Nyheder og SamfundBerømtheder

Dzhordzh Bleyk: Biografi, interessante fakta og fotos

George Blake er allerede 93 år gammel. Han går med en stok og næsten blind, men fortsætter med at klæde smagfuldt og stadig har en meget skarp hjerne. Denne mand, der bor i de senere år på hans dacha uden for Moskva, kan tages som en almindelig beboer i landsbyen. Men i virkeligheden er dette et af de mest interessante figurer i historien om spionage.

George Blake, en britisk efterretningsofficer, i mere end 20 år, var dobbeltagent. Han passerede hemmelige oplysninger til Sovjetunionen, der opløste en række af de britiske planer og førte til udsættelse af flere britiske agenter. I 1961 blev Dzhordzh Bleyk arresteret for spionage og idømt 42 års fængsel. Men efter 5 år har han undslap. Blake flygtede til Rusland, hvor han har boet lige siden. Vil du vide mere om, hvem er Dzhordzh Bleyk? Foto og biografi om ham, præsenteres i artiklen vil introducere dig til denne interessant person.

Oprindelse George Blake

Først kort beskrive oprindelsen af den britiske efterretningstjeneste, som er ganske interessant. Dzhordzh Bleyk blev født den 11. november 1922 Hans far blev født i Konstantinopel, forretningsmand William Albert Behar, og hans mor - Kareeva Ida Mihaylovna. Age of træ navne Behar relateret til den jødiske aristokrati, er mere end 600 år. I middelalderen, forfædrene til Albert Behar boede i Spanien og Portugal, at opnå fremgang i inden for finansiering og handel. I det 15. århundrede, Isaac Abravanel, en af dem, tjente som finansminister under kong Aragon Ferdinand V. Efter et stykke tid, flyttede familien til Tyrkiet og Egypten.

Albert Behar under Første Verdenskrig, kæmpede i Flandern på siden af den britiske hær. Han blev forfremmet til kaptajn, blev såret flere gange, han har tjent flere militære udmærkelser. Albert Behar serveret for en tid på feltmarskal Haig militære efterretningstjeneste hovedkvarter. I 1919 mødte han i London med Katarinoy Gertrudoy Beydervellen, charmerende hollandsk. Rod det var også bemærkelsesværdig. I det 17. århundrede gav Holland en række admiraler og kirken hierarki. Catherine og Albert skabte en familie. De blev gift den 16. januar 1922 in London og bosatte sig i Rotterdam. Forældre opkaldt deres første barn George til ære for George V. I familien efter George havde to døtre - Elizabeth og Adele.

barndom

Alberto Behar i 1935 forværret lungesygdom, og han døde kort tid efter. George, efter sin fars død inden for tre år var min tante i Kairo, hvor han studerede på en engelsk skole. I hendes hus, begyndte han et venskab med sønnen Henri Kurelom der bekendte kommunismen. Senere denne mand var en af grundlæggerne af det kommunistiske parti i Egypten. Henry ser Kurela væsentligt påvirket verden af George.

Holland lykkedes at undslippe tyske besættelse under Anden Verdenskrig. Den nye håb og lykke er stadig opretholdt i 1939. Men i maj næste år faldskærmsudspringere fra Tyskland skære vejen mellem Haag og Rotterdam. Efter at de tyske kampvogne bevægede sig i retning af disse byer på den østlige grænse af landet. Fly bombede byen og havnen. Rotterdam forblev i ruiner.

Anholdelsen og flygte fra lejren

Gestapo lært, at Dzhordzh Behar, som på det tidspunkt var 17 år gammel, er en brite. Han blev straks anholdt og placeret i lejren, som ligger nord for Amsterdam. På dette tidspunkt, den tilbageholdende fransk og engelsk (civil).

