Nyheder og SamfundNatur

Tsunami i Japan: Årsager, konsekvenser og offeret

Meget ofte har historien vist os, hvordan hjælpeløse mennesker, når det kommer til naturkatastrofer. Mange af de katastrofer forudsagt desværre umuligt. Det er præcis, hvad der skete med tsunamien i Japan, som hævdede tusindvis af liv i 2011.

fare Jorden

På kanten af Østasien, er der en lille ø land. Dens område består af mere end 6.000 bjergrige og vulkanske øer. Hele jorden hviler på et system med Ring of Fire. Det er på denne del er der en masse af jordskælv. Forskere har konstateret, at 10% af verdens naturkatastrofer forbundet med dette fænomen, som opstår fra den japanske kyst.

Hver dag er landet lider efterskælv. Generelt for året, kan dette land bære omkring 1.500 strejker. De fleste af dem er sikker, da området fra 4 til 6 point på Richter-skalaen. Normalt, når denne bølge er ikke skadeligt for deres hjem og højhuse, og massive og høje mure kan knap nok vrikke. Kritisk punkt for dette land spænder fra 7 point eller højere. størrelsen af de seismiske bølger med en styrke på 9, er fastsat til en tsunami i Japan i 2011.

sider af historien

Nu i staten har omkring 110 vulkaner. Aktiviteterne i nogle af dem fra tid til anden fører til tragedier. For eksempel i 1896 jordskælv, hastigheden af kraft, der nåede niveauet på 7,2 størrelsesorden forårsagede en tsunami. Så bølgehøjden var 38 meter. Element har kostet 22.000 menneskeliv. Men det var ikke den mest forfærdelige katastrofe.

I september 1923 var der den store Kanto jordskælv, opkaldt efter den region, der har lidt mest. Så dræbt over 170 000 mennesker.

I 1995 blev landet ramt igen. Denne gang, epicentret var byen Kobe. Strejker derefter svingede inden 7,3 point. Katastrofen kostede 6500.

Men det mest forfærdelige katastrofe indtraf i landet i marts 2011. Kompleksiteten af naturkatastrofen var i det faktum, at denne gang rystelserne var ledsaget af høje bølger. Tsunami i Japan forårsagede utallige tab. Titusinder af mennesker døde, hundreder af tusinder blev efterladt uden huse og lejligheder.

naturlige processer

Årsagen til ulykken var en kollision mellem to plader - Stillehavet og Okhotsk. Det har til huse på den anden tilstand af øen. I processen med lag bevægelse af lithosfæren mere massive og tunge ocean dræn under den kontinentale del. I forbindelse med forskydningen af disse områder opstår rystelser, hvilket fører til jordskælv. , Deres styrke er imidlertid meget højere end under vulkanudbruddet.

Præcist forudsige umuligt processen. Desuden , landet forventes ikke påvirkninger med kraft 8-8,5 point.

På grund af den konstante tilstedeværelse af fare i Japan har de bedste seismologer og geofysikere i verden. Deres laboratorier er udstyret med moderne udstyr. Selvom fagfolk ikke er i stand længe før den voldsomme effekt til at forudsige den fare, de kan advare folk om katastrofen.

Siden 9 marts 2011 begyndte et mindre jordskælv. Tsunami på disse chok var umuligt. Skive indspillet et par streger fra 6 til 7 point.

Advarsel af problemer

Ifølge eksperter, den splittelse i pladerne udkom i 373 km fra Tokyo. Et minut før katastrofen på øen maskiner seismologer indspillet en fare, og blev indtrængende overført dataene på denne for alle tv-kanaler. Det blev således reddet mange liv. Men chokket bølge bevæger sig med en hastighed på 4 km / s, så efter et minut og et halvt dækkede landet jordskælvet.

Der har været en trykkraft på 9,0 point. Det skete 11 marts på 14:46. Så gik gentagne slag med en lavere brydningsindeks magt. Generelt har det været mere end 400 efterskælv på 4,5 til 7,4 point over hele landet.

Rift underjordiske plader forårsagede tsunamien i Japan. Det skal bemærkes, at bølgerne spredt over hele verden. Advarsel selv modtaget de kystnære lande i Nord- og Sydamerika.

fagfolk Beskæftigelse

Efter dannelsen af de første fejl i skorpen, begyndte meteorologer at informere folk om farerne. Niveauet af angst var meget alvorlig.

Eksperter påpegede, at bølgehøjden at nå mindst 3 meter. Men en mur af vand i forskellige kystbyer havde forskellige højder. Det er værd at bemærke, at kun i Chile, som er placeret i en afstand af 17.000 km fra Japan, raser bølgehøjde på 2 meter.

Jordskælvet indtraf 70 kilometer fra nærmeste kyst punkt. Følgelig er de områder, der var tæt på epicentret for de begivenheder, der ramte først. Vand nok i 10-30 minutter for at komme til nogle af de kystnære dele af landet.

Strejker på jorden japanske følte selv på 14:46. 15:12 Og i dag en bølge på omkring 7 meter højt nåede byen Kamaishi. Så vandet smadret lokaliteter, afhængigt af den geografiske placering. Den højeste tsunamien blev indspillet i Miyako region. Der var højden af 4 til 40 meter. Denne by er også i høj grad påvirket af katastrofen.

hensynsløs vand

Element næppe forlod sårede. De, der ikke skjule fra urolighederne, straks døde i malstrømmen. Væg fejet væk på sin vej biler, pæle, træer og huse. Folk, der ikke har fået ud af fælden og komme til et sikkert sted, døde blandt den enorme vragrester.

På grund af tsunamien i Japan har omkring 530 kvadratkilometer af bebyggede områder blevet ødelagt. På jorden, hvor der før var huse, butikker og veje, var bunker af affald. Vand skyllet væk alt undtagen fundamentet.

Ifølge de seneste data, at antallet af ofre på omkring 16 000. En anden 2.500 mennesker er stadig forsvundet. En halv million sjæle blev hjemløse. Søg operationer fortsatte i lang tid. Umiddelbart dannede hold af frivillige tog mobilisering af soldater, samt arbejdet skred National Guard. Plyndringer blev sjældne og modige mennesker tilbageholdt lovovertrædere selv.

På trods af at de eftersøgninger fortsatte i lang tid, har mange ikke gemt. Tsunami konsekvenser var forfærdelige.

tælle tab

Japans økonomi er hårdt ramt af katastrofe. Ifølge forskerne, sidste gang sådan en stærk indvirkning i økonomisk henseende landet har kun modtaget under Anden Verdenskrig. Hundredvis af dæmninger blev brudt. Først efter de reparere de kystnære byer vil være i stand til at tjekke ud igen. Nogle landsbyer helt skyllet væk. Det skal bemærkes, at dødsårsagen i 95% af befolkningen var ikke rystelser, nemlig høje bølger.

På grund af det kraftige jordskælv skete mange brande i fabrikker. En ulykke i anlægget "Fukushima-1", og en stor dosis af stråling blev udledt til atmosfæren.

Generelt virkningerne af tsunamien og jordskælvet kostede landet $ 300 milliarder dollars. Hertil kommer, stoppede vi arbejdet med de største anlæg.

Hjalp kæmpe svøbe andre stater. Sydkorea først sendt en frigørelse af redningsfolk, der begyndte en søgning operation.

Efter begivenhederne i marts, bemærkede seismologer, at antallet af mindre jordskælv i hele japanske øhav er steget betydeligt.

Arbejde i regionerne

Mange dårligdomme bragt tsunamien i Japan i 2011. Når vandet er væk, i stedet for en gang forbindtligt kvarterer var bunker af skrald. Det var vraget af huse, møbler, husholdningsartikler og biler. For at rense, sortere og fjerne resterne af byerne skulle afsætte enorme summer af penge. Garbage var over 23 millioner ton.

Hjemløse genbosat i midlertidige lejligheder. Familierne fik små huse på en eller to værelser. Om vinteren var det meget koldt. Mange har mistet deres job, så måtte leve kun på de offentlige betalinger. Generelt 3% af landet krævede en komplet renovering. I områder, hvor de sidste høje bølger, mirakuløst overlevede kun enkelt huse, men de har brug for reparation enorm.

Ikke desto mindre, Japan efter tsunamien kom til at bestille meget hurtigt. Eksperter siger, at katastrofen i denne størrelsesorden forekommer for hver 600 år.

Uoprettelig skade på miljøet, og forårsagede et atomkraftværk. Stråling zone omkring en genstand er mere end 20 km. Delvist ryddet jord kun gennem snesevis af år.

Denne begivenhed gik over i historien som den Store East Japan jordskælv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.