SundhedPræparater

"Clonidine": brugsanvisning, analoger, frigivelse. Anmeldelser af forberedelse

"Clonidine" - en potent antihypertensivt lægemiddel. Det bruges til at sænke blodtrykket og nedsætte hjertefrekvensen. Mange ældre mennesker er fortrolige med stoffet under navnet "Clonidin". Det er ofte ordineres til patienter med hypertension. Hertil kommer, at i oftalmisk praksis anvender også dråbe "Clonidin". Brugsanvisning anbefaler at gøre dette kun på recept, da lægemidlet har mange kontraindikationer og bivirkninger. Men det er ofte brugt, især på et hospital til behandling af hypertensive kriser og andre nødsituationer. Hvis en læge udpeget denne medicin til ambulant behandling, er det nødvendigt at studere, før du tager midler "Clonidin" betjeningsvejledning.

Beskrivelse af fremstillingen

Det hører til den gruppe af imidazolinderivater. Dette stof stimulerer alfa-adrenerge receptorer og har hypotensive og beroligende virkning. Dens indsats er rettet mod det sympatiske opdeling af det perifere nervesystem og vasomotorisk center i medulla oblongata. Med sin indrømmelse nedsat produktion af hormoner noradrenalin og adrenalin. Lægemidlet absorberes hurtigt, og effekten er blevet observeret i en halv time efter indtagelse. Han er meget aktiv, selv ved den laveste dosis, får virkning inden for en halv time, og effekten varer op til 12 timer. Det vises i nyrerne og dels tarmen.

Hvordan fungerer "Clonidin"?

- Reducerer puls.

- Forbedrer tonen i cerebrale kar.

- Øger nyre- og cerebral blodstrømning.

- Har stærk beroligende, og i store doser - hypnotisk effekt.

- Fjerner følelsen af frygt.

- Sænker blod og intraokulære tryk.

Når lægemidlet anvendes?

"Clonidin" kan kun bruges på recept. Vejledning til brug anbefaler at gøre det i en nødsituation for at reducere trykket. Under hvilke sygdomme ordineret denne medicin?

- Når hypertension.

- Hypertensive kriser.

- Åben glaukom.

Nogle gange lægemidlet ordineret til adjuverende behandling i andre stater:

- hovedpine vaskulær art;

- til behandling af vasomotoriske symptomer på menopause;

- til lindring af abstinenser af alkoholisme.

"Clonidin" i oftalmologi

Efter indføring dråber i den konjunktivale sæk nedsætter dannelsen af det intraokulære væske og forbedrer dens udstrømning. Dette bidrager til at sænke intraokulært tryk, som er nødvendig for behandling af glaukom. Begynde behandling med 0,25% opløsning, ved at begrave dråbe i hvert øje 2-4 gange om dagen. Men uden effekt muligt at bruge 0,5% styrke "clonidin". Når opfyldningsoperationer bivirkninger kan være i øjet tørhed, fornemmelse af fremmedlegeme, brændende, ødem, og endda conjunctivitis. I dette tilfælde annullere eller lægemiddel eller skifte til en mindre koncentreret opløsning. Men under alle omstændigheder er behandlingen udføres under overvågning af en læge. At proceduren ikke forårsagede systemiske bivirkninger såsom kraftig reduktion pres skal presses inddrypning med fingrene område af lacrimal sac i et par minutter. Det bør også være opmærksom på, at behandlingen ikke er ønskeligt at anvende kontaktlinser, da det intraokulære væske på dette tidspunkt producerede mindre og kan udvikle bivirkninger. Kontraindiceret lægemiddel inddrypning i øjet som tilstedeværelsen af infektiøse og inflammatoriske sygdomme.

"Clonidin": brugsanvisning

Frigivelse form af lægemidlet - denne indsprøjtning og piller. Fra det, det bruges, afhænger af særlige anvendelse i enhver form. Doseringen bør etableres strengt individuelt.

1. I hastende tilfælde, hvis nødvendigt, for hurtigt at sænke trykket indgives intramuskulært eller intravenøst, "Clonidine". brugsanvisninger i ampuller Guide anbefaler ikke at anvende mere end 150 mg en gang.

