Nyheder og SamfundNatur

En enestående fænomen fatamorgana. Hvad er det?

I oktober i år på den kinesiske provins hundredvis af lokale iagttog skyerne skitserer af gigantiske proportioner spøgelsesby. Tredive minutter af utrolige syn gjorde et uudsletteligt indtryk på alle de vidner, alle tv-kanalerne senere viste verden videoen, som klart så silhuetten af moderne skyskrabere. En forbipasserende fænomen himmelske metropol kaldet fatamorgana. Mere præcist er det sjældent, men studiet af sin art, som vil blive diskuteret nedenfor.

fantastiske fænomen

Måske nogen allerede har oplevet dette fænomen, iført et smukt navn Fata Morgana. Hvad er det - vi nu overveje. Der er en meget kompleks form af en optisk fænomen, hvor de fjerneste genstande bliver synlige, men forvrænget, som for at ændre billederne. Fata Morgana - ikke blot en luftspejling, er den slags ikke står stille, men bevæger sig og ændre sin vinkel på brydning. Dette fænomen kan kaldes en slags antenne linse, inde som er publikum og sig selv en illusion. Og aldrig observatør tættere på den forventede objekt, fordi der på samme tid bevæger sig fremad og bevæger luftspejling.

Legend of the Ghost Ship

Der er en berømt legende, hvilket afspejler et naturligt fænomen og fortæller om skræmmende spøgelse af sejlere. Den mest berømte skib kaldet "Den flyvende Hollænder" har længe været bange for enhver, der ser ud til en forbipasserende sejlbåd, bringer, ifølge legenden, død. Angiveligt skæbnesvangre kaptajn spøgelset blev dømt til evig svømning i et stormfuldt hav, og skibet altid skræmmer modkørende skibe ikke reagerer på de signaler, og straks forsvandt ud af syne. Matroserne se en luftspejling af Fata Morgana, uden at vide det, og lave en fremskrivning for sejlbåd spøgelse. Hvis vi taler om visionen fra et videnskabeligt synspunkt, tusindvis af kilometer fra illusionen kører skibet, den gigantiske optisk zoom. Af den måde, har det aldrig været et eneste af samme beskrivelse af spøgelset "hollænder".

Fænomenet fatamorgana. Hvad det er, og hvordan den opstår (ifølge gamle legender)?

Smukke naturlige fænomen kendt siden oldtiden, har genereret en masse legender. Traveling købmænd fortalte skrækhistorier om at lokke i deres net onde heks med et smukt navn Fata Morgana. Oversat bogstaveligt, vil det lyde som en "fe Morgana." Og hun havde et kaldenavn til ære for den eponyme heltinde af den episke henføres søster til kong Arthur og oplever kærlighedsdrama afvist af kvinder.

Legenden siger, at i tropiske lande under den brændende sol onde heks har skabt med hjælp af magi fantastisk syn, pæne trætte handlende. I horisonten blev vybivshihsya udmattede rejsende forventer frodige grønne og køligt vand. Disse fabelagtige skønhed fra luften syn vinkede til sine campingvogne, foldning, dø i den varme ørken. Man troede, at fe på denne måde hævnede hans forbrydelse.

forklaringer forskere

Fænomenet Fata Morgana - uforudsigelige naturlige vidunder. Videnskabsfolk, forskere er opmærksomme på alle luftspejlinger og forklare de nysgerrige, som de dukker op og forsvinder. Se dem - en sjælden lykketræf, fordi det ikke altid og overalt betingelserne for deres dannelse. Optisk illusion vises i tilfælde af refleksion af lys mellem de forskellige lag af luftens massefylde, som er ujævnt opvarmet. Mindre hyppigt en sådan virkning er dannet ved en usædvanlig fordeling af luftmasse lodret.

Forskerne mener, at som følge af luft og lys spil ser en stigning i illusionen om forskellige objekter i luften linse, og et overraskende billede af virkelige objekter i horisonten eller våge over ham. Ghostly fænomener dokumenteret på film og video, for endelig at bevise, at dette ikke er fantasi.

Nu, efter et møde med forskere versioner af fatamorgana sker, det kan præcist kaldes et usædvanligt fænomen er sætningen Fata Morgana. Hvad er det, vi allerede har diskuteret, og det er klart, at ingen fe har intet at gøre med det, men de ting bevæger atmosfærisk fænomen, der opstår oftest er i varme klimaer, hvor luftlag varierer i temperatur. Varm luft skal være højere end den kolde, og den eneste sådanne atmosfærisk "cirkel" skaber en kæmpe linse, og store forskelle fordreje forløbet af lysstrålen.

fare for luftspejlinger

Fata Morgana - er ikke kun et komplekst optisk fænomen, men også farlig. Han er i stand til at fordreje størrelsen af de forventede objekter, hver af de synlige genstande brudte forskelligt. Der er tilfælde, hvor folk døde i ørkenen og kamel campingvogne som følge af, at en erfaren, tilsyneladende dirigent fejlagtige illusion lukke reservoiret. Som et resultat, rejsende omstrejfende fra den rette vej, og gå til den modsatte side af brønden. For at undgå sådanne tilfælde, har forskerne lavet en unik kort over luftspejlinger, der markerede sted udseende spøgelsesagtige oaser og selv bjergkæder, at ingen vision ikke injiceres rejsende på afveje.

Det er de vigtigste punkter, der tillader at kaste lys over den unikke naturlige spekulerer kaldet "Fata Morgana". Hvad det er, ved vi nu, og kan skelne det fra den sædvanlige luftspejling. Det lader til, at alle, der tilfældigvis støder på en enestående fænomen, vil fortsat være en uforglemmelig oplevelse for livet. De vigtigste ting - at dette møde ikke var farligt at beskueren.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.