FormationHistorie

Egypten, Theben: historie, seværdigheder, billeder

Theben - er en gammel by beliggende i Øvre Egypten, nær det moderne Luxor. Egyptere i oldtiden kaldte deres kapital "Deltagelse er," som betyder "regel" ( "erobre byen"), men grækerne det blev kaldt "Fivei" eller "Theben" (ikke at forveksle med Theben i Grækenland). Homer nævner "stovratnye Theben". Paladser (El Uksur) kaldte det araberne. Gamle thebanerne selv i deres tekster ofte kaldt deres hjemland "Niut", som blot betyder "by".

Den første omtale

Når der var en by Theben (Egypten)? Historien om hans går tilbage århundreder. De tekster vedrørende III th. BC. e., for at opretholde den første omtale af byen. Den første af dem hører til regeringstid Farao Menkaure (Menkaure), som levede omkring en XXVI århundrede f.Kr.. e. Men opblomstringen af byen indledes med en lang historie.

Center for Kultur i Amon

I det XXI århundrede f.Kr.. e. Theben forene landet og blive hovedstad i Egypten, men for en kort tid. Det skete under regeringstid af dynastiet XI i Riget i Midten. I denne tid, byen begyndte aktiv konstruktion af monumentale helligdomme afdøde konger og guder. Amon, den lokale gud, opnået status af en stat. Religiøse og politiske centrum af alle kræfter begyndte at Theben. Ved staten behandler et stort område af moderne Sudan. Border nåede Libyen mod vest. Mens størstedelen af faraonernes på byggeri i byen har instrueret en betydelig del af ressourcerne i det gamle Egypten og mange af dens ydre besiddelser. Kulturel center Amon Theben var ægyptisk. Der blev bygget til ære for den gamle gud af de store templer.

Centre teokratisk stat og den monastiske bevægelse

Efter genoplivningen af byen Memphis, som blev hovedstad i Egypten i det XIV århundrede. BC. e., den gamle Theben (Egypten) beholdt rollen som den største religiøse og kulturelle centrum af landet, selv gennem århundreder, indtil tidspunktet for romerne. I begyndelsen jeg årtusinde f.Kr. Det er centrum for en teokratisk stat, som blev skabt i den sydlige del af Egypten, Præster Amon efter sammenbruddet af Ny Rige. Det skete efter to opstande (første - i 205-199 år, så -. I 199-186 fvt ...) På Ptolemies, den hellenistiske dynasti. Med udbredelsen af kristendommen i det første århundrede e.Kr.. e. Theben området er blevet en af de største centre i den monastiske bevægelse.

Byen på de to banker af Nilen

Romerne blev ødelagt, revet ned og plyndrede mange bygninger af Theben. Kun forskere og arkæologer fra suite af Napoleons formået at atter vække byen fra sin slummer. Theben i antikken placeret på de to banker af Nilen: øst og vest. Vi fortæller først om øst.

Den gamle hovedstad Egypten, på den østlige bred af floden blev opdelt i to dele den kanal: i den sydlige del af Luxor byen voksede, og i nord er landsbyen Karnak. På denne side af floden var der to pragtfulde tempel - Luxor (billedet nedenfor), og Karnak, som var forbundet Avenue of the Sphinxes.

Med ædle luksushuse, paladser, kunstige søer og haver sjældne træer støder grand tempel komplekser. Gilt nål obelisker, kolossale statuer af konger, toppen af templet tårne, pyloner stukket i lapis lazuli himlen. Vinduesåbninger velhavende hjem, foret med grønne og turkis fajance fliser, tittede gennem den frodige grønne dadelpalmer, ahorn og tamarisk. Hud, blodkar vin, lapis lazuli, så elsket af egypterne, blev kunstværker bragt her underkuet folk Syrien. Fra Afrika kom campingvogne med ibenholt, elfenben, guld og krydderier.

På vestbredden af Nilen var residens for kongen, samt en enorm nekropol, som er beliggende i et amfiteater af klipper. Det er domineret af vestlige topmøde (Dehenet), som nu kaldes "el-Qurna." Meretseger - gudinde-slange ( "kærlig stilhed"), Lady af bjerget - at beskytte ro i de døde. Hun bevogtet, ifølge legenden, er ikke kun placeret i Dronningernes Dal og Valley of the Kings begravelse, men også grave adelige og almindelige borgere. Hvis du kommer til at gå her på en tur, er det bedst at medbringe en hat, komfortable sko og kamera. Brug videokameraet, når du besøger Dal faraonernes er forbudt.

Dal faraoernes (Kongernes dal)

Kongernes Dal berømte Theben (Egypten). Billeder kan ikke viderebringe alle sin pragt, kun bevaret delvist i dag. Protektor for Kongernes Dal, som vi har sagt, var gudinde meretseger. Dette er den valgte Farao Thutmose I (i XXVI dynastiet) sted for hans fremtidige begravelse. Han, sammen med Ineni, domstol arkitekt, håbede, at graven i klipperne bedre end pyramiden, åbent blik for alt, beskyttet mod plyndringer. For at indføre endnu mere forvirrende jægere for profit, væk fra grave de døde blev lagt templer. I Dal Pharaohs ligger 42 grave. Af disse er næsten alle hører til faraonernes. I modsætning til herskerne i det gamle kongerige, hvis kapital var på Memphis, Theben af faraonernes i Det Nye Kongerige æra af pyramiderne ikke er bygget. Grave blev skåret ind i klippen. De forsøgte at skjule fra nysgerrige blikke så grundigt som muligt. Store sten fyldt indgangen til graven, muret inde dem. Men disse tricks er ikke i stand til at redde dem fra ruin.

Denne form for begravelse i 500 år forblev den samme, og derfor kun steget lidt. Alle gravene blev bygget på en lignende måde. Skrånende korridor med en længde på 200 meter, udført i en kalksten bjerg. Han gik stejlt ned til en dybde på 100 meter. Ved udgangen af korridoren der var 3 eller 4 af værelset. De lofter og vægge i værelser og korridorer er dækket med farvede tegninger, som den dag i dag ikke har mistet deres lysstyrke. De fortæller om de bedrifter og livet for den afdøde. Secret faldende døre førte til gravkammeret. Jordovn højene og bakker hovedindgangen skjult.

Fra den påviste indtil i dag mest bemærkelsesværdige 64 grave grav Amenhotep II, Thutmoses III, Horemheb, Tut, Netværks I, Rasesa I, Merenptaha og andre. Næsten alle af dem i oldtiden blev plyndret. Kun Tutankhamons grav i 1922, blev fundet helt intakt ved Howard Carter, den britiske arkæolog. Tutankhamon døde i en alder af 19 og var ikke historisk vigtige farao alligevel grav var fuld af smykker, guld og forskellige skatte.

Dronningernes Dal

Theben (Egypten) - er ikke kun Kongernes Dal. Mange andre begravelser kan findes i det område af byen. For eksempel, her er Valley of the Queens. Det skal siges, at ikke kun de dronninger blev begravet i denne dal. Her er resten, bortset fra de mødre og hustruer faraonernes og egyptiske prinser, der døde tidligt. Arkæologer i denne begravelsesplads har fundet 70 grave. De minder deres ydre fremtoning grave af dalen af faraoerne, men deres størrelse er noget mindre.

Den gamle hovedstad Egypten, Theben - er et sted, hvor man kan se den malede grav Nefertari, hustru til Ramses II. Denne grav er meget interessant. Dens vægmalerier fra væggene til loftet, illustrere den "Book of the Dead". Krop dannet som en stjernehimmel, overskygger gravkammeret. Denne grav efter restaurering (i 1995) blev åbnet igen for offentligheden. Men adgang her er begrænset: i grupper på 10 personer er tilladt besøgende og kun 10 minutter. Kun 150 mennesker har tid til at undersøge det for dagen.

Malerierne pryder også væggene i gravene Sønners Ramses III, og Khaemweset Amenherhepeshefa, tidlige dødsfald. Maling væg maleri glød er så intens, selvom i dag kun malet disse billeder.

Valley adel (adelige valley)

En masse af fortidsminder kan findes i et land som Egypten. Theben - er ingen undtagelse. De var ikke kun den gravplads for mange af faraoerne og deres hustruer. Også blev mange hoffolk begravet her, høje herrer og præster, der ønskede at forblive efter døden ved siden af deres herskere. Gravene deres adel danne Valley - enorme begravelsesplads placeret langs den østlige skråning af bjergene. Den består i virkeligheden af 5 kirkegårde, som er grupperet omkring den vifte af sten el-Tarif, el-Khokha, Kurnet jacob murey, Asasif, Dra Abu el-Naga, og Sheikh Abd el-Qurna.

De fleste af disse grave Theben (Egypten) går tilbage til regeringstid faraoerne, der ejes af XVIII og XIX dynastier. Selv det gamle kongerige hører til den første begravelse Valley. Her blev de begravet i Thebanske Riget i Midten normahov, dvs. cheferne for faraoen som regerede Nome Uaset. XVII dynastiet faraoer i løbet af anden overgangsperiode den valgte sted for deres begravelse Dra Abu el-Naga. Herskerne i Ny Rige begravelsesplads blev flyttet til sin Kongernes Dal, efterlader omtrentlige honoratiores østlige højland.

Tombs of the Nobles, selvfølgelig, var ikke så stor som grave faraoerne, der er berømt for Egypten (Theben). De består som regel af flere dele - en begrænset åben gårdsplads vægge, helligdomme og gravkammer, der forlader jorden. Indgang til gården, da det XIX dynasti, var udformet som en pylon, der er en kæmpe port, som er en integreret del af arkitekturen i templer prydet byen Theben (Egypten), såvel som andre byer i den gamle tilstand. Begravelses steler blev installeret i gården. De helligdomme var statuer af graven ejer. Mortuary kult af de døde gik det her - læse de forskellige skrifter, ofrer sit liv energi, der mentes at være et af elementerne i den menneskelige natur. Grobnichnymi kegler stening den øvre del af facaden. De blev muret inde i tykkelsen af væggene i "hatte" ler "nellike" -tsilindry. Særlige sæler på deres yderside blev anvendt til navnet på graven ejer og hans efterladte titler og jord.

Malerier og relieffer af grave adelige er med rette betragtes som mesterværker af Egypten. Oftest væggene i grave honoratiores prydede den fase af deres liv. Hovedidéen i disse malerier var en afspejling af de store begivenheder i livet for en adelsmand og velvære, som han var i stand til at opnå. Dette blev gjort ikke for at prale. Egypterne mente, at alle, der blev fanget på væggene i graven, vil det være omgivet af de døde i underverdenen og bringe ham glæde. Det mest interessante grav ligger i nekropol Sheik Abd el-Qurna. På væggene i nogle grave fundet tegninger af begravelse festlighederne med dansere og musikere, retslige scener, bønder på arbejde. På den venstre væg i de fleste tilfælde viser en livsstil for den afdøde, og resten - ceremonien af hans begravelse. Valley adel blev med tiden et sted for begravelse af mange mennesker. I dag officielt åbnet mere end 500 grave.

Kolossen fra Memnon

Enhver turist på grænsen af livløse ørken sand og hvedemarker velkommen Kolossen fra Memnon i Theben (Egypten). Ture her er også meget populære. Denne gigantiske statue af en lokal Amenhotep III. Når de to siddende figurer, hvis højde er 18 meter, bevogtede indgangen til templet af den post-mortem af Farao, ikke bevaret i dag. De fandt græsk-romersk graffiti, som går tilbage til regeringstid kejser Hadrian. Disse colossi i sin tid blev kendt af det faktum, at en af dem i begyndelsen offentliggjort stønne. Man mente, at så positivt etiopiske Memnon, som blev dræbt i hænderne på Achilles under den trojanske krig, Eos, gudinde for daggry, som var hans mor. Efter restaureringen udført i 199 e.Kr.. e. lyde ophørt.

Ramesseum

Du må ikke stoppe de lokale attraktioner. Theben (Egypten) - en by, der har meget at tilbyde turister. Blandt andet - en kæmpe ligkapel tempel dedikeret til guden Amun, der beordrede opførelsen af Ramses II. I dag er dette tempel kaldes Ramesseum. Han bevaret til i dag i en meget forfalden tilstand. Dette tempel blev bygget på vestbredden by Theben (Egypten) Penrith arkitekt i oldtiden af den monumentale skala af fineste design og lignende monumenter, der blev bygget af den faraoer XVIII dynasti.

Indgang til ensemblet er i øjeblikket tjener som en kæmpe tårn lavet af sandsten. Dens overflade var dækket med malede relieffer. Scener af krig med hittitterne Ramses II blev afbildet på basrelieffer. Den første gård er uden for pylonen. Dens sydlige væg er også facaden af slottet, der ligger her. Stairway førte anden gård, der ligger over den første. Kæmpe statue af Ramses, 20 meter høj og vejer cirka tusind. Tons, stående på hver side af stigen.

Modtagelse hall med 16 kolonner, besatte den centrale del af slottet. Derfor var det muligt at komme til tronsalen og de private værelser af kongen. Bag slottet var der en kvindelig hus. Tilgang til ligkapel tempel fungerede som den anden gård Ramesseum. Værftet er dekoreret porticos. Kolonne Hall havde 48 kolonner. Farvelægning deres hovedstæder perfekt bevaret. Hun efterlignede krat af papyrus, hvilket blev anset sivene af evig ungdom. Kældre og den vigtigste helligdom, dyrkelsen af templet, var af den forstærkede hallen. Den berømte bibliotek blev placeret i Ramesseum. Diodorus hospitalet kaldte hendes sjæl. Desuden var der en stor skole af skrivere. Arkæologer findes under gulvet i templet aksel med begravelsen af en præst Riget i Midten. Tryllestave, papyri og nogle masker fundet i gravkammeret af graven.

Medinet Habu

Hovedstaden i Egypten - Theben - som du måske har bemærket, er dette den gravplads for de flere aristokratiet af antikken. Vi beskriver en anden sådan sted. Medinet Habu var engang et stenbrud, bestemt til opførelse af templer og grave. Ramses III, modelleret på Ramesseum, besluttet at bygge i området Medinet Habu hans posthume tempel. Ved indgangen til pylonerne skildrer scener af sejre over fjender af farao. Til højre for indgangen, inden for de garnison vægge, set dedikeret til guderne oldtidens tempel. Venstre tårn grave hustruer guden Amon.

Alle disse attraktioner er værd at udforske, hvis du går på en rejse til Egypten (Theben). Det er én ting - at læse beskrivelsen af dem, en helt anden - at se med mine egne øjne. Bestemt et besøg i Egypten værd. Theben er især appellere til fans af gammel historie og mysterier.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.