Nyheder og SamfundMiljø

Ambidexterity - hvad er det? Hvordan man kan udvikle ambidexterity? Fordele og ulemper ved ambidexterity

Ambidexterity - hvad betyder det? Ordlyden af udtrykket: medfødt eller erhvervet (uddannet) lige udvikling af højre og venstre hånd, uden at isolere drevet. Ordet "ambidexterity" dukkede så tidligt som i middelalderen. Så de kaldte krigere, kæmper lige godt med begge hænder. De var meget værdsat og tildelt diverse hædersbevisninger.

ambidexterity

Som nævnt ovenfor, lige så godt at bruge begge hænder - det er den ambidexterity. Det afhænger af udviklingen i de cerebrale halvkugler. Venstre er ansvarlig for logik, og den rigtige - for intuition. Hvis den ene hånd er mindre udviklet, kan det blive trænet, og følgelig vil blive forbedret og hjernen med hvilket det er associeret.

hjerne ambidexterity

Ambidexterity hjerne - en tilstand, hvor begge halvkugler arbejder samtidigt og harmonisk. En person kan således have den "jern" logik og har fremragende intuition og sansning. Denne funktion gør det mere konkurrencedygtig. Disse mennesker er ofte meget talentfuld. For eksempel, Tom Kruz, Nikola Tesla og andre.

Hvordan er hjerne og hænder?

Mennesker, hvis højre hånd er mere udviklet logisk tænkning forrang intuition. For det bare opfylder venstre hjernehalvdel af hjernen. Personer, hvis højre hånd er mindre udviklet, domineret af sansning og stor intuition. For disse kvaliteter den er ansvarlig, henholdsvis den højre hjernehalvdel.

Erhvervet og medfødt ambidexterity

Alle børn er født ambidexterity. Men for fire år, de mister deres evne til at holde med begge hænder samtidig. Dette er i høj grad på grund af forældrenes indflydelse, interventions- læger og lærere. Barnet på hver side pålagt besiddelse af den højre hånd. Det han holder en ske, kop. Højre har lært at skrive. Som et resultat af disse børn i fremtiden gør fremragende kunstnere, men uden kreativitet.

Ambidexterity erhvervet - er et resultat af uddannelse mindre udviklede arme (tilbage tabt som et barns evne til at eje godt begge dele på samme tid).

Ambidexterity - det vil sige, neurasteni?

Ambidexterity symptomer, der ligner neurasteni. Men dette er ikke en sygdom. Det faktum, at ambidexters træt hurtigt. Men mental træthed må ikke forveksles med retardering. Alle stemninger, raserianfald, og understreger ambidexterity kun give den nødvendige udledning trætte krop. Efter disse "eksplosioner" folk bliver mere rolig.

Disse stærke følelser - resultatet af virkningen af den højre hjernehalvdel. Venstre er ansvarlig for logik og er ikke i stand til at opfatte det ikke passer ind i information. Derfor ambidexterity kan være nærtagende. Og det er et tegn højre hjernehalvdel overbelastning.

Forskere kalder neurasteni overspænding tankeprocesser. I dette tilfælde, til tider følelsesmæssig udladning er ikke muligt, hvis der er træthed i venstre hjernehalvdel. Den bedste mulighed for at fjerne Surge - Tilføj følelser og reducere den mentale belastning. At gå til dans, for at blive i det mindste for en tid, en romantisk.

Er venstrehåndede betragtes som "normal"?

Den venstre-hander - en mand, hvis højre hånd mindre udviklet. Dette er ikke en sygdom og ikke en afvigelse fra normal udvikling. betyder blot, at den højre hjernehalvdel af hjernen er udviklet det bedre end den anden. Den er ansvarlig for sansning og intuition. Det betyder, at den venstre-hander er disse følelser udviklet mere end logisk tænkning.

Er der nogen blandt dyrene ambidexters?

Blandt højrehåndede og venstrehåndede dyr er slet ikke. De alle ambidexters fra fødsel til død. Og manipulere begge ben samtidig og lige så godt. Et slående eksempel - alle primater.

Funktioner ambidexterity

Nogle forskere spekulere, at mennesker med ambidexterity observeret en række problemer. Eleverne skriver med blots, træt hurtigt, glem alt om de vigtige opgaver. De har vist en mangel på opmærksomhed på syndromet. Disse børn er som regel hyperaktive, kan være irriteret uden grund. Ambidexters børn oplever ofte hovedpine.

Er det muligt at udvikle ambidexterity?

Næsten alle mennesker ved fødslen er allerede ambidexterity. Men i færd med at vokse med at miste denne unikke kvalitet. Og begynde at bruge oftere med kun én hånd. Dybest set, højre. Men du kan vende tilbage ambidexterity. Det udvikler ved hjælp af træning. For at redde barnet ambidexterity gravide mor kan vendes oftere til rytmisk musik.

Hvad giver ambidexterity? Ifølge undersøgelser foretaget af psykologer og neurologer, hjernen fortsætter med at udvikle indtil omkring tres år. Til halvtreds, som regel, er der en klar adskillelse mellem de halvkugler. Men i den sjette ti personer nemt kan bruge dem på samme tid. Dette gør det muligt at løse komplekse problemer mere held end i sin ungdom.