18-årige George i august 1940 flygtede fra lejren, bevogtet af SS tropper. Anthony Beydervellen, onkel George, fandt han det sted, hvor den flygtede kunne skjule fra SS. Blake begyndte snart at være forbundet til en af de hollandske modstandsgrupper, der har samarbejdet med det hemmelige af den hollandske hær og den britiske efterretningstjeneste.

Flytning til England, ændrede sit navn og virke MI6

På dagen for invasionen søster og mor til Blake (billedet nedenfor - George med sin mor) måtte tage til England. De fik en plads på den britiske destroyer, en af dem, der kom for at evakuere den hollandske regering og den kongelige familie i Hoek van Holland.

George i 1942 blev tvunget til at forlade Holland. I 1943, gennem Spanien og Frankrig, fik han til England. Der skiftede han navn til Blake. George sluttede sig til Royal Navy som frivillig. Kort tid han tjente i ubåden flåde, og derefter blev medlem af Storbritanniens udenlandske efterretningstjenester (MI6).

Intelligence embedsmænd til at deltage i den "kolde krig" kræves kendskab til sproget og ideologi sin modstander. Derfor MI6 guide trænet dem russisk sprog og de grundlæggende elementer i den kommunistiske doktrin. Denne teori falder sammen med de kristne tro George. I 1947 blev han sendt til Cambridge for en dybere undersøgelse af det russiske sprog.

Tjeneste i Korea

Et år senere, i oktober 1948 blev han sendt til Korea Dzhordzh Bleyk. Biografi fortsætter sin spændende ny side. En af de udfordringer, der stod foran ham, var oprettelsen af den sovjetiske Primorje netværk af agenter MI6. I juni 1950, krigen brød ud mellem Nord- og Sydkorea. George blev anbefalet at arbejde i Nordkorea så længe som muligt. Efter nogen tid besluttede den britiske regering om at sende tropper til at støtte Sydkorea. Derefter besluttede nordkoreanerne at internere konsulære medarbejdere, herunder Blake. De blev placeret i en krigsfangelejr.

Ny Way Blake

I foråret 1951 lejren parcel ankom fra den sovjetiske ambassade i Nordkorea. Den omfatter følgende bøger er blevet investeret, "Staten og revolutionen" Lenin, "kapital" af Marx og "Skatteøen" Stevenson. KGB dermed ideologisk behandlet planlagt til at rekruttere udenlandske kandidater.

Dzhordzh Bleyk, en spejder, havde allerede været næsten klar til at tage en ny sti. George tænkte om at tilslutte sig åbne bevægelse af kommunismen. Han ønskede at gøre fortalervirksomhed efter hans tilbagevenden til England. Men den anden åbnet vejen for ham - at blive og arbejde i MI-6 og videresendelse af oplysninger om driften af USSR, under udarbejdelse af den britiske efterretningstjeneste. Blake besluttede at vælge det.

Efter en nordkoreansk soldat bevogtede fangerne, passerede George et notat til ambassaden i Sovjetunionen, hvor den anmodede om et møde med KGB-agent. På dette møde blev det foreslået samarbejde. Hans tilstand var at give oplysninger om de britiske efterretningstjeneste operationer mod det kommunistiske land. Samarbejdet er ikke betalt.

Lytte til de militære samtaler og overførsel af følsomme data

I 1953, efter tre år i fangenskab, Dzhordzh Bleyk, rekrutteret af sovjetiske efterretningstjeneste, der passerer gennem Sovjetunionen vendte tilbage til London. Her blev han souschef i afdelingen, var engageret i at lytte til de militære forhandlinger, der førte russisk i Østrig. Lytte blev udført ved at forbinde til de militære kabler. George gav vigtige oplysninger til sin vejleder, etablering af en forbindelse med ham.

Efter tilbagetrækningen af de russiske tropper fra Østrig har besluttet at genoptage disse operationer i Berlin. Vi brugte tre sovjetiske kabler, som ikke var langt fra de amerikanske sektorgrænser. Det kræves samtykke fra CIA. Det begyndte at finansiere driften.

