ComputereNetværk

DHCP - hvad er det? Konfiguration af DHCP, og konfigurationsmuligheder. Hvordan at aktivere eller deaktivere DHCP?

Det er velkendt, at for hver netværksenhed, det være sig en computer, bærbar computer, tablet eller telefon, skal have en bestemt e-mail-id - IP-adresse, samt indstillede parametre maske, gateway og data på DNS-serveren. Adressen på netværkskortet, når den tilsluttes straks forsøger at komme fra særligt udstyr, som er engageret i fordelingen af automatiske adresser. Hvis dette udstyr ikke er, så skal brugeren indtaste netværksindstillingerne manuelt. Hvis netværket har en masse computere, kan der være fejl i de fat og dublerede adresser, der fører til svigt i systemet og sinke netværkets ydeevne. I hjemmenetværket, i mangel af en automatisk udlevering adresser nødt til at registrere netværksindstillingerne manuelt på hver enhed for tilslutning, for eksempel til routeren. Ikke alle brugere har tilstrækkelig viden og erfaring til at ændre disse indstillinger korrekt. Derfor, i hjemmet, for mange brugere forsøger at implementere automatisk distribution af adresser, der er at implementere en DHCP-server.

DHCP - hvad er det?

Lad os undersøge dette spørgsmål. For at undgå fejl, har Dynamic Host Configuration (DHCP) protokol blevet implementeret med adressen. Dette er en funktion, der giver dynamisk fordeling netværksindstillinger vil forbinde klient maskiner. Hvis disse enheder i indstillingen indstillinger skal "modtage IP-adresse fra en DHCP-server kun" og DHCP aktiveret, så hele ansvaret for de korrekte netværksindstillinger på klientcomputere sendes DHCP-server. Dette reducerer omkostningerne til support og netværksadministration, samt bidrage til at undgå fejl i fordelingen af adresser betydeligt. Tjenesten, herunder DHCP, starter automatisk, når du tænder enhver enhed, der understøtter kablede eller trådløse netværksgrænseflader som standard. For eksempel, på en tablet eller telefon er det nok til at omfatte Wi-Fi og de fundne enheder, distribuere internet, finde hans og oprette forbindelse til det. I dette tilfælde den automatiske fordeling af IP-adresser eliminerer dobbeltarbejde og dermed bidrager til at undgå netværk konflikter.

Hvordan er fordelingen af adresser

Under tilslutning helst enhed til netværket udsendes en særlig anmodning sende til netværket for at finde de forhandler muligheder, DHCP-server på netværket. Det er, hvad en server er, og hvad det er vigtigt for et stort netværk? Så det hedder enhed, der er ansvarlig for at distribuere adresser til computere på netværket til automatisk at anvende dem til forskellige kunder. Hvis en server er til stede, det skaber en reaktion pakke til kunden anmodning, som kan omfatte indstillinger som IP-adresse, undernetmaske, gateway parametre, DNS-server adresser, domænenavn, og så videre. D., og sender pakken til klienten enhed . Klienten modtager bekræftelsessignalet fra DHCP-serveren. Den genererede datapakke er standardiseret, så det kan dekryptere og bruge stort set ethvert operativsystem.

Parametre, der er udstedt af serveren til klienten enheder har begrænset konfigurerbar udløbsdato, der har sit navn - "lease". Adresser udstedt til serveren analyseres for en kamp med den nuværende adresse med resterende lease tid, og dermed adressen dobbeltarbejde elimineres. Lejeperioden er normalt sætte en lille - fra flere timer til 4-6 dage. Efter denne periode, enheden gentager anmodningen til serveren og modtager den samme adresse (hvis den er tilgængelig), eller enhver tilgængelig.

klient konfiguration for automatisk netværkskonfiguration i Windows

For klient modtaget svar netværksindstillinger fra DHCP de, skal du tjekke et par indstillinger i computerens kontrolpanel (diskuteret i operativsystemet som eksempel Windows). For at gøre dette, gå til Start, og derefter - i kontrolpanelet (du ønsker at skifte til klassisk visning) og vælg "Netværksforbindelser". At vælge en netværksforbindelse, som er planlagt til at arbejde med DHCP, skal du klikke på det højre museknap og gå til "Egenskaber" element. I det vindue, der åbnes, skal du gå til Egenskaber for Internet Protocol TCP / IP. DHCP - hvad er det? Det er at modtage automatiske netværksindstillinger. Derfor fejrer vi de muligheder punkter til automatisk at hente en IP-adresse og DNS. Efter at gøre dit valg, skal du klikke på "OK". DHCP-konfiguration er gennemført på klienten. Nu vil enheden modtage en adresse fra DHCP-serveren automatisk, når Windows starter.

Konfiguration af DHCP i Windows 7 er installeret på samme måde, men placeringen af egenskaberne for adaptere er lidt anderledes end Windows XP. Bare gå til Start - Kontrolpanel - Netværk Ledelse og delingscenter. Vælg "Skift adapter indstillinger" i menuen til venstre. Så - svarende til ovenstående, i henhold til Windows XP indstillinger.

