SundhedSygdomme og betingelser

Difteri - hvad er det? Årsager, symptomer, forebyggelse

En af de mest alvorlige infektionssygdomme - difteri det. Hvad det er, er det kendt af mange. Denne sygdom, som rammer både voksne og børn, er det svært ikke kun behandle, men også til at diagnosticere. Vaccination mod difteri er påkrævet, og er inkluderet i immunisering tidsplan.

Efter kontakt af specifikke bakterier i det menneskelige legeme ved den pludselige udvikling af sygdommen. Difteri er akut og kræver øjeblikkelig behandling, ellers kan der være alvorlige komplikationer.

Difteri. Hvad er det, og hvad er farlig sygdom?

I denne sygdom påvirker slimhinderne i næsesvælget og oropharynx. Hertil kommer, at udviklingen generelt forgiftning, påvirker nervesystemet og det kardiovaskulære system. Inflammation er ledsaget af forekomsten af fibrin film, der minder om hvide pletter. Difteri kan være godartede i naturen, uden det udtrykte forgiftning.

Faren er, at denne sygdom kan udvikle asfyksi strubehoved, respiratorisk lammelse, kronisk myocarditis eller akut adrenal insufficiens, som fører til døden. I en sådan sygdom som difteri vaccination er den bedste metode til forebyggelse, hvilket forebygger sygdom selv hvis ikke, så i det mindste dens komplikationer.

grunde

Patogenet - Bacillus Leffler, som er meget modstandsdygtig over for ydre påvirkninger. Under standardbetingelser, er stabilitet opretholdes i to uger i vand eller mælk - tre uger ved lave temperaturer - omkring fem måneder. Under kogning eller chlor forarbejdning patogen dø inden for et minut.

Kan være inficeret med luftbårne dråber fra en menneskelig patient eller fra en sund difteri carrier bakterier. Efter kontakt med slimhinderne forekommer nasopharyngeal difteri bacillus lyn formering. Dette frigiver exotoksin, der udbredes gennem blodet, provokerer beskadigelse af hjertemusklen, binyre, nyre og perifere nervesystem. Patienten har feber, og længe holdt. Nogle gange sker infektionen gennem husholdningsartikler, mad.

Modtagelighed for patogenet af sygdommen er meget høj. Grunden til dette er fraværet af vaccination, et svagt immunsystem, den relative stabilitet af diphtheria bacillus for ydre påvirkninger.

Typer og kursus

Afhængigt af placeringen, møder difteri oropharynx, luftveje, næse. I sjældne tilfælde, det angrebne øje, kønsorganer, huden. Ramt af flere organer på samme tid, så denne form af sygdommen kaldes kombineres.

Den mest almindelige form af sygdommen er difteri oropharynx (ca. 95% af tilfældene). Indledningsvis patientens temperaturen stiger lidt, picking up tegn på forgiftning, der er en smerte i led og knogler, en hovedpine, svaghed, bleg hud, nedsat appetit.

Difteri oropharynx er lokaliseret, fælles og giftigt, hypertoxic.

Oftest sygdommen opstår i et lokaliseret (mild) formular. Ved visuel inspektion ved debut opdages hvid belægning på mandlerne med skarpe kanter og glat struktur slimhinde klar rød farve. Efter nogen tid plaque bliver grå eller gullig grå. Det kan ikke fjernes. Hvis du forsøger at gøre det med en pincet, forbliver et blødende sår. Smerter i halsen, når synke forekomme.

Fælles formular er mindre udbredt. Kendetegnet ved, at angrebet er dækket ikke kun tonsiller, men palatal bue, tunge, svælg, hævelse og rødme af mere udtalt smerte er moderat. Plaque forsvinde i omkring to uger.

Når toksiske form er en hurtig stigning i temperaturen til 39,5-41 ° C, dyrkning af organismen forgiftning symptomer opstår smerte i underlivet, svær hovedpine, døsighed, letargi, hævede beskadigede organer, bleg hud. Sproget kan findes hvid belægning. Med udviklingen af sygdommen synes at gø hoste, på grund af larynx ødem patienten er svært at trække vejret, er der et tab af stemmen.

For hypertoxic formular kendetegnet ved mere alvorlige symptomer på forgiftning. Manden er bevidstløs. Hvis behandlingen ikke er startet i tide, kan føre til døden. Svigt i kredsløbssystemet forekommer, et udslæt vises på kroppen, blødning i slimhinder i mave-tarmkanalen.

difteri kryds

Difteri (sand) korn kan lokaliseres og udbredt. Sværhedsgraden af sygdommen afhænger af graden af respirationsinsufficiens.

Symptomer på difteri i strubehovedet udvikles gradvist. I bluetongue periode, patienten har en hæs stemme, gøende hoste, lidt feber. Efter en eller to dage om værre hoste, åndedrætsbesvær, under den inspiratoriske fløjtende lyd.

