Nyheder og SamfundFilosofi

Eksistentialistiske - en filosofi om eksistentialisme ...

Philosophy of eksistens har en særlig plads i den grundlæggende udvikling af det 20. århundrede. Det opstod som et forsøg på at skabe noget nyt, anderledes fra de synspunkter udvikle moderne menneske. Vi må erkende, at stort set ingen af de tænkere ikke var helt en eksistentialistiske. Den nærmeste til dette koncept var Sartre som prøvede at forene al den viden sammen i hans arbejde med titlen "Eksistentialisme - a. Humanisme" Hvordan man skal fortolke begrebet "frihed" eksistentialistiske filosof? Læs nedenfor.

Godkendelse som en særskilt filosofi om eksistentialisme

I slutningen af tresserne mennesker har oplevet en særlig periode. Manden betragtes som hovedformål filosofi, men det tog en ny retning for refleksion af moderne historisk sti, som kunne afspejle den situation, der var på vej gennem Europa efter krigen, der befinder sig i en følelsesmæssig krise. Dette behov er opstået på grund opleve konsekvenserne af militær, økonomisk, politisk og moralsk forfald. Eksistentialistiske - en mand, der afspejler virkningerne af historiske katastrofer og leder efter et sted i deres ødelæggelse. I Europa eksistentialisme etableret sig solidt som en filosofi var en slags fashionable kulturelle strømninger. Denne position var folk fra irrationalitet fans.

Historie af udtrykket

Den historiske betydning af termen selv går tilbage til 1931, da Karl Jaspers indført begrebet eksistentiel filosofi. Han henviste til det i sit værk med titlen "Den åndelige situation tid." Den danske filosof Kierkegaard blev opkaldt Jaspers nuværende grundlægger og udpeget det en bestemt måde at være menneske. Et velkendt psykolog og eksistentiel psykoterapeut R. maj oplevede det for som en kulturel bevægelse, der fanger den dybe følelsesmæssige og åndelige impuls i sjælen af den udviklende personlighed. Det forestiller en psykologisk øjeblik, hvor en person er minutiøst udtrykker de unikke problemer, med hvem han har til ansigt.

Indholdet af undervisningen

Eksistentialistiske filosof ophøje oprindelsen af hans lære til Kierkegaard og Nietzsche. Teorien afspejler problemerne med de liberale af krisen, der er afhængige af toppen af den teknologiske udvikling, men ikke er i stand til at identificere ordene obskure og urolige liv. Forudsætter konstant Overvindelse følelser: følelsen af at være i håbløshed og fortvivlelse. Essens eksistentiel filosofi er sådan relation til overskueligheden som manifesterer sig i den modsatte reaktion. Grundlæggerne og tilhængere argumenterede retning af at opdele verden i en objektiv og en subjektiv side. Alle livsytringer ses som et objekt. Eksistentialistiske - er en person, der ser alt, baseret på den enhed af subjektive og objektive tanke. Den grundlæggende idé: en mand er, hvad han beslutter sig for at være i denne verden.

Sådan at forstå dig selv

Eksistentialister tilbyde at genkende en person som et emne, der vendte i en kritisk situation. For eksempel, for at opleve fatal rædsel ved høj sandsynlighed. Det var i denne periode med global bevidsthed bliver tæt på en mand uvirkeligt. De betragter ham en sand måde at vide. Den vigtigste måde at passere ind i en anden verden er intuition.

Hvordan man skal fortolke begrebet "frihed" eksistentialistiske filosoffer

En særlig plads er filosofien bag eksistentialisme, tildeler formuleringen og løsningen af problemet med frihed. De ser det som et endeligt valg af den person fra en million muligheder. Emne ting og dyr har ingen frihed, fordi de oprindeligt har essensen. For mennesket er givet et helt liv til at udforske det og til at forstå betydningen af deres eksistens. Derfor er en rimelig person med ansvar for hver begåede handling og kan ikke bare lave en fejl, citerer visse omstændigheder. Eksistentialistiske filosoffer tror folk hele tiden udvikler det projekt, som frihed - er en følelse af adskillelse af den enkelte og samfundet. Konceptet er fortolket i form af "frit valg", men ikke "fri ånd." Det er en urørlig retten for enhver levende person. Men folk, der mindst en gang valgt, udsættes for en ny følelse - alarm for rigtigheden af sin beslutning. Denne onde cirkel forfølger personen, indtil det sidste ankomststed - opnå sin essens.

