FormationHistorie

Voronezh befrielse fra nazistiske angribere

Den styrke og mod de sovjetiske folk vandt den mest forfærdelige krig af sidste århundrede. Deres bedrift var hverdag på forsiden, i den bageste, i marken, i de partipolitiske skove og sumpe. Sider af historien for den store patriotiske slettet fra folks erindringer, dette bidrager til en fredelig tid og den gradvise tilbagetrækning af den heroiske generation. Vi skal huske og videregive til kommende generationer lære af mod og omfanget af den tragedie for de mennesker. Belejringen af Leningrad, slaget om Moskva, Stalingrad, Kursk, befrielsen af Voronezh og hver kamp, at krig, som hjalp vinde tomme af fædreland med deres liv.

Situationen på forsiden

Sommer 1942 var for tyskerne en ny chance på opsving initiativ i kampene. En stor gruppe af tropper blev blokeret i den nordlige retning (Leningrad), enorme tab i kampen om Moskva stærkt hærdet iver for Hitler og bragte hans planer om at fange lyn Sovjetunionen til et minimum. Nu er alle militære operation nøje planlagt, gennemført en omgruppering af tropper, forberede vejen for levering og organisering af bageste tjenester. Nazistiske grusomheder i de besatte områder har vækket en bølge af guerillabevægelser og den største fjende gruppe ikke føler dig helt sikker. Afbrydelser i forsyningen af hundredvis af afsporede jernbanevogne med arbejdskraft og udstyr, den fuldstændige ødelæggelse af de små tyske enheder, overførsel af intelligens regelmæssige enheder af den sovjetiske hær i høj grad hindret angriberne. Derfor blev operationen "Blau" (på Østfronten) udviklet under hensyntagen til alle mulige scenarier, men selv med sådan en kompetent strategisk tilgang, har nazisterne ikke tage hensyn til vedholdenhed og mod forsvarerne af Voronezh. Denne ældgamle russiske by stående i vejen for Hitler, men dens opsamling og ødelæggelse, efter tyskerne, ikke kræver en betydelig mængde tid. Mere overraskende for dem var den sidste kamp i byen Voronezh. Fritagelse sin fuldt opnået som et resultat i januar 1943 de aktive offensive operationer, men det forblev "ubesejret."

Nye mål for Hitler

På grund af den store territorium placering af militære enheder af tyskerne stod over for en forsyning problem. Hæren er i konstant behov for mad, tøj og brændstof. Til at genopbygge behov ressourcegrundlaget, som på daværende tidspunkt var koncentreret i hænderne på fjenden. Tilfangetagelsen af Kaukasus ville have besluttet med brændstof- og energiressourcer til problemet, men den sovjetiske kommando til Hitlers planer var klar, så mod øst koncentrerede store kræfter modstand. Den passage af Don-floden, efterfulgt af ødelæggelsen af de væbnede styrker baseret i Voronezh, ville tillade nazisterne til at gennemføre operationen med succes "Blau", og udvikle en fuldskala angreb på byen Stalingrad. Derfor, i den sydøstlige retning af fronten af sommeren 1942, de enorme kræfter i den fascistiske hær var koncentreret. Mere end halvdelen af alle motoriserede led og 35-40% af de infanteridivisioner involveret på den sovjetisk-tyske front, fremsat i stand til at gennemføre førerens drømme om at indfange Kaukasus. 28 juni 1942 tyskerne lancerede Operation "Blau", som blev modarbejdet af sovjetiske tropper ved Stalingrad og i byen Voronezh. Befrielse fra nazisterne ventede Kursk, Orel, som blev taget til fange under angrebet på Moskva.