I den anden periode - stenotisk, patienten lider episoder af spastisk hoste, der varer fra 2 til 30 minutter. Personen bliver cyanotiske, mærket bleghed af nasolabiale trekant, øget svedtendens.

Efter denne periode opstår asphyxial, kendetegnet ved døsighed, letargi, bleghed af hud, kramper, lavt blodtryk. Hvis patienten ikke er tid til at yde lægehjælp, døden indtræffer.

Denne form for difteri lider små børn, ældre og folk med svage immunitet, som er forårsaget af alkoholmisbrug, underernæring.

difteri af næsen

Denne form af sygdommen er ikke så svært. Det er karakteriseret ved fremkomsten af purulent rhinitis, er næseslimhinden dækket med sår, touch, svulmer ansigtet i området ved kinder og øjne. Temperatur eller i det normale område eller let forhøjet, er der ingen forgiftning. Området omkring næsen er irriteret, det ser fugtig og sprød. I tilfælde af en toksisk form af sygdommen kvælder subkutane væv kinder og hals.

difteri øje

Denne form for sygdommen kan forveksles med almindelig conjunctivitis. For sygdom karakteriseret ved rødme og let hævelse af conjunctiva århundrede. Når der er små bluetongue danner serosuppurative udledninger. Når membranøs form på conjunctiva vises gråhvide film, der er vanskelige at fjerne, er temperaturen let forhøjet. Giftige mug har en akut. Øjenlågene bliver hævede, er der tildeling sukrovichno-purulent karakter. Dele af huden omkring øjnene er irriterede og bliver våde, cellulose svulmer omkring øjenhuler.

Difteri af huden, kønsorganer, ører

Sådanne former for difteri er sjældne og oftest udvikler integreret med andre former af sygdommen. Alle disse varianter er almindelige manifestationer af denne sygdom: hævelse, rødme af hud og slimhinder, fibrinøs belægning på det berørte område, betændte og smertefulde regionale lymfeknuder.

Når difteri mandlige kønsorganer patologiske proces er koncentreret i forhuden. Hos kvinder, kan det sprede sig til mellemkødet, anus, vagina og fange skamlæber. Samtidig kan forårsage serøs blødning. Har svært ved vandladning, bliver det smertefuldt.

I difteri hud patologiske proces udvikler sig i regionen, hvor koncentreret intertrigo, sår, eksem eller svamp. Det ser beskidt grå belægning på huden, og serøs-purulent udledning. Generel forgiftning er ikke observeret.

Separat muligt at vælge en form af sygdommen er hæmoragisk difteri. Hvad er det? I denne form er der blødning fra det berørte område. At behandling var en succes, er det vigtigt at afgøre, om dette er et tegn på difteri eller konventionel fartøj traumer. For at gøre dette skal du være opmærksom på patientens tilstand og tilstedeværelsen af andre symptomer.

diagnostik

Baseret på en visuel inspektion af tilstedeværelsen af specifikke film, åndenød med en hvislende støj på inspiration, gøende hoste diagnosticeret med "difteri". Diagnose omfatter yderligere metoder og undersøgelser anvendes til at identificere specifikke stammer diagnosticere atypisk form af sygdommen.

I disse tilfælde benyttes bakteriologisk metode til forskning, som er, at patienten tager en vatpind af difteri fra svælget. Denne metode gør det muligt at identificere patogenet og studere dets toksiske egenskaber.

Den serologiske fremgangsmåde er nødvendig for at bestemme graden af immunitet spænding afsløring antitoxisk og antibakterielle antistoffer.

Ved hjælp af genetisk metode testet patogen DNA.

difteri behandling

Uanset sværhedsgraden af sygdommen, difteri hos voksne og børn behandles kun på et hospital. Patienten skal holde sig til en kost og sengeleje. For at neutralisere difteri exotoksin og stoppe forgiftning administreres difteri serum (PDS). Det stof bør administreres så hurtigt som muligt, vil dette undgå udvikling af komplikationer. Det er især effektiv i 4 dage fra indtræden. Stoffet bruges også i tilfælde af mistanke om smitte efter kontakt med den syge.

Desuden er patienten ordineret en løbet af antibiotika, hvorved mængden af patogenet, er symptomer på forgiftning reduceret. Anvender typisk en "Ampicillin" "Amoxicillin", "Cephalexin", "Oksitsillin". Om nødvendigt udpege hormoner (prednisolon præparater), antihistaminer ( "Diazolin" "Suprastin" et al.), Antipyretika, vitaminer.

At forhindre stenose skal salen være godt ventileret, er patienten tildelt til en varm drik i form af te eller mælk med soda, damp indånding. At reducere hypoxi administreres befugtet oxygen via nasal kateter. Hvis disse behandlinger ikke bidrage til at forbedre patientens tilstand, tildeles "Prednisolon".

Hvis patienten har akut respirationssvigt indtraf, i dette tilfælde er det nødvendigt at træffe hasteforanstaltninger for at fjerne filmen. Til dette formål anvender tang, elektrisk pumpe. Alt for alvorlige tilfælde kan ikke undvære kirurgi. Patienten får indgivet en vejrtrækning rør i larynx eller trachea.

I kraftig toksisk difteri, laryngeal difteri, smitsom-toksisk chok og andre farlige komplikationer af patienten indlægges i intensivafdelingen.

komplikationer

Den toksin, som producerer difteri bacillen, straks optages i blodbanen, det forårsager alvorlige og farlige komplikationer. De er specifikke (toksisk) og ikke-specifik.

Udvikling af specifikke oftest forekommer, når den toksiske form af sygdommen, selvom det er muligt i andre former. Komplikationer omfatter myocarditis, neuritis, nefrotisk syndrom.

Myocarditis kan være et tidligt og sent. Tidligt kan have 1-2 uge af sygdom. Under kraftig, progressiv hjerteinsufficiens. Hos patienter med mavesmerter, opkastning, puls levendegør. Der er en systolisk mislyd, arytmier, pludseligt fald i blodtrykket. Forøget lever og bliver følsom.

Sent myocarditis, der udvikler sig i 3-4 uger, har en mere godartet forløb.

En typisk komplikation af difteri - tidlige og sene slap lammelse. I den anden uge af sygdommen kan udvikle tidlig lammelse af kranienerver. Patienten bliver nasal stemme, mærket synkebesvær, fravær af refleks til den bløde gane. Nogle gange kan patienten ikke læse og skelner ikke mellem små genstande.

Efter 4-5 uger, kan det være for sent slap lammelse. Reduceret senereflekser, markeret muskelsvaghed, nedsat koordination.

Hvis forbløffet muskler i nakke og krop, kan en person ikke være i en siddende stilling, er det svært at holde hovedet. Måske udviklingen af larynx lammelse, svælg, mellemgulvet. Dette fører til tab af stemmen og fremkomsten af det stille hoste, patienten er svært at sluge, mave suges.

I den akutte fase af sygdommen kan udvikle nefrotisk syndrom. Urinen observeres en forøget mængde af protein, højere end normale røde blodlegemer og hvide blodlegemer. nyrefunktionen er således ikke svækket.

For ikke-specifikke komplikationer omfatter lungebetændelse, mellemørebetændelse, lymfadenitis og andre.

outlook

Prognosen afhænger af, hvor hårdt sygdommen opstår difteri serum fra timingen af behandlingen, samt udvikling af forskellige komplikationer.

I andet til femte dag af sygdommen død kan forekomme hovedsagelig i form af toksiske difteri. Årsagen - toksisk chok og asfyksi. Efter to til tre uger fra starten af sygdommen død kan forekomme fra alvorlig myocarditis.

forebyggelse

Forebyggelse er bedre end helbredelse, især sådan en farlig som difteri. Hvad er det, vi har allerede fundet, men hvordan kan du beskytte dig selv? Den vigtigste forebyggende foranstaltning er - er vaccination, som udføres ifølge skemaet fra en alder af 3 måneder, i tre faser. Vaccination mod denne sygdom er inkluderet i immunisering tidsplan. DTP-vaccine brug eller anden, der omfatter et difteritoxoid. Voksne har brug for en booster til at opretholde immunitet mod difteri.

Om der skal gøre vaccination mod difteri? Selvfølgelig vaccinen - dette er ikke en garanti for, at du ikke vil blive syge, men sygdommen vil ske let og uden alvorlige komplikationer. voksen revaccination foretages hvert tiende år.

Kompetent forebyggelse af difteri ville forhindre spredning af infektionen. Patienten bør straks isolere og undersøge de mennesker, der havde kontakt med ham. Identificerede Corynebacterium difteri bærere også isolere og ordinere den nødvendige behandling.

I børnehaver og skoler introduceret karantænestationen, hvor patienten, desinficere. Patienten bør være på hospitalet, indtil de er hærdede, hvilket bekræftes af to prøver med negativt resultat.

En person, der har lidt en sygdom, der producerer forbigående immunitet. Ti år senere, kan han re syg, men sygdommen vil forekomme let.

Manglende overholdelse af vilkårene i vaccination og revaccination reducerede spændinger difteri- immunitet og er en forudsætning for udviklingen af sygdommen. Vaccinerede difteri er mild, komplikationer er sjældne.

Uspecifik profylakse af difteri - en hærdning, moderat motion, god ernæring, udsættelse for frisk luft.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.