Nyheder og SamfundNatur

Doren svensk: beskrivelse, om der

Doren ukendte svenske borgere i det centrale Rusland. Denne nordlige busk, som er ret sjælden i naturen findes på kysten af den Finske Bugt.

spredning

Doren svensk i Rusland er fundet i den nordlige taiga delområde, lejlighedsvis i tundraen og skov tundra, på øer og havet kyster Barents og White Seas, i Tjukotka. Ud over grænserne i landet er fordelt på tværs af de nordlige områder i Japan, og de atlantiske region pritihookeanskie områder i Nordamerika.

Han foretrækker Doren svenske små endivie og nåleskove, krat af buske. Ofte, denne art har en dominerende stilling i jordoverfladedækket af birk og granskove, danner omfattende krat og klumper. I skovene Doren normalt sameksisterer med blåbær, Shiksha, tranebær. Nogle gange er det stængler gøre deres vej gennem den tykke mos. In vivo Doren svensk ofte vokser i områder med tyk snedække. Dette har en positiv effekt på dens hårdførhed i barske klimatiske forhold i de nordlige regioner. I midten breddegrader også det perezimuet, men det vokser i disse områder er ikke meget villigt.

vækstbetingelser

Dorenu brug for lidt surt, gennemtrængelige og frugtbar fugtig jord. På lerjord, vil anlægget ikke har nok luft i sandet - fugt. Ideel til dette anlæg betragtes mosejord. Du kan Doren svensk haven sæde ved siden af lyng kulturer. Anlægget kræver regelmæssig vanding og rigelig, kan ikke tillade tørring jordovn koma.

Dette anlæg er meget bundet til lys dag. I Norden, sommerdag er lang nok. Hvide nætter er meget længere end i St. Petersborg. Og lyset er blødere end i midten zone af solen ikke så brændende. Så hvis du ønsker at dyrke Doren i haven, afhente ham en lys, men ikke i direkte sollys.

Nogen vil måske sige, at for mange krav er placeret en lille plante. Men forvisset om, at skønhed det fortjener at forsøge at dyrke denne busk i haven i de midterste breddegrader, især da mange gartnere anmeldelser bekræfter de vellykkede erfaringer med dyrkning.

beskrivelse

Doren Svensk - er en lille busk med tynde woody forgrening jordstængler. Ved enderne af grenene udvikle simple græs stængler, der i efteråret næsten til jorden døende. Stilkene kan være i højden fra seks til fem og tyve centimeter. De er fire-sidet, siddende i små komprimerede hår ikke er for tyk.

I bunden, er de undertiden rødlig nedenfor har flere par brune skællede blade, som er placeret over 4-6 blade grønne par. De stige gradvist i størrelse til toppen af stilken. I de nederste to par i hjørnerne af knopper, der er fornyelse. Af dem hver sæson er ved at udvikle skud.

Bladene er lysegrønne, siddende, bund, de er lettere, glatte, glaucous. Det øvre område i længde fra halvdelen til fire og en halv centimeter, med en afrundet eller ægformede basis cuneate. På toppen, de spidse, med to, og undertiden tre par af laterale vener.

blomster

Denne massive og typiske skov-tundra og tundraplanter fra familien af kornel blomster er meget usædvanligt. Ved første øjekast kan det synes, at de har fire hvide kronblade og talrige støvdragere sort. Faktisk er de hvide kronblade - det dækblade. De omgiver blomsterstanden, som består af et stort antal små blomster, som er malet i lilla og sort. På denne måde Doren svensk tiltrækker bestøvende insekter, som i begyndelsen af sommeren i tundraen er meget lille.

Den blomsterstand har fra otte til fem og tyve blomster. De er placeret på korte stilke. Deres længde er ikke mere end 2 mm. Cups trekantede skarpe meget længere end en flad ringformet skive glat. Banen og en længde på ca. 2 mm, uzkotreugolnye, lilla sort bøjet nedad efter afslutning af blomstring, bliver til lang Spids. Blomstringen begynder i slutningen af maj.

Frugt Dorena svensk

Frugtsætning busk fra slutningen af juli til begyndelsen af september. I løbet af denne periode, forvandlet til ukendelighed svensk Doren. Berry er det meget attraktivt: sfæriske med en diameter på 10 mm, en klar rød farve. Frugterne ligner lidt klaser af tranebær. Men hvis spidsen har et hult bær tranebær, så er det Dorena dette sted er en sort prik.

Hvis du er interesseret i, er det muligt at få dem, vi kan sige, at de ikke er giftige, men melet og smagløs. Rensningsanlæg har ingen effekt.

reproduktion

Doren Svensk formeret ved at dividere bush, frø og rodskud. Frø er normalt sås meget tidligt, fortrinsvis efter modning. Så dem i et drivhus, i en skål, som er faldet ned i jorden. Og hvis en masse frø, kan du prøve at så i åbent terræn.

Frø skal adskilles fra frugtkødet, da den forsinker spiring. Hvis afgrøden overføres til fjederen, bør frøene være lagdelt i 3-4 måneder, og så i det tidlige forår. Før kold lagdeling til at lede varme. Spiring af gamle frø er generelt langsom og skud vises uregelmæssigt, så buskene nødt til at plante ud det følgende forår.

Doren svensk: ansøgning

At kende svar på spørgsmål om, hvorvidt vi kan spise bærrene af denne plante, om den har medicinske egenskaber, vil mange læsere være interesseret i at vide, hvor det bruges. Busk Svensk Doren fantastisk til landskab design. Det ser flot ud i dekorative grupper, hække. Det går godt med andre træagtige planter, især med lilla-og krasnolistnyh.

På tørv jord fugtig det hurtigt ekspanderer og danner en tæt dækning, som er meget smuk i blomstringsperioden, når der er mange hvide-creme-farvede blomster, der ligner de vidt åbne øjne. I efteråret planten er malet i smukke lilla, og Scarlet bær er. Sådanne buske uden tvivl pynte enhver have.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.