LovStat og lov

Den moderne tilgang til forståelsen af loven og dens konsekvenser for praksis

Lov om offentlig forståelse - et komplekst spørgsmål, og altid moderne. Tilgang til forståelsen af loven som et begreb opstod i øjeblikke af social udvikling. Han gennemgik ændringer sammen med historien om samfundet og staten. For mere end to tusinde år af menneskehedens ikke er kommet til et fælles synspunkt om den rigtige kategori. En masse af værker af berømte filosoffer i verden dedikeret til dette problem, som stadig er uløst den dag i dag. Ingen af det enorme antal af definitioner ikke afslører essensen af dette begreb helt.

Forståelse af det antikke Grækenland til højre

Siden begyndelsen af slaveriet var der et behov for at strømline de begreber og kategorier, der er forbundet med dem. Aristoteles ( "Politik") og Platon ( "stat") på det tidspunkt vendte sig til emnet. De forsøgte først at systematisere den akkumulerede viden på dette område.

Den moderne tilgang til forståelsen af loven er akut i dagens Rusland. Brat ændring af det politiske system i landet har skabt forvirring i hovederne på den ældre generation. Unge i overgangsperioden har været i nogen tid frigivet fra forældremyndigheden over staten og frataget muligheden for at opbygge de årsagssammenhængen. Alt dette resulterede i et juridisk tomrum af viden og uvilje i befolkningen til at forstå de skridt, som regeringen i den ene eller anden retning. Hvad er kendetegnene for en moderne tilgang til forståelse af loven, er det vigtigt at tage hensyn til i dag. Omfattende gennemgang af dette emne i lang tid er blevet forældet, herunder praksis med advokater.

Som højre kommer fra?

Ifølge historikere, forudsætningerne for retten er de interne modsætninger i samfundet, kompleksiteten af forholdet mellem dens medlemmer. Retslære har en regulerende effekt på samfundet, fremmer orden, stabilitet og retsstaten. Dette sker som følger:

 1. Lige ved virkningen af verdens kultur at forevige i samfundet af åndelige værdier.
 2. Det er et effektivt redskab til pædagogisk effekt, det bidrager til et behov for positiv adfærd. Dette sker gennem oprettelse af love og regler.
 3. Retten til at tale hjælp af kontrol over de repræsentanter for samfundet, om indførelse af visse sanktioner mod overtrædere af de generelt accepterede normer.

Relevansen af studiet af tilgange til forståelsen af loven

Landets befolkning er under beskyttelse af rettighederne for alle, der ville gribe ind på sin frihed ved at pålægge sanktioner for hver gerningsmanden. Essensen af loven er at følgende faktorer:

 • fastgørelse retfærdighed;
 • kampen mod tyranni.

Naturligvis, at ordet "lov" og "retfærdighed" - samme rod. Selvfølgelig, i den nuværende situation, mangel på respekt for denne kategori var en af de socio-videnskabelige spørgsmål, der vedrører medlemmer af offentligheden. Juridisk kultur kan ikke udvikle sig uden behov for enhver borger at overholde sine regler, der definerer hans statsborgerskab og individuel tilgang til den moderne forståelse af loven. Forholdet mellem retten til sociale og politiske gradueringer her er den grundlæggende faktor, nogle grundlag for dannelsen og opfattelse af legitimitet.

Tilgange til forståelsen af moderne lovgivning og offentlig betydning

Over tid, jeg har mange holdninger til situationen for samfundet og staten. Før du installerer moderne tilgange til forståelsen af loven, forholdet mellem lov og loven under indflydelse af forskellige epoker var stort set uændret. Selv om antikken og middelalderen, har den æra af kapitalismen og den periode af aktiv plantning af kommunistiske ideer pålagt deres mærker på dannelsen af dens definition.

Den moderne tilgang til forståelse af loven - det er den ene eller den anden form for tolkning og fortolkningen af begrebet i sig selv. Heraf følger, at loven - genstand for loven. Viden Branch definerer begrebet loven og dens kategorier på hvert trin af den sociale udvikling. Ud over den videnskabelige betydning, begrebet har en praktisk betydning for dannelsen af juridiske bevidsthed borgere, lov, juridiske aktiviteter. Dette er et komplekst fænomen. På det afhænger den juridiske opfattelse af borgerne. Konceptet fortolkes på forskellige måder og manifesterer sig i forskellige lande med forskellig socio-politisk system.

Hvad der kan være rigtigt?