Dzhordzh Bleyk gav sovjetiske efterretningsvirksomhed plan, når han lige var begyndt at blive udviklet. Ud over oplysninger om tunnelen, George rakte vigtige data på andre operationer mod Sovjetunionen og dets allierede.

Faren truer Blake

Britiske efterretningstjeneste i 1960, har Blake sendt til Libanon, så han studerede arabisk. George ønskede at bruge i Mellemøsten i den regionale residency MI6. Dens leder, Nicholas Elliott foråret 1961 kaldte ham og sagde, at George Blake blev inviteret til London for at blive holdt diskussion om besættelse af stillingen. Mens Mellemøsten har været ret anspændt. Derfor trække efterretningsofficer i London uden en gyldig grund var det ikke. Det tog en opholdstilladelse KGB. Det var ikke sikkert, da Bleyk Dzhordzh dengang kunne beregnes kontraspionage. anbefales dog, Blake til at gå tilbage til London, fordi Moskva ikke har fundet grund til bekymring.

Anholdelsen på spionage afgifter

Blake gav Michael Golenievsky, polsk efterretningsofficer, der holdt en høj stilling. Han hoppede af til amerikanerne, der tager med dem vigtige dokumenter. En af dem pegede på, at SNA i Berlin opholdstilladelse er sovjetmagten. Dette dokument var fortroligt og havde en meget smal spredning. Blandt modtagerne var opført Bleyk Dzhordzh. Inde SNA lille gruppe til at undersøge lækagen blev organiseret. Som følge heraf har den tre-måneders drift blevet bevist, at det er en kilde til Blake.

George blev anholdt i London. Den forhør fandt sted i MI6 hovedkvarter. På den første dag, George Blake, en britisk efterretningsofficer, blev anklaget for spionage. George blev udgivet i aften til et møde med sin mor, og derefter genoptaget forhøret. Dik Uayt, administrerende direktør for MI6, var personligt involveret i dem.

Retten og fængsel

Blake indrømmede, at han arbejdede for den sovjetiske efterretningstjeneste. Han sagde, at han ikke gjorde det under pres fra afpresning, trusler eller tortur, og af ideologiske årsager. Så Blake blev sendt til Scotland Yard. I maj 1961 afholdt en retssag, på hvilket George blev idømt 42 års fængsel.

Blake i fængslet mødte han med Patrick Pottle og Michael Randle, medlemmer af Bevægelsen for fred og mod atomvåben, hvis inspiration var Bertrand Russell, engelsk filosof. De modtog 18 måneders fængsel for at organisere og deltage i en demonstration på den amerikanske militærbase i England. Patrick Maykl Rendl og Pottle modsætning installations bombefly med atomsprænghoveder.

Forberedelse til at køre

I fængslet mellem Georgien og de to aktivister fra venskabelige forbindelser. De føler sympati for Blake, samt den tanke, at 42 års fængsel - en umenneskelig liv. I 1963, et par dage før sin løsladelse, sagde de, at de var klar til at hjælpe ham, hvis han beslutter sig for at flygte. Nu Blake vidste, at han har venner, som, vigtigst, havde en masse ligesindede venner.

Shon Berk, en ung irer, var medlem af en organiseret fængsel i den litterære kreds. Han vidste også Pottle og Randle. Shon Berk fik 8 år for at blive sendt politi bombe, som menes at Sean fornærmet ham. Bomben eksploderede, politi og køkkenet blev ødelagt. vagt af selve orden, dog undslap uskadt. Blake slog op et venskab med Burke, og George efter et stykke tid besluttede, at hans ven er perfekt til rollen som hjælper. Han var eventyrlysten, modig, intelligent, og hans liv kom til en ende.

