Nyheder og SamfundMiljø

Dam - en dæmning på floden .... jordovn dæmning

Dam - en struktur, der hjælper med at blokere stigningen af vand eller strømning i disse eller andre formål. De tidligste bygninger af denne type er blevet fundet i Egypten, hvor han brugte til at oprette vand opbevaring. Et sådant objekt, arkæologer fra Tyskland findes i to hundrede km fra Cairo. Det var en dæmning med sit eget navn "Have al-Carafa", som vises i optegnelser Herodot. Med hensyn til dens alder eksperter er uenige. Nogle mener, at det blev bygget i 3200 f.Kr., andre - at mellem 2950-2750 år. BC.

Hvad den ældste dæmning var lavet af?

Hvor stor var den ældste dæmning? Denne imponerende struktur er en dobbelt mur, mellem hvilke sider var desuden skitserede stenfragmenter. Længden af dæmningen crest er på mere end 100 meter, højden nåede op til 12 meter. Et lignende projekt er tilladt at akkumulere op til to millioner kubikmeter vand i Wadi el-Gharavi.

Kineserne har bygget en stor skala og for aldersgruppen

Nogle historikere mener, at dæmningen i bronzealderen blev bygget op gennem punkter i dette eller hint lokal civilisation. For eksempel i Mesopotamien fundet en sten bygning fra det syvende århundrede f.Kr.. I det gamle Syrien bygget også lignende strukturer i femtenhundrede år før Kristus. (Nahr el Assi). Storstilet bygning af dæmninger blev observeret i det gamle Kina. Her den berømte mester, og senere kejser Yu, som i 2283 f.Kr. handler hersker beordrede alle vandforvaltning i opbygningen af imperiet. Under vejledning af den Store Yu (som det stadig er stylet), ikke bare en dæmning blev bygget. Det var en storstilet byggeri i århundreder og årtusinder, hvilket tillod til år 250 f.Kr. til vand, for eksempel 50.000 kvadratkilometer i ørkenen på grund af Sichuan Minjiang. Og i Kina, har praksis opstået for at bygge vandværker ved hjælp af et element, såsom en bue.

De designede Da Vinci selv

I Europa, hvor kunstvanding problemet ikke var så akut som i Asien og Afrika, dæmningen optrådte langt senere - i det 16. århundrede. Buede muligheder, i særdeleshed er nævnt i annaler spansk i 1586, men ingeniører mener, at de enheder, selv kan konstrueres århundreder tidligere. Dette er baseret på det faktum, at deltog i deres design genier af tiden - Leonado da Vinci, Malatesta, Mechin, samt den erfaring, der kom til Europa efter kontakterne med den arabiske verden. For eksempel ved vi, at selv sådan tilsyneladende ikke meget stærk konstruktion som en jordovn dæmning, der drives i et århundrede, før den kollapsede (det blev bygget i Frankrig i 1196).

Brugen af dæmninger i Rusland

For Rusland med sin rige vandressourcer og ved første øjekast, ikke meget brug for dæmningen. Men her de har eksisteret siden det 14. århundrede f.Kr., og blev brugt i systemerne af vandmøller. Den første omtale af de i testamentet Dmitriya Donskogo dæmninger, kan henføres til 1389. Af særlig interesse i disse strukturer viste Peter den Store, så i det 18. århundrede, det russiske imperium var allerede mere end 200 genstande, blandt hvilke den høje jordovn dæmning - Zmeinogorsky. Vandressourcer gennem sådanne indretninger blev overført til anvendelse i tekstil-, minedrift og andre foretagender af tiden.

Dam - en hydraulisk struktur, som kan vedrøre en bestemt type objekt, afhængigt af klassificeringen. I dag isoleres ved reservoiranordninger vodoopuskayuschie og løft. Opbevaring dæmninger er normalt meget høj og har evnen til at regulere udledningen af vand. Lave samme strukturer (fx indretningen til damme) Billede normalt ikke har. Et andet vigtigt klassifikation objekt enhed er afhængig af vanddybden før zaplotom. Der var isoleret lav-, mellem- og høj-tryk dæmning (15, 50, og 50 meter henholdsvis).

Dæmninger for floder og kløfter

Dæmninger på floderne kan konstrueres som et kryds (for at hæve vandstanden, alt falder, magt, som kan eller anden måde bruge, til at lave en overfladisk del af floden acceptabel for skibe), og langs (beskyttelse mod oversvømmelse). I nogle tilfælde, dæmninger partitioneret vandløb, kløfter, lavninger - at holde dem optøede sne farvande, som derefter bruges til vanding eller at genoplade sejlbare kanaler.