Fordele og ulemper ved ambidexterity

Først skal du overveje ordet. Så ambidexterity - hvad er det? Konceptet kan beskrives på en enkel måde. Denne evne til ikke blot at skrive med begge hænder, men også for at udføre dem med lethed alle de andre opgaver.

Ifølge forskere, hver halvkugle af hjernen er ansvarlig for muskel impulser til venstre eller højre ben. Og funktionen af det menneskelige legeme er en cross-kontrol. Det er den højre hjernehalvdel af hjernen er ansvarlig for den venstre hånd, og omvendt.

Hvad er fordele ambidexterity? Ved hjælp af to hænder på samme tid, eller udføre forskellige opgaver af enhver af dem - det er en klar fordel. Det kan være nyttigt, ikke kun i hjemmet, men også i sport, musik, kunst. Udviklingsmæssige niveau ambidexterity børn er lidt højere end den gennemsnitlige barn. Er det tilstrækkeligt at minde om nogle af de berømtheder, der er blevet kendt for deres talenter. For eksempel, Benjamin Franklin, Pol Makkartni og mange andre.

Du kan give et andet eksempel. I stigende grad folk har en dominerende hånd, som er den mest udviklede. Når det er beskadiget kan man ikke skrive eller udføre andre handlinger. Brugte, "ikke vant" til dem, med mange manipulationer vil håndtere dårligt eller ikke kan gøre. Når ambidexterity person ejer begge lige godt. Det betyder, at en midlertidig forringelse af funktionen af den ene hånd ikke væsentligt påvirker hans liv.

Men der er også ulemper ambidexterity. Sådanne mennesker er ofte meget følsomme, let irriteret, lider humørsvingninger. De kan udvise nogle klodsethed, klodsethed. En chance af Attention Deficit Disorder (ADHD) er to gange højere end den gennemsnitlige person.

udvikling af ambidexterity

Hvis en familie har en person-ambidexterity, skal du ikke forsøge at ændre det. Lad forbliver sig selv. (Vi har allerede sagt, "ambidexterity", hvad det betyder. Det er underforstået, kan begge hænder udføre den samme funktion. Og enhver handling hurtigt og effektivt.)

Nogle mennesker har denne evne er tilbage efter fødslen og varer hele livet. Men oftere det er tabt som barn. Normalt er fokus på hendes højre hånd. Men der er ikke kun medfødt, men erhvervet ambidexterity. Hvis det ønskes, er det muligt at udvikle en særlig uddannelse.

For eksempel, langsom til at ordinere alfabet hånd, som er udviklet værre. Vær opmærksom på, hvad detaljerne i denne klasse viser sig dårligt, og gøre denne accent. Så begynde at skrive ord, sætninger og tekster. Gør hvad du har brug for til langsomt at tage den tid, du ikke kan. Udvikle ambidexterity kan være, hvis du forsøger at gøre alle de handling er ikke førende arm, og en, der er udviklet værre.

Obsessiv-kompulsiv sygdom

Mennesker, der lider af neurose, obsessiv-kompulsiv sygdom, er mest sandsynligt at ambidexterity. De har en meget kritisk holdning til sin egen person, er der lagt vægt på abstrakt tænkning. På denne baggrund kan vi sige, at i den venstre hjernehalvdel trætte.

Kør i takt med den gode, kan både ikke. En af halvkugler af hjernen vil helt sikkert overanstrengelse. Og ved første øjekast, kan det antages, at en sådan person vil altid være whiny og fiasko i livet. Men der er klare eksempler på, at dette ikke er sandt.

Omkostninger tilbagekaldelse Leonardo da Vinci, compileren af ordbogen Vladimira Dalya og mange andre berømte mennesker. Alle af dem var ambidexterity. Men det stoppede ikke deres karriere og liv. De er blevet berømtheder, som vil blive husket i århundreder.

Øvelser og tips til træning ambidexterity

For lige så dygtige i begge hænder, skal du vide, hvordan man kan træne ambidexterity. Det er ret simpelt. Normalt en person har en førende hånd (ofte højre). I dette tilfælde er det nødvendigt at indlæse det arbejde, som hun normalt udfører, venstre. Og prøv at gøre det med denne hånd. Men der er venstrehåndede mennesker. I dette tilfælde, lastet med højre hånd.

På ture er bedre til at ændre de sædvanlige ruter og gå i den modsatte retning. Start skrivning af hånden, som er mindre udviklet. Hvordan udvikler ambidexterity ved hjælp af øvelser? Der er en enkel, men meget effektiv, designet til femten minutter.

Tag et ark papir og to blyanter. Inden for femten minutter, med begge hænder samtidigt trukket i forskellige geometriske former. For eksempel er den venstre - firkantet, og til højre - en diamant. Hvor hurtigt gøre godt, er du nødt til at komplicere øvelsen. Du kan begynde at tegne komplekse tal er forskellige, og så videre. D.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.