2. I oftalmologi th anvendelse af 0,25% opløsning af lægemidlet. Det inddryppes i øjet med åbenvinklet glaukom op til 4 gange om dagen.

3. Til oral anvendelse af ambulant behandling "clonidin". Brugsanvisning piller anbefales at drikke tre gange om dagen, og gradvist øge dosis. Maksimum per dag kan der ikke mere end 2,4 mg af lægemidlet. Behandlingsforløbet er normalt 1-2 måneder.

Kontraindikationer for dens modtagelse

Der er mange sygdomme, hvor det er umuligt at drikke "Clonidin". Vejledning til brug forbyder dens anvendelse i sådanne tilfælde:

- hypotension;

- åreforkalkning af cerebrale kar;

- overfølsomhed over for lægemidlet;

- sinus bradykardi;

- Graviditet og amning.

I nogle tilfælde terapi er kun muligt under tilsyn af en læge:

- myokardieinfarkt;

- diabetes;

- depression;

- kongestivt hjertesvigt;

- alvorlig lever- og nyrefunktion;

- abstinenssymptomer hos narkomaner.

Hvad er årsagen til bivirkninger?

- døsighed, langsom reaktion, depression og svaghed.

- alvorligt fald i blodtrykket.

- hallucinationer, angst og svimmelhed.

- Tab af appetit, kvalme, forstoppelse, mundtørhed.

- nedsat leverfunktion.

- Allergiske reaktioner.

- hævelse og tilstoppet næse.

Hvad du behøver at vide til behandling af "Clonidin"?

- Med en skarp løft af lægemidlet kan øge trykket, hjertebanken, hovedpine og angst. Derfor, at det er nødvendigt at afbryde behandlingen gradvist over uger reducere dosis.

- Intravenøs administration, som anvendes sjældent, fordi med en hurtig indførelse af eventuel kraftig stigning i tryk.

- Hvis der ikke observeres nogen virkning efter to dages behandling, bør behandlingen afbrydes.

- Under behandlingen ikke lov til at tage alkoholholdige drikkevarer.

- I en fælles modtagelse "clonidin" med calciumkanalblokkere eller digitalisglykosider er nødvendigt for at kontrollere hjerterytmen.

- behandlingen anbefales ikke at indgå i forbindelse med forøget koncentration aktiviteter, såsom bilkørsel.

- Forsigtighed bør gribes an for fælles modtagelse af flere stoffer. "Clonidine", når kombineret med visse lægemidler kan forstærke eller svække deres virkning og endog forårsage uønskede bivirkninger.

- du skal være forsigtig ved intravenøs og intramuskulær injektion - ikke at gøre det for hurtigt. Endvidere er det nødvendigt at ligge efter indgrebet i mindst en time.

drug-analoger

Der er flere medikamenter, der indeholder dette aktive stof:

- "Gemiton";

- "Clonidine" i opløsning og tabletter;

- "Katapresan";

- "Barklid";

- "Diksarit";

- "Hlofazolin".

Af disse er de mest populære er "Clonidin". Dens pris er lav - omkring 80 rubler, så hospitalerne ofte bruge det. Efter efektivnost denne analog er den samme på grund af tilstedeværelsen af den aktive bestanddel.

Anmeldelser af behandling

Dette stof er frigivet kun ved recept. Men patienten tilbagemeldinger var overvejende positive. Det er især effektiv til hypertensiv krise "Clonidin". Brugsanvisning er også anbefales at bruge det ved forhøjet tryk, hovedpine eller andre vaskulære lidelser. Mange patienter som hans stærke udtryk beroligende effekt. Meget ofte de positive tilbagemeldinger efterlades ældre patienter. De, der længe har haft et lægemiddel sjældent observeret andre end mundtørhed eller tilstoppet næse bivirkninger. Men mange læger ikke altid ordinere "Clonidin". Vejledning til brug af sine kolleger i nogle tilfælde finder mere passende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.