Indstilling af automatisk distribution af adresser i andre operativsystemer

På Linux- eller Android-enheder i forbindelse med indsat DHCP-server er ikke noget problem netværk. Man behøver kun at omfatte et netværksinterface (kabel eller trådløst), vente, indtil afholdt dataudveksling mellem enheden og DHCP-serveren, og kontroller, at der opnås og anvendes med succes netværksindstillingerne. DHCP-tjenesten på næsten alle enheder er aktiveret som standard.

Hvis forbindelsen ikke sker, er det nødvendigt at kontrollere status for automatisk modtagelse adresser. For eksempel, på Android, operativsystemet for dette, skal du gå til Indstillinger - Netværk Besprovodnyve - Indstillinger Wi-Fi - Ud, og for at sikre, at muligheden "for at bruge en statisk IP-adresse" er deaktiveret.

Data, der videregives DHCP

Indstillinger DHCP - er parametre, som sendes fra serveren til klienten. Alle disse transfer parametre er opdelt i kategorier. Der er et obligatorisk valgmulighed, f.eks IP-adresse og undernetmaske. Der nenastraivaemye servicemuligheder, der er for eksempel, angiver begyndelsen og slutningen af den mulighed i den transmitterede pakke. I sin kerne muligheder - en typisk nøgleværdipar, der kan ses og sat sikkerhedspolitikker.

Vigtige parametre i DHCP pakke, undtagen IP-adresse og masken er 3 (Gateways), 6 (Domain Name servere), 44 (NBT navneservere), 46 (NBT Node type). Disse indstillinger gruppe, der er, kan have flere betydninger. For eksempel kan der være flere adresser på gateways eller DNS-server. De optionsværdierne er konfigureret DHCP-server konfiguration.

DHCP-indstillinger på serveren

Før du konfigurerer indstillingerne, skal du gøre et par beregninger af de vigtigste DHCP-indstillinger. Hvad er det for sådanne muligheder? - Du spørger. Option - det er alle netværksindstillingerne, som overføres fra serveren til klienten. De to hovedmuligheder - udleveres en række adresser og subnetmaske. Hele serien af adresser på organisation er normalt opdelt i flere segmenter til forskellige opgaver, såsom telekommunikation, statiske server adresser osv. For de statiske adresser ikke er involveret i hånden, hvilket skaber en ekstra byrde på serveren, kan intervallerne for adresser udleveres grænse. For eksempel, når arbejdsområdet kan 192.168.1.1-192.168.1.254 adresse 1 til 10 til at bestemme kommunikation, fra 11 til 30 - for serveren og DHCP for at vælge intervallet fra 31 til 254. Det vil sige, at adressen på enhver server udstedt af kunden, det vil ligge kun i dette område. Du kan også tune ind røber en række undtagelse adresse, og de også vil ikke blive distribueret til klient-enheder.

Dernæst før du konfigurerer en DHCP-server, skal du bestemme, hvilken løsning det stadig vil give ud. Er der behov for at distribuere, f.eks parametrene for gateway eller DNS. Efter disse data er indtastet på serveren, og starter sin aktivering serveren starter distribuere adresser.

Hjem DHCP-server

Boliger som DHCP-servere ofte bruger routere, der er opnået fra en indholdsudbyder distribuere hjem teknologi - computere, bærbare computere, telefoner, fjernsyn og andre enheder, der er tilsluttet netværket via kabelnet eller trådløse måde. Dette skaber noget som en virtuel server, forhandleren adresser brugere. Udefra ser det ud som hvis en bruger åbner på en computer et par sider i browseren. I dette tilfælde, i virkeligheden, er kun én router forbundet til et eksternt netværk. Det kan spare betydeligt på antallet af tilsluttede linjer.

Opsætning af automatisk adressering på en router

For at konfigurere den automatiske fordeling af adresse i hjemmeholdets enheder, du har brug for at forbinde routeren til computeren (bærbar) netværkskabel. I enhver browser foreskriver adressen på routeren (normalt 192.168.0.1). Den foreslåede område loginanmodningen og indtast standard password «admin» (ofte de data, der er angivet i betjeningsvejledningen til routeren). Som et resultat, vil menuen se routerens indstillinger. Vi gå til fora eller LAN-netværk (navn kan variere) og finde undermenuen med DHCP-indstillinger. Hvordan slår jeg på routeren adresser fordelingen? Bare kryds linjer aktivere DHCP og genstarte routeren.

Konfiguration af DHCP-router

Hvis standardindstillingerne ikke passer, kan du ændre konfigurationsparametre. I samme menu, hvor vi har medtaget funktionen adresse fordeling, kan du indtaste en række distribution af IP-adresser, som f.eks 192.153.0.1 - 192.153.0.3. For arbejde kan du angive kun to adresser, for eksempel, en bærbar computer og en mobiltelefon. Dette begrænser antallet af samtidige indretninger, som er en meget enkel tilslutning beskyttet.

Dernæst konfigurere gateway (Gataway). Denne IP-adressen på den enhed gennem hvilken internet-enheder. Typisk er denne mulighed er den samme som IP-adressen på den router.

Efter at have skabt de grundlæggende indstillinger, skal du gemme dem og genstart routeren. Umiddelbart efter genstart indstillinger træder i kraft.

Før du deaktiverer DHCP, skal du sørge for, at din enhed har en statisk adresse. For at deaktivere den automatiske fordeling behovet for at fjerne fluebenet fra DHCP-indstillingen i routerindstillingerne, gemme ændringerne og genstarte enheden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.