Grundlæggende elementer i hydroelektriske

Sammensætningen af vandværker indbefatter typisk en dæmning, reservoir før eller efter det, vand løfteindretning for komplekse hydroelektriske skråninger til passage af fisk, vand dræning (hvis systemet Culvert), strukturer til at styrke kyster og rensningssystemer fra sediment. Store genstande er lavet af armeret beton, kan lille godt blive bygget op fra bunden, metal, beton, træ eller endda stof. Det er kendt, at Komsomolsk-na-beskyttende dæmning under oversvømmelsen bestod af soldater MES besiddelse af en film web selv, der ikke tillod vandet perehlestnut gennem knudepunkter eksisterende førerværn.

Som dæmningen kan tage belastningen?

En anden klassificering af dæmninger afspejler, hvordan disse objekter modstå belastninger. Gravitationel konstruktion opfatter beats hele sin vægt og modstå grund adhæsion af dæmningen og bunden af sålen, hvor den står. Sådanne muligheder er normalt meget massiv. For eksempel et hydroelektrisk dæmning på Indus floden (Tarbela Dam) har en højde på omkring 143 meter, og længden - over 2,7 km, hvilket gør alt 130 millioner kubikmeter. meter. Buede genstande overfører pres på bankerne. Hvis buen er bred og en masse pres, derefter anvende bue-tyngdekraft modeller eller buer med støttepiller på basen. Afstive som varianter har en tyndere væg af dæmningen, men på bekostning af øgede basen podporochnyh elementer. Rejsning dæmninger dag eller alluviale bulk-metode, og metoden til dirigeret eksplosion.

Konsekvenserne af ulykker

Ulykker på dæmninger bærer med sig betydelige finansielle tab, da det ødelægger ikke kun den unikke udstyr, men også for at stoppe virksomheder, der kører på el og vandforsyning til denne dæmning. Vandstrømme undertiden skyllet væk hele landsbyer, oversvømmede areal afgrøden tabt. Men det værste, der næsten øjeblikkeligt kan dræbte snesevis, hundreder og endda tusinder af mennesker.

Så i marts 1928 i canyon af San Frantsiskito var der en ødelæggelse af dæmningen af St. Francis, mistede derefter omkring seks hundrede mand, og multi-meter stykker af dæmningen ligger omkring en kilometer fra pausen webstedet. I Sovjetunionen under Den Store Fædrelandskrig (1941) blev det besluttet at med vilje at underminere dæmningen Dnepr i forbindelse med besættelse af nazistiske tropper Zaporizhia. Den massive konstruktion af beton blev delvist ødelagt med 20 tons ammonal. Hvor mange mennesker døde derefter, stadig ikke præcist defineret. Ring til numre fra tyve til et hundrede tusinde mennesker, herunder tropper, flygtninge og befolkningen, som kunne være på den venstre bred af Dnepr, der tog hovedparten af vandet element.

Det samlede antal af ofre - omkring 230 tusind mennesker

Efterkrigstidens ulykke ved store vandkraft dæmninger har forårsaget endnu større offer. I august 1975 kun den druknede viste sig 26.000 mennesker, og under hensyntagen til den modne epidemier og hungersnød dødstallet har nået 170-230 tusind mennesker i breakout Banqiao Dam. Derefter blev det ødelagt omkring en tredjedel af en million stykker kvæg og ødelagde næsten 6 millioner huse og bygninger. Atten dage var lukket motorvej fra Guangzhou til Beijing. Og alt dette skete på grund af dæmningen, der er designet til det maksimale antal nedbør, ikke overleve stormløb af vandmasser, der er anlagt af Typhoon "Nina". August 8, 1975 den mindste af den sammenklappede dæmning, forårsager vand udledning til Bantsao, hvor der for en kort tid var brudt dæmning 62. Den resulterende bølge har en bredde på 10 km og en højde på tre til syv meter. Nogle kinesiske landsbyer blev fuldstændig skyllet væk, sammen med deres indbyggere.

For at forhindre et gennembrud dæmning, i dag truffet en række foranstaltninger, blandt dem - overholdelse af de dæmningen designparametre, kontrol for overholdelse i løbet af arbejdet, tilsyn under operationen, indsamle visuelle og konjunkturbarometre, etc. For dæmningen er to uoverensstemmelser krav og specifikationer projekt :. "K1 "- objektet er en potentielt farlig tilstand og har brug for hasteforanstaltninger for at løse dens årsager, og" K2 "- præ-akut tilstand kan blive ødelagt, har brug for redning og evakuering arbejde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.