Angrebet på Voronezh

Siden begyndelsen af krigen Voronezh, ligesom alle de byer i USSR, blev det overført til den militære situation. A massemobilisering, flere og flere virksomheder er blevet omdirigeret til militære produkter (mere end 100 varer: .. IL-2 fly, "Katyusha", pansrede, uniformer, etc.), den største og vigtigste for økonomien blev evakueret til den bageste. Voronezh var klar til at afvise en mulig nazistiske angreb fra vest. I foråret 1942 begyndte vi intensiv bombardementer, som ødelagde sporvogn spor. I det øjeblik var det den eneste form for transport fungerer. Alvorligt skadet det historiske centrum af den gamle bydel i Voronezh. Labour Liberation Street (tidligere Vvedenskaya) med kirken og klosteret mistet en betydelig mængde af historiske monumenter. Division PVO blev skabt ud af de piger, der boede i området og selve byen. De fleste nemobilizovannyh ind i de regulære hær mænd (arbejdere, lærere, studerende) gik til militsen, der tog det første slag, og den tyske krigsmaskine. Ved retningen af Voronezh frontlinjen længde var det væsentligt, hvilket er grunden til den tyske hær brød igennem forsvaret og hurtigt kom til bygrænsen. Den 6. juli, tyskerne krydsede Don og trådte forstæderne til Voronezh. På dette stadium, de tyske generaler muntert rapporterede erobringen af byen, har de ikke forventer, at helt fange den, de ikke lykkes. Befrielsen af Voronezh 25 januar 1943 skyldes et lyn brohoveder afholdt alle den sovjetiske krig i forsvaret. På tidspunktet for forekomst af nazisterne i byen det meste af det blev ødelagt af bombardementer, brændende huse, fabrikker. Under disse betingelser, foretaget en masse evakuering af befolkningen, de hospitaler, den vigtigste del af aktiverne i industrivirksomheder, eksport af historiske og kulturelle værdier.

forreste linje

Voronezh befrielse fra nazisternes invasion startede fra venstre bred af floden. Fremme fra syd og vest, har tyskerne ikke mødt med en ordentlig afvise, så byen troede fanget. På den højre bred af den Voronezh-floden er ikke blevet styrket for defensive slag, regelmæssige enheder af den sovjetiske hær var væk, for deres overførsel ville tage tid og en mellemstation område for indsættelsen. I byen var en del af NKVD, milits bataljon, regiment 41 grænsevagter og anti-luftskyts skytter, der tog hovedbyrden. De fleste af disse forbindelser er flyttet til den venstre bred af floden og begyndte at bygge befæstninger. Opgaven var at hvile, der ville forsinke forud for nazisterne. Dette gjorde det muligt at forsvare floden krydser Voronezh og langsom debut af de tyske enheder indtil ankomsten af reservedele. I betingelserne for by- krigsførelse Voronezh udmattende fjenden og trak sig tilbage til den venstre bred i udlandet. På Stalins ordre i Voronezh Reserve Brigade blev sendt til 8, som består af Siberian. Tyskerne formåede at vinde fodfæste på højre bred, men fortsatte deres fremrykning stoppet floden, eller rettere den manglende mulighed for at tvinge. Den forreste linje strækker sig fra stationen. Otrozhka til sammenløb. Voronezh Don. Placeringen af de sovjetiske soldater blev placeret i boligområder og fabriksgulvet, det gav en god forklædning. Fjenden ikke se forskydning enheder, kommandoposter og kunne kun gætte på tætheden af ild på den defensive styrke. Øverstkommanderende af satsen kom for at tilbageholde fascister på Voronezh-floden, ikke at tage stilling. Den sovjetiske Oplysningsbureau rapporteret om afviklingen af fjendtligheder snarere vage. Det blev udtrykt om den tunge kampe i Voronezh området.

