SundhedSygdomme og betingelser

Brok af rygsøjlen: indikationer, genoptræning, konsekvenser anmeldelser

Ganske ofte folk klager over rygsmerter. De siger, at smerten er forårsaget på grund uregelmæssig motion, hård dag eller træthed. Men er det altid sådan? Desværre er der tilfælde, hvor en sådan smerte - resultatet af rygmarvsbrok. Når vist fjernelse af rygmarvsbrok, vil forstå i denne artikel.

symptomer

Spinal brok - det er ekstremt farligt, som et resultat af hendes person oplever konstant, uophørlige smerter, skadet og dens indre organer. Forkert diagnose kan forværre situationen, så det er ekstremt vigtigt præcis diagnose.

Hvad er herniation af columna lumbalis, symptomer og behandling af denne sygdom, vi betragter nedenfor. Fra andre sygdomme med lignende symptomer det kan defineres ved følgende træk:

 • har stærk udtalt smerte, der varer ved på trods af medicinsk terapi;
 • patienten kan ikke holde fæces og urin;
 • kan forårsage lammelse af de nedre lemmer;
 • reduktion af følsomhed i dem;
 • efter et behandlingsforløb er tre måneder, er patientens tilstand ikke forbedres.

Hvis der er nogen af disse symptomer, bør du straks kontakte en læge. Du kan have brug for akut fjernelse af rygmarvsbrok. Desuden bør der lægges mere vægt på kvalifikationer. Ikke ualmindeligt, at en læge på grund af uagtsomhed, manglende uddannelse, manglende professionalisme sætter den forkerte diagnose. Og den mest almindelige fejldiagnose - iskias. En fejl i mangel af behandlingen kan føre til lammelse af den person.

Det er sådan farlig herniation af lændehvirvelsøjlen. Symptomer og dens behandling, selvfølgelig, indbyrdes forbundne.

Fremgangsmåder til behandling

Nå, stilles diagnosen. Hvad bliver det næste? Hvad er de forskellige måder at behandle en diskusprolaps disk? Hvilke der er mest effektive? Behandlingsmetoder er faktisk en hel del. Dette kan være:

 • fysioterapi;
 • medicin;
 • teknikker til manuel terapi;
 • massage;
 • særlige iført et korset for ryggen;
 • kost;
 • traditionelle metoder;
 • fjernelse af spinal brok.

Anvendelsen af hver af dem skyldes de individuelle egenskaber af hver patient og hans almene tilstand. Men den bedste behandling - på basis af alle metoder er ikke kontraindiceret, dvs. kompleks. Og det er muligt, at på grund af dette fjernelsen af spinal brok er ikke nødvendig.

Indikationer for en brok operation

Vidnesbyrd om, at operationen blev udført for at fjerne en spinal brok, kan være relativ eller absolut. I det første tilfælde bliver det obligatorisk. Desuden skal operationen foregå på kortest mulig tid.

En relativ aflæsninger betyder, at der produceres op til denne behandling havde ingen effekt på overgangen til genopretning, og operationen er stadig nødvendig, men ikke påtrængende. Det er tildelt sagen efter to måneders ændringer behandling for ikke følges jo bedre.

Operation for at fjerne den spinale brok kan udføres på forskellige måder. Her er de.

discotomy

Discectomy - mest forældede type operation. Det ligger i det faktum, at huden tilbage under fuld narkose, et snit omtrent svarende til otte centimeter. Efter dette, gennem det helt fjernet det berørte spinal disk eller, hvis det er muligt, kun en del af det.

Den største ulempe ved denne type operation er, at da det er meget stor risiko for inflammatoriske processer. For at forhindre dem patient skal ligge mindst ti dage under observation på hospitalet og gennemgå antibiotikabehandling.

Ifølge de sagkyndiges udtalelse, bevægeapparatet funktion af rygsøjlen efter operationen hoppe tilbage meget langsommere end i andre typer kirurgi, på grund af det faktum, at på det tidspunkt, det anvendte temmelig omfattende skader.

Men denne operation er ikke kun ulemper. Fordelene indbefatter en lille procentdel af tilbagefald (3%). Dette skyldes det faktum, at den berørte skive, eller en del deraf fjernet fuldstændigt.

Hvor meget er operation for at fjerne en brok af en rygrad? Prisen er det, at dømme efter de anmeldelser af patienterne er lav, og starter fra 20 000 rubler.

laminektomi

Laminektomi er, at patienten er fjernet buedel af hvirvlen, som presses af en diskusprolaps nerveenden. Som et resultat, ifølge eksperter, tålmodig genoptræning foregår hurtigt - inden for 3 dage. Hertil kommer, på grund af det faktum, at nerven er frigivet, patienten næsten øjeblikkeligt ophører med at føle smerte.

Men der er også risici. For eksempel, en temmelig høj risiko for infektion. Og, noget farligt, er der en mulighed for nerveskader under operationen.

endoskopi

Endoskopisk fjernelse af diskusprolaps spinal udført med et endoskop og instrumenter er ekstremt lille i størrelse. Dette gør det muligt at reducere snittet størrelse på et minimum. Det er lig med 5 mm. Denne type operation er ganske kendt og populær på grund af en række af sine fordele. Først og fremmest, er det varighed - ikke mere end en time. Som et resultat, musklerne i kroppen, det er ikke skadet. De skiltes med en speciel ekspander. At dømme efter de anmeldelser af patienterne, kan patienten gå hjem den næste dag. Gendan samme rygrad tager omkring tre uger.

Men husk på, at denne operation ikke er universel. Det er ikke hensigtsmæssigt, at visse typer af spinal brok, og efter det risikoen for tilbagefald er ganske høj (10%). Og en sådan operation, desværre, ikke kommer billige stående - sin pris på klinikker nå op til 130 000 rubler.

microdiskectomy

Microdiskectomy - en operation baseret på neurokirurgi. Det er udført med hjælp af nyeste værktøjer og et kraftigt mikroskop. På bagsiden af patienten skæres i 3-4 cm. Det skal foregå i området af nerven, som komprimeres brok. Diskusprolaps fjernes, hvorved nerven frigøres. Nu er denne operation, ifølge eksperter, en af de hyppigst anvendte.

Som et resultat, hendes smerte forsvinder næsten med det samme. Patienten kan forlade sundhedsfaciliteten så tidligt som næste dag. Tilbage til det samme arbejde (så længe, selvfølgelig, ikke aktiv) han kunne i en måned. Ved aktiv vil det være muligt at begynde en halv eller to måneder.

En sådan operation, anbefales det generelt at dem med flere brok. For med det de kan fjernes i en enkelt indgreb.

Desværre, tilbagefald sats når 10-15%. Og operationen er ret dyrt.

laser fjernelse

Laser fjernelse af diskusprolaps rygsøjlen - diskoplastika laser - er, at med hjælp af lav effekt ray disc opvarmes til en bestemt temperatur, der bidrager til dens restaurering. Vi anbefaler ikke brug af en sådan operation uden først at konsