FormationHistorie

Den slaget ved gaugamela. Aleksandr Makedonsky og Darius: slaget ved gaugamela

Den slaget ved gaugamela fandt sted i 331 f.Kr.. e. Det var den sidste kampe mellem hære perserkongen Darius III og Aleksandra Makedonskogo. Kampen fandt sted med betydelig overlegenhed perserne. Der var flere hundrede tusinde mennesker, og de kæmpede mod titusinder af soldater fra den græsk-makedonske hær. I begyndelsen af konfrontationen Parmenion - den øverstbefalende for hæren krydse den Store - har lidt et meget betydeligt tab. Alexander befalede højre fløj og lavede en vildledende og helt uventet manøvre. Dette har ført til forvirring af den persiske konge, og han forlod slagmarken. Som et resultat, den makedonske hær vandt. Hvad der virkelig skete? Og da slaget gik på, som ikke er glemt, og i dag?

Aleksandr Makedonsky

Berømte militære leder levede i 356-323 år f.Kr.. Erobringen Aleksandra Makedonskogo blev en af de største begivenheder i historien for hele menneskeheden. På dem er sammensat epos og legender, filmet og skrevet videnskabelige afhandling. Alexander var hersker over Makedonien og grundlægger af den hellenistiske verden tilstand. Stor var søn af kong Filip II og datter af den monark Molosser OL. Et barn opdraget i en aristokratisk ånd: han lærte matematik, skrivning, spille lyre. Hans lærer var Aristoteles selv. Dom og martial karakter, Alexander havde allerede i sin ungdom. Da den fremtidige hersker kunne prale af utrolig fysisk styrke, og at han var i stand til at tæmme Bucephalus - hest, der ikke give efter for nogens træning.

Her er nogle bemærkelsesværdige datoer i historien, der priste den makedonske konge:

  • begyndelsen af august 338 f.Kr.. e. - 16-årig hær lineal besejrede den græske hær;
  • Spring 335 f.Kr.. e. - en kampagne, der bragte sejr over Alexander mountain thrakere, Illyrians og triballi;
  • vinter 334-333 år f.Kr.. e. Makedonsk formået at vinde Pamphylia og Lykien.

Men det er stadig ikke hele listen over sejre i den store hærfører.

sejr

Alle erobringer Alexander den Store er usandsynligt at beskrive i et par sætninger, men nogle er stadig værd at nævne. En gang i år 335 f.Kr.. e. Alexander udråbte sig selv til konge, han underordnet sin vilje dem, der vover at gøre oprør mod ham: disse var tropper i den nordlige del af Makedonien. Han slog også Illyrians og kørte dem til Donau.

Så den Store blev undertrykt af den væbnede opstand af grækerne. Han besejrede Theben og skånede ikke den mægtige Athen. Kort tid efter, med sin enorme hær af kongen af perserne besejrede hæren og dermed sætte sin vilje igennem Lilleasien. En dato i historien viser, at Alexander gentagne gange har kæmpet med Darius III og sejret over det. For første gang skete det i 333 f.Kr.. e. Derefter krydser Taurus, ved Issus slag fandt sted mellem tropper fra de to store generaler. Men han vandt den Store, den persiske konge tvunget til at flygte ind i Babylon.

Næsegrus hersker Alexander tilbudt nogle fredsbetingelser. Men han havde ikke acceptere dem. Han besluttede at erobre landet, som ligger på den østlige kyst af Middelhavet. Til gengæld den Store afdæmpet Illyrien, så Palæstina, og derefter Egypten. I delstaten pyramider byggede han Alexandria. Og så var den førnævnte slaget ved gaugamela.

Årsager til kamp

Som læseren allerede kender, disse begivenheder fandt sted i 331 f.Kr.. e. For et par år, før Darius III blev først besejret sin modstander. Så den persiske ønskede fred og tilbød 10.000 Talenter Macedon som løsesum for deres erobrede familie. Derudover den persiske konge Darius var parat til at betale for sin datter Alexandra satire. Hendes medgift blev antaget som en besiddelse fra Hellespont, og op til Eufrat. Også, Darius III var klar til en alliance og fred med din fjende.