Hvem er manden i forståelsen af grundlæggerne af den nuværende

Mae tilbød at tage mennesket som en proces med konstant udvikling, men oplever periodisk krise. Vestlige kultur er særlig akut opfatter disse øjeblikke som oplevede en masse angst, fortvivlelse og konflikt fjendtlighederne. Eksistentialistiske - en person med ansvar for sig selv, sine tanker, hans handlinger bliver. Det skal være så, hvis det ønsker at forblive uafhængig person. Desuden skal den have sindet og tillid til at træffe de rigtige beslutninger, ellers essensen af hans fremtid vil være af passende kvalitet.

Karakteristiske træk ved alle repræsentanter for eksistentialisme

På trods af, at de forskellige lære pålægge visse aftryk på filosofien om eksistens, er der en række funktioner, der er iboende i ethvert medlem af de drøftede tendenser:

  • Den oprindelige startlinjen af viden - det er en konstant proces med at analysere et individs handlinger. Kun at være kan fortælle dig om alle de menneskelige person. Grundlaget af læren er ikke et generelt begreb, og analyse af mennesket, der instantieres. Kun folk, der kan analysere din bevidste eksistens og skal gøre det hele tiden. Især Heidegger insisterede på det.
  • Man så heldige at leve i en unik realitet, understregede i sine skrifter Sartre. Han sagde, at ingen andre skabninger ikke har en lignende verden. På grundlag af hans ræsonnement, kan vi konkludere, at ethvert menneske er fortjener opmærksomhed, bevidsthed og forståelse. Dens unikke behov konstant analyse.
  • Eksistentialistiske forfattere i hans arbejde altid beskrive essensen af forud for den normale liv i processen. Camus, for eksempel, hævdede, at evnen til at leve - det er den vigtigste værdi. Den menneskelige krop opfatter betydningen af deres placering på Jorden under vækst og udvikling, men kun i sidste ende er i stand til at forstå den sande natur. Og for hver person på denne måde er unik. Mål og metoder til at opnå det højeste gode og anderledes.
  • Ifølge Sartre, årsagerne til eksistensen af levende menneskelige organisme ikke er til stede. "Han havde grund til dig selv, dit valg og dit liv," - broadcast eksistentialistiske filosof. высказывания от идей других направлений философии в том, что как пройдет каждый жизненный этап человеческого развития - зависит от него самого. I modsætning til de udsagn fra de ideer, andre områder af filosofi, der har gået hver livet fase af den menneskelige udvikling - det afhænger af ham. natur Kvalitet vil også blive påvirket af sine handlinger, at han forpligter sig til at nå det primære mål.

  • Eksistensen af en menneskekrop, begavet med intelligens, lukket i enkelhed. Der er ikke noget mysterium som naturlige ressourcer kan ikke bestemme, hvordan en persons liv vil blive afholdt, hvad love og regler, vil han udføre, og hvad - nej.
  • Man alene bør fylde dit liv med mening. Han kan vælge hans eller hendes syn på verden, fylde det med deres ideer og omsætte dem til virkelighed. Han kan gøre, hvad han ønsker. Det, som er essensen af dem opnået ved afhænger af personlige valg. Fås også til dets eksistens helt i hænderne på en fornuftig person.
  • Эго. Eksistentialistiske - er ego. Betragtet fra et synspunkt af de utrolige muligheder for alle.

I modsætning til medlemmer af andre bevægelser

Eksistentialistiske filosof, i modsætning til pædagoger, tilhængere af andre områder (især marxismen), gik ind for at opgive søgningen rimelig fornemmelse af historiske begivenheder. De så ingen grund til at søge fremskridt på disse handlinger.

Påvirkning af bevidstheden hos befolkningen i det 20. århundrede

Da de eksistentialistiske filosoffer, i modsætning til oplysningstiden, forsøgte ikke at se mønstret af historien, de ikke har til formål at vinde et stort antal medarbejdere. Men tanken om at denne tendens filosofi havde en stor indflydelse på folks bevidsthed. Principper for den menneskelige eksistens som en rejsende, der kommer til sin sande natur, sin serie af adfærd parallelt med folk, der absolut ikke deler denne opfattelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.