FormationVidenskab

Den elastiske deformation. teori om elasticitet

Virkningen af eksterne kræfter på ethvert organ fører til en række konsekvenser. virkningen af et objekt kan få acceleration og begynde at bevæge sig. I færd med at flytte eller i hvile nogle ændringer kan forekomme inden det, som kaldes "deformation".

Ordet "deformation" kommer fra det latinske deformatio, som betyder "forvrængning". Under dette begreb forstås en fremgangsmåde, der forekommer som et resultat af ændringen i den relative position af partikler i kroppen, det vil sige, selve partiklerne bevæges i forhold til hinanden. Deformationen som følge af ændring af afstand interatomare afstande fører til omlejring af atomer blokke. Ofte er det forbundet med en ændring i værdierne af interatomare kræfter. Målingen af deformation er den mekaniske belastning. På grund af deformation af kroppen kan modtage impact spor, der er tilbage, og kan komme sig og erhverve tidligere tilstand, som det havde før ekstern indflydelse.

Hvis kroppen genvinder sin form, denne type af deformation kaldes elastisk. Den elastiske deformation, siger den specialiserede litteratur, denne stamme, som forsvinder efter de ydre kræfter pludselig. At kroppen får tilbage i form, er dens dimensioner reduceres.

Denne definition er taget fra gren af fysikken studere elastisk deformation, som kaldes elasticitet teori. Den elastiske deformation har et særligt kendetegn: Det har ingen værdi, afhængigt af den forhistorie, den spændinger er den primære årsag til det. Med andre ord, er det helt bestemt af og afhænger af de mekaniske påvirkninger. I de fleste stoffer denne afhængighed med stor nøjagtighed anses for at være direkte proportional. Den elastiske deformation er strengt adlyder vis fysisk lov, det er stadig kendt som Hookes lov. Den maksimale spænding, hvor den elastiske deformation af loven fortsat er gyldig, kaldes grænsen for proportionalitet.

Nogle materialer (gummier, metaller) har exceptionelle egenskaber til at modstå betydelige elastisk deformationsegenskaber til andre materialer (ekstruderede materialer, keramik) meget let elastisk deformation kan ikke være. Den maksimale belastning, stammen, hvor stadig omfattet af definitionen, kaldet flydespænding. Overvinde denne værdi, den elastiske deformation bliver til plast.

På grund af deformering af de elastiske egenskaber og har et periodisk gentaget, er der et fænomen kaldet elastiske vibrationer. Når de elastiske vibrationer begynder at sprede sig, er dette fænomen kaldes de elastiske bølger.

I betragtning af den elastiske deformation, er det værd at huske på, at det elastisk deformerbare krop har en vis reserve af energi. Deformationsenergi betegner den mængde energi position eller betyder med andre ord, et potentiale. Deformeres elastisk krop er i stand til at udføre en bestemt opgave, genoprette sin tidligere tilstand. I det ideelle tilfælde er værdien af dette arbejde er arbejdets omfang i processen med deformation.

På grund af dens elastiske deformationsegenskaber er meget udbredt i det praktiske liv. Af stor betydning i en lang række mekaniske anordninger er brugen af dele, hvis funktion afhænger af deres evne til at deformere elastisk. Nogle af dem lagre energi, for eksempel et urværk fjeder i mekaniske ure, og andre afbøde virkningerne af eksterne kræfter på indretningen (støddæmpere, fjedre).

I processen med at skabe en række mekanismer er det blevet observeret, at egenskaberne af elastisk deformation påvirker ikke kun det materiale, som gjorde denne eller hin detalje, men også en fremgangsmåde til behandling af det er gået.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.