Hvad tilbudt den persiske, var utrolig vigtigt for Alexander, så han havde diskuteret alt dette med sine allierede. En af de tæt af Makedonien, Parmenion, sagde han ville acceptere alle de betingelser, som er på stedet for Alexander. Men ikke i den generelle stil var at blive ledet af en anden. Derfor sagde han, at han også ville aftalt til forslag, hvis det havde mulighed for at være på plads Parmenion. Men da han - Aleksandr Veliky, og ikke en anden, hverken for en våbenhvile vil ikke gå.

Darius havde sendt et tilsvarende brev, hvori det hedder, at ingen har ret til at lede den store hærfører. Og datter af en persisk kone ville være den Store, hvis sidstnævnte selv ønsker det, fordi hele familien er en fjende i hans magt. Alexander skrev, at hvis Darius ønsker fred, så lad dem komme til sin herre som sit emne. Efter sådan en besked begyndte Darius III at forberede sig til rigtig krig.

hær modstandere

Battles Aleksandra Makedonskogo har altid været blodig og bringer en masse tab modstandere. Efter alt, den makedonske hær var talrige. Som forberedelse til slaget ved gaugamela, det nummereret 40 tusind infanteri og syv tusinde Ryttere. Men perserne havde overlegenhed i antal vægtige. Men det ikke forstyrre den Store, som de fleste af hæren af kongen bestod af veltrænede soldater med erfaring. Darius III hær nummereret 250 tusind. Folk, blandt hvilke der var 30 tusinde. Mercenaries fra Grækenland og 12 tusind. Baktrians tungt på hesteryg.

Da vi passerede Eufrat

Den slaget ved gaugamela begyndte med, at, efter at have passeret Syrien, kom den makedonske hær til Eufrat. Den persiske hær var at forsvare passage. Men Perserne forsvandt så snart de så de vigtigste kræfter i deres modstandere. Derfor lykkedes Alexander at nemt overvinde Eufrat og fortsætte med at marchere mod øst. Darius forhindrede ikke den Store. Han, sammen med sin hær af fjender, der venter på sletten, som er perfekt egnet til indsættelse af hæren og nederlag makedonerne. Den lille landsby Gaugamela var placeret ved siden af denne slette.

Tiger og forbedret hær Darius

I september, han gik til floden Tigris Aleksandr Makedonsky (slaget ved gaugamela, en af hans mange bedrifter, var lige rundt om hjørnet). De fanger, som allerede havde fat, sagde, at Darius ville forhindre passage af makedonerne gennem dette reservoir. Men efter den store begyndte at krydse floden, der var ingen på den modsatte bred. Perserne var ved at forberede et angreb på en anden.

I mellemtiden blev tropper fra Darius III forbedret og forfinet deres våben. Så for at navet og trækstangen Vogne, de stak en skarp spids. Det blev antaget, at disse enheder bør medføre store tab på fjendens hær. infanteri våben også blevet mere kraftfuld.

Slaget begyndte

Den højre flanke af den Store havde ret, skråt til forsiden af hovedlinien. Darius beordrede sin venstre rundt højre fløj af fjenden. Den kavaleri skyndte sig at opfylde det. Alexander også bestilt en græsk kavaleri til at strejke, men hans mænd har fejlet. Alligevel Darius planer blev ikke realiseret.

Alexander Winning

Den slaget ved gaugamela var varmt. I sidste ende Darius III flygtede med hæren slagmarken ligesom nashkodivshy kat. På trods af hans ikke mange makedonske hær var han i stand til at vinde på grund af hans intelligens og klogskab. Dette slag markerede afslutningen på det persiske imperium og dets hersker blev dræbt af sine egne allierede omtrentlige. Aleksandr Makedonsky, efter sådan en betydelig kamp har vundet mange sejre og har udvidet sit ejerskab er ikke en magt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.