Teorien har ikke en ensartet fortolkning af begreberne, der er beskrevet. men lignende tendenser kan identificeres:

 • lov er socialt vigtigt strukturelt element i ethvert samfund;
 • Det virker reguleringsmidler lede, om rækkefølgen af samfundet i almindelighed samt mellem individer.

Af det store antal afgørelser, du kan vælge følgende begreber, der afslører essensen af konceptet. Forståelse af loven kan være fysiske og juridiske, lovgivningsmæssige, etiske og sociologisk.

Især naturlig praksis tilgang

Hvis vi betragter separat de moderne tilgange til forståelsen af loven, naturlige lov tager er en enkelt position. Dette er ikke overraskende. Kendt siden oldtiden, den positive lov virker sammen med naturlig. Af den måde, er det ofte omtales som en naturlig. Under hele sin eksistens, har menneskeheden forsøgt at udvikle effektive standarder for adfærd og tænkning, der definerer dem i mytologi, religiøs sammenhæng, moral, og så videre. D.

Men staten model er et samfund med interessen i den modsatte polaritet, som vedtaget lovgivning i en fordelagtig også at sikre beskyttelsen af sikrede lag af befolkningen. Og netop i dag i et velfungerende retsstat en positiv og naturlig lov tilgang til forståelse begreber så tæt som muligt på hinanden.

Specificitet

Normativ forståelse af begrebet indebærer overvejelse på det som en række bestemmelser i love og regler, som kun formelt fælles system normer og former for juridisk videnskab. Der kan spores træk af en moderne tilgang til forståelsen af loven og en række mangler:

 1. Smal eller uzkonormativnoe forståelse af loven. Dette henviser til teksten i dokument, der har retskraft.
 2. Den manglende evne til at påvirke retten til folks holdninger.
 3. Dens definition som en tilstand instrument til at nå målet.
 4. Ingen mulighed for en tilstrækkelig vurdering af de relevante tilstand fungerer borgernes interesser.
 5. Uberettiget reduktion i værdien af den økonomiske situation, sociale holdninger i samfundet og overdrivelse af den rolle, lovgivningen.
 6. Manglen på demokrati.
 7. Begrænsning af de rettigheder og friheder.

Disse mangler forårsaget eftersøgningen af andre former for forståelse af loven.

Den sociologiske tilgang til forståelsen af loven

Essensen af den sociologiske tilgang til forståelsen af loven er at tage fat industrien selv og dens relationer i aktion. Kun i dette tilfælde er det ifølge kendte sociologer, kan det kaldes "levende." Ifølge S. A. Muromtsevu under højre for et sæt af juridisk relationer. Fortalere for denne tilgang, overveje konceptet som en bestemt social orden. Desuden er de juridisk betragtes som en del af rettighederne og anerkende forrang familiebånd, samspillet mellem ejerskab og magtrelationer, som til gengæld bestemmer forekomsten af historiske lovbestemmelser.

Normativ teori bebrejder tilhængere af den sociologiske tilgang til devalueringen af den legitime myndighed. Som en positiv korn sociologisk opfattelse af de rigtige toner på forløbet af studiet af dens interaktion med forskellige dele af samfundets struktur og identificere de eksisterende retlige rammer.

Tilgang til forståelsen af retsstaten i det moderne samfund

Dette koncept opdeler lovene i sådanne sorter:

 • Juridisk. De er baseret på loven. Fix, hvad der skete i samfundet.
 • Ikke-juridisk. This normative, løst forbundne med virkeligheden.

Moderne tilgange til at forstå generelle sociale rettigheder, især bestå i at stimulere lovgiveren til at undersøge, hvad der sker i samfundet og reflektere det i de etablerede love, under hensyntagen til den økonomiske udvikling og public relations. Samtidig er denne tilgang er vanskeligt at skelne lovlig fra det, hvad der ikke er. Det er heller ikke altid muligt at afgøre, om relationerne er lovlige. I en sådan situation, rolle retten, som relationer er bygget i henhold til kontrakten, at den dominerende rolle, som lægger vægt. Dette er et amerikansk koncept.

Den moralske tilgang til forståelsen af loven

Moderne tilgange til forståelsen af loven og den generelle sociale tilgang til retten i en moralsk sammenhæng, giver konceptet som et sæt af bestemte normer meningsfuld respons. Og overveje det i forbindelse med en positiv vurdering af overholdelsen. En sådan gennemgang skal have ret til at eksistere kun gældende norm. De repræsenteres af graden af frihed i samfundet. Den nederste linje er, at formålet med evalueringen her er ikke selve begrebet, men kun dens principper.