forsvar

Den 4. juli blev 1942 hårde kampe udkæmpet på højre bred af byen. Adskillige enheder af de sovjetiske soldater, officerer, frivillige del af NKVD, anti-luftskyts artillerister handlet i Voronezh centrum. Brug som et dække byens bygning, krydsede de til højre bred og ødelægge nazisterne. Overfarten blev udført med massiv artilleri støtte, der blev fastsat på venstre bred. Fighters fra floden styrtede straks i kamp mod de overlegne styrker fjendens, der havde fordel af placering. Højre Bred var temmelig stejl, hvilket gør det vanskeligt for transport af enheder. Desperat tapperhed af disse mennesker resulterede i, at 6-7 juli blev kampene foregår på gaderne: Pomyalovsky, Stepan Razin, Revolution Avenue, Nikitinskaya, Engels, Dzerzhinsky, Liberation of Labor. Voronezh ikke overgive sig til angriberne, men måtte stoppe offensiven, bærer for meget af tabene under overfarten. Overlevende soldater kom tilbage til venstre bank den 10. juli, deres vigtigste mål var at styrke de defensive positioner, og forberede den næste forekomst af brohoveder. Voronezh befrielsen begyndte med datoen for debut og varede syv lange måneder.

Hotte steder på kortet

Befrielsen af Voronezh fortsatte, den venstre bred linje i forsvaret holdt tilbage fjenden fra at opfange hele byen. Offensive operationer ikke ophøre, forstærkninger kom, og sovjetiske tropper baseret i byen fortsatte med at ødelægge nazisterne. Den forreste linje har ændret sig flere gange om dagen, kampen var for hvert kvartal, gade, hus. Tyske tank- og infanteridivisioner gentagne gange forsøgt at krydse floden Voronezh. Befrielsen af den venstre bred af forsvaret betød erobringen af byen, sit greb. Otrozhenskie broer, der krydser Semiluksky underkastet konstant beskydning, bombardementer og tank-angreb. Forsvarere er ikke bare kæmpede til døden, de restaurerede beskadigede strukturer under brand under angreb. Med juridisk shore efter modangreb fra nazisterne trak sovjetiske tropper, hvilket bringer de sårede, flygtningene var, dengang tyskerne forsøgte at angribe eller at haste til at køre kolonnen. Kryds floden Voronezh mislykkedes, og jernbanebroen, vil de sovjetiske soldater, at indse, at i lang tid ikke være i stand til at indeholde stormløb af fjenden, kilet bro brændende sammensætning. Om natten blev den centrale spændvidde udvindes og sprængt i luften. Voronezh befrielse fra nazistiske angribere skyldtes fodfæste, som kunne stole på den angribende side af den sovjetiske hær. Hold udgifterne til deres eget liv positioner på Chizhovka og under Shilovo, soldater ødelagde store fjendtlige grupper. Disse mellemstationer områder er i den højre bred del af byen, tyskerne formået at vinde fodfæste på dem og forudsat stærk modstand. Chizhovka soldater kaldet "dødens dal", men at fange og holde den, berøvet tyskerne strategisk fordel, binde deres handlinger i den centrale del af byen.

August, september 42

Voldelige sammenstød fandt sted på hospitalet og på campus. District City Park og Agricultural Institute udstenede med kugler og granater, hver jordlod dyppet i blod af sovjetiske soldater, der kæmpede for befrielsen af Voronezh. Fotos steder af militær herlighed har holdt hele omfang og brutalitet af kampene. Vidne og monument af dagen er Rotunda (showroom kirurgi afdeling), er den eneste overlevende bygning i det regionale sygehus. Tyskerne gjorde hvert organ i en befæstet anbringelse, hvilket gjorde det umuligt at sovjetiske soldater til fange strategisk vigtigt formål. Træfninger fortsatte i flere måneder, deres resultat var en stabilisering af den forreste linje, tyskerne blev tvunget til at trække sig tilbage. Befrielsen af Voronezh, dens højre bred, varede 212 dage og nætter. Fighting foregik i byen, dens forstæder, i fællesskaber på tværs af længden af floden.