Anden flugt Blake

Efter Burke blev frigivet, gjorde han kontakt med Pottle og Randle, som indvilligede i at samarbejde med ham. De fandt det nødvendigt for driften penge. Burke besluttede at købe en walkie-talkie og sende det til fængsel Blake ved fuldmagt. På det tidspunkt havde hun endnu ikke blevet udstyret med hverken administrationen eller politiet fængsel, så radioen George fastholdt en forholdsvis sikker i konstant kontakt med sin ven. Burke Blake organiserede flugt fra fængslet, og Pottle og Randle ansvarlig for sikkert hus, hvor han kunne flygte, og for hans forlader landet i 2 måneder i en turist varevogn, hvor Randle som passagerer satte sin kone og to små sønner. Planen var en succes: Blake blev taget til Berlin. Her etablerede han kontakt med sovjetisk intelligens.

Interessant, den lejlighed, hvor Blake skjulte, var ikke langt fra fængslet. George søgte erfarne specialister, men ingen indrømmede muligheden for, at han er så tæt på hende. Blake selv hooliganisme, en nat med sin flok af krysantemum på tærsklen til det fængsel til minde om deres egen befrielse. Snart, January 7, 1967 fløj han til Hamborg, og derefter KGB-agenter tog ham til den russiske hovedstad.

Bogen og skæbne Shona Berka

Shon Berk i 1970 udgivet en bog, hvor han præsenterede sin egen version af begivenhederne. Han blev kun lidt ændret navne i sin fortælling Pottle og Randle, og sat i fortællingen en masse information om dem til de britiske myndigheder var i stand til at forstå, at de var involveret i flugten. Men de besluttede ikke at arrestere, da myndighederne var gunstige, så folk troede, at KGB, og ikke en gruppe af entusiaster organiserede flugten.

Shon Berk, der havde en svaghed for alkoholiske drikke, han slog sig ned i Irland. Han havde det sjovt med de penge modtaget for bogen. Shon Berk blev alkoholiker og døde i 1970 i en temmelig ung alder, og næsten en tigger.

Dzhordzh Bleyk: Livet i Moskva

Den skæbne Shona Berka var trist. I modsætning hertil blev Dzhordzh Bleyk berømt. Efter retssagen, fandt jeg ud af, om det hele verden. Dzhordzh Bleyk, en tidligere britisk efterretningsofficer, et par måneder efter flugten var i Sovjetunionen. Blake skilt fra sin kone, som fødte ham tre børn, og begyndte et nyt liv. Efter flytning til Sovjetunionen, han officielt arbejdede på IMEMO forskningsstipendiat ved navn Behtera Georgiya Ivanovicha.

George fortjeneste er blevet udstedt af staten. Han fik en gratis lejlighed i Moskva og en dacha, tildeles pension KGB. Desuden modtog han rang af oberst af udenlandske efterretningstjenester, blev tildelt ordenen Røde Banner Lenins, og blev tildelt en række andre udmærkelser.

I 1990 udgav han sin selvbiografi Dzhordzh Bleyk ( "intet andet valg"). I øvrigt, det er ikke den eneste af sin selvbiografiske bog. I 2005 skrev han en anden Dzhordzh Bleyk ( "Transparente vægge"). Til denne bog i 2007, blev han tildelt Service Foreign Efterretningstjeneste i Den Russiske Føderation.

November 11, 2012 Vladimir Putin har lykønsket George Blake 90-års jubilæum. I et telegram til formanden sagde, at George altid med held løst de opgaver til ham.

Blake er nu 93 år gammel. Han bor stadig i Moskva, er interesseret i at læse historiske litteratur, cykling, klassisk musik (Vivaldi, Mozart, Händel, Bach). Dzhordzh Bleyk er stadig en trofast kommunist. Storbritannien beskylder ham for forræderi, men han afviser påstandene og understreger, at aldrig føler, at de hører til dette land. Ifølge Blake, er sammenbruddet af Sovjetunionen ikke, at tanken om kommunismen er utopisk eller dårlig. Han mener, at folk ikke er vokset før.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.