Positive tegn på tilgangen:

 • lov anses kun i forbindelse med positive effekter: demokrati, frihed, osv.;.
 • lovgiver fokuseret på det positive værdier af det sociale system i deres aktiviteter.

Blandt de negative: vanskeligheden i modsætning til den "rigtige" fra "forkert." Hertil kommer, at spørgsmålet om eksistensen af begrebet loven ikke under overvejelse.

En kort oversigt over de nuværende tilgange til at forstå reglerne

Hver af de ovennævnte tilgange har sine egne fordele og ulemper. Fra den synsvinkel hver af dem, retten til ikke betragtes uden for normer, holdninger og ideer. På en eller anden måde findes funktionerne i hver af de metoder til forståelse af begreber i ethvert samfund. Hvilken af de holdninger vil være dominerende? Vil det påvirke lovgivningsprocessen og retsforhold? Det fortjener hvis den myndighed i samfundet? Det hele afhænger af visse betingelser. Den indsats af forskere og niveauet af videnskabelig udvikling overskygges. Først og fremmest, det tager hensyn til den sociale situation, graden af social udvikling og moderne tilgange til forståelsen af loven. Kort beskrive fordele og ulemper af dem er passende:

 • Ved officielt anerkendt tilgang til forståelse af et emne det afhænger, som bestemt af, hvilken vej ret til at udvikle sig i et givet samfund.
 • Normativ vedtaget hvor selskabet er underlagt myndighederne. Et eksempel er den tilstand med totalitære regime.
 • Udtalelse tilgang "giver grønt lys 'offentlig enhed.
 • relationer kommer i forgrunden. Staten og samfundet er loyale over for hinanden. Og som et resultat, det mister sin magt position. Et eksempel er den stat med en decentral forvaltning.
 • Når den moralske rigtige tilgang rettet mod ideen om lighed og broderskab, frihed og retfærdighed. Dette sker i et samfund, der værdsætter moral, sine idéer, der er en magtdeling. Dette er et demokratisk land.

For at forstå, hvad er kendetegnene for en moderne tilgang til forståelse af loven i vores land i dag bør henvise til den aktuelle situation i retssystemet i Rusland. Det var en ganske lang tid i seværdigheder i den normative forståelse af loven. Moralske og sociologiske tilgange manifesteret kun i nogle celler.

Som i Rusland dannede den rigtige tilgang til at forstå de rettigheder?

Moderne socialt system bør omfatte begrebet moralsk forståelse af loven. I dette perspektiv lov betragtes som en regulator af social adfærd. Det er i stand til at måle niveauet af ansvar, frihed for borgerne. Det er yderst vigtigt her at tage hensyn til aktualiteten af juridisk uddannelse. I mange udviklede lande processen med at blive juridiske borgere uafhængighed begynder i en tidlig alder. Fremtidige fuldgyldigt repræsentanter for samfundet bør have en rimelig idé om målsætningen om, at sådanne love, regler, ansvar og så videre. D.

Det nuværende uddannelsessystem Rusland i overensstemmelse med GEF ungdomsuddannelserne indebærer indførelse i uddannelsesprocessen disciplin, aktivt at påvirke dannelsen af medborgerskab og forståelse af loven blandt skolebørn. Udvikling lektion "Moderne tilgange til forståelsen af loven" er et vigtigt element i læringsprocessen. Dens opgaver omfatter:

 • Fortrolig med den manifold tilgange til forståelsen af loven, at begrebet "menneskerettigheder".
 • Demonstration af forskelle, fordele og ulemper mellem hver af de metoder.
 • Bistand i realiseringen af positive ret gennem værdien af umistelige rettigheder.
 • Offentliggørelse af forholdet mellem hver af de tilgange til forståelsen af loven.

konklusion

Essensen af retten i denne sag er kendetegnet ved evnen til at genkende borgerens valg til at handle som de ønsker. Samt manglen på enhver form for tvang. Men det er vigtigt at forstå, at friheden og retten - de forskellige kategorier. Sidstnævnte kan ikke eksistere uden for samfundet og lever i det folk. Det er dannet i deres forhold på grund af deres evner. Det betyder, at retten til at bestemme grænserne for frihed. Det er dens mål. Til gengæld moderne tilgang til forståelse af loven, uanset om det er en standard eller naturlov, sociologiske eller moralsk, er stadig underlagt de interne modsætninger i samfundet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.