en rejse venner begyndte at fortryde, at dovne og kom ikke ud på dækket i den skæbnesvangre aften. Tilsyneladende en glad grøn stråle lyser vejen kun nogle få udvalgte - vedholdende og tålmodig.

Hvad kalder man et lysglimt?

Den karakteristiske farve solnedgang på grund af egenskaberne af brydning og spredning af sollys ved atmosfæriske lag af jorden.

En lille kendt optisk fænomen, som kaldes "grønt lys". Det sker ved solnedgang og er også forbundet med transmissionen af lys i jordens atmosfære. Dette er et unikt naturfænomen - fremkomsten af det grønne lys, manifesterer sig i ekstremt sjældne tilfælde, og kun i nogle steder.

Hvor kan jeg se?

For det meste ude af stand til at se det grønne lys over vandoverfladen i havet eller havet. Det manifesterer sig kun et øjeblik. I den centrale del af Rusland er det muligt at observere yderst sjældent og kun en kombination af næsten alle de gunstige faktorer.

Det mest ideelle sted til observation, men vandoverfladen af havene kan være steppe, ørken og bjerge.

Betingelser og forhindringer

For at se den meget sjældne usædvanligt optisk fænomen med dine egne øjne, du har brug for en åben horisont, frisk luft og ingen skyer. En sådan et mirakel kan ses hver dag i tilstedeværelse af alle disse forhold.

Den største hindring for observation af mystiske grønne stråle er dens spredning af den suspenderede støvpartikler, tåge, røg, og andre naturlige luftforurening, men også på uregelmæssighederne i luftrummet.

Udover ovenstående, skal længden fra post sollys punkt i jordens atmosfære til punktet for observation være store, men som bemærket ovenfor, er det bedst observeres et lignende fænomen med solopgang og solnedgang på det enorme vandige rum.

Blitzen af grønt lys i skov og i ørkenen er næsten ikke synlige.

Ud over disse betingelser til påvisning af sådan et usædvanligt fænomen, bør der ikke være stigende konvektionsstrømme i atmosfæren.

oprindelse

Kun i nogle få sekunder, et lysglimt varer. På tidspunktet for forsvinden af sol cirkel brydning forekommer såkaldte solens stråler i atmosfæren. Passerer gennem atmosfæren, stråler af lys, buet, nedbrydes til flere grundfarver. Dette skyldes, at de røde stråler brydes mindre end den grønne og blå. Brydningsvinkel af stråler samtidig som solen stiger nærmer horisonten.

Når en rolig tilstand af atmosfæren "strækning" af spektret fra det øverste (violet) til rød (lavere) når kanten 30'. På sådan en lang sti gennem de lavere lag af den atmosfæriske stor masse af orange og gule stråler absorberes af oxygenmolekyler og vanddamp, og det blå og violette - langt svækket på grund af spredning. Derfor forbliver det meste grøn og rød, med det resultat, at de er blevet to af solskiven, synligt rødt (for det meste) og grøn, men de har ikke helt overlapper. I denne henseende, i sidste øjeblik, før de forsvinder bag horisonten af skiven, der er, når det er meget røde del under horisonten, for en kort tid, du kan se den øverste kant af det grønne bånd. Når meget ren luft er synlig og bjælken af blå farve. Grønne stråle kan ses ved solopgang.

Om overtro enestående fænomen

G. A. Tihov (Pulkovo astronom) dedikeret til de "grønne ray" særlige undersøgelser, hvorigennem han identificerede nogle tegn, der er tilbøjelige til at se denne naturlige fænomen.

1. Hvis ved solnedgang har en rødlig farve, og det er let at observere med det blotte øje, så du kan være sikker på, at det grønne lys ikke manifestere sig. Grunden til dette er klar: sådan en lys farve skive indikerer, at der var en stærk spredning i atmosfæren, grønt og blåt lys (hele den øverste kant disk).

2. Hvis solen ikke ændrer deres sædvanlige hvidgule farve og horisonten kommer meget lyse (hvilket betyder, at absorptionen af strålerne i atmosfæriske lag er lille). I dette tilfælde er der en stor sandsynlighed for, at lyset blinker, kan du se den grønne bjælke. Men for at dette er det vigtigt, at horisonten var skarp lige linie, uden bygninger, skove og så videre. N. Derfor er strålen ganske velkendt for mange sejlere det.

konklusion

I landene i den sydlige himmel i horisonten er meget mere transparent end i den nordlige, så et lysglimt ( "grønt lys") forekommer der ofte. Og i Rusland er ikke sjældent sker, som mange tror, måske under indflydelse af forfatteren Jules Verne.

Under alle omstændigheder er vedholdende og tålmodig søgning efter "grøn stråle" belønnet med succes. Nogle formået at fange denne fascinerende fænomen, selv i en almindelig kikkert.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.