Voronezh befrielse fra nazistiske angribere

"Operation lille Saturn" blev omhyggeligt planlagt og udarbejdet af den sovjetiske kommando. I historien om krigsførelse, er det ofte omtalt som "Stalingrad på Don", det udførte udestående militære ledere: P. S. Rybalko, G. K. Zhukov, Vasilevskiy A. M., K. S. Moskalenko, I. D. Chernyahovsky, F. Golikov. Først offensiv handling lavet med de brohoveder, der tjente til at omgruppere enheder og forblive fuld surround strukturer i kampene. Befrielsen af Voronezh den 25. januar, var resultatet af slaget ved Voronezh (24 januar 1943 - 2. februar). 60th hær under kommando af Ivan Chernyakhovsky erobrede byen og rense det helt fra din modstanders brikker. Sovjetisk militær aktion tvang nazisterne at flygte fra byen, efterlader deres positioner foran at omgive tyskerne forsøgte at fastholde kampklar hær-. Lange, udmattende slag i byområder har reduceret antallet af tyske styrker og undermineret sin kampgejst. I rapporter fra News 26. 01. '43 lød følgende meddelelse: som et resultat af de offensive kræfter i de sovjetiske tropper i Voronezh og Bryansk fronter var befrielsen af Voronezh 25 Januar 1943. Billeder og videoer af dagen afspejler den hidtil uset omfang af ødelæggelse. Byen blev fuldstændig ødelagt, dens indbyggere, eller til venstre, eller blev dræbt af nazisterne. På ruinerne af de tilbageværende huse det var så stille, at folk rystede fra støj af hans egne fodspor.

ødelæggelse

Hitler Voronezh var nødvendig som en bekvem springbræt for yderligere offensiver i øst. Tyskerne indfange byen og kunne derfor ikke ved begyndelsen af den højre-bank del de modtaget en ordre til alle de overlevende minedrift høje bygninger. Kraftige eksplosioner ødelagde museer, kirker, Palace of Pioneers, administrativ formål bygning. Alle værdigenstande efterladt i byen, blev taget til Vesten, herunder en bronze monument til Peter 1 og Lenin. Boliger blev ødelagt med 96%, sporvognslinjer og elledninger ødelagt, kommunikation ikke fungerer. Den historiske bymidte med dens træhuse brændte ned i løbet af de bomber, sten og mursten bygninger, fabrikken butikker i ruiner, befæstede til forsvar. Hitler skrev, at Voronezh udslettet fra jordens i sin ufuldstændig opsving vil tage 50-70 år, han var tilfreds med dette resultat. Vender tilbage fra evakuering civile genopbygge byen bogstaveligt sten for sten, blev mange bygninger mineret, hvilket resulterer i civile tab. Voronezh var blandt de 15 mest ødelagt under den store patriotiske krig af byerne. På hans helbredelse særligt dekret af værktøj og byggematerialer blev udvalgt. Voronezh har ikke overgivet sig til tyskerne og ruin, han gennemsyret med ånden i krigen, massegravene dækket med deres forsvarere, men er i live og voksende.

Værdien for den forreste

Division forsvare Voronezh, udført på samme tid en række vigtige opgaver. De bandt en stor gruppe af fjendtlige tropper, som omfattede ikke kun den tyske side, men også dets allierede i denne krig. Italiensk, ungarske hære blev forkastet under offensiven i retning af Voronezh. Efter sådan et nederlag Ungarn (ikke at vide, indtil den dag store tab) kom ud af alliancen med Tyskland og krigen på østfronten. Voronezh forsvarere dækkede Moskva og forsvarede den nødvendige nationale transportnet i sydlig retning. forsvarere af byen var ikke tilladt at Hitler at gribe ham på én gang, og trak fra en del af den gruppe, der skulle forlade ved Stalingrad. I Voronezh retning blev 25 tyske divisioner ødelagt, mere end 75 tusinde soldater og officerer overgav sig. Når den fascistiske besættelse af område og by masse massakrer på civilbefolkningen har ført til dannelsen af guerillaen. Efter befrielsen af disse enheder sluttede sig til regulære enheder af den sovjetiske hær. Liberation Day Voronezh blev for mange millioner af mennesker er ikke kun en ferie, men også begyndelsen på en stor kreative arbejde. Restaurering af byen krævede, at indbyggerne i nye bedrifter, men i 1945, "Ubesejrede" liv var i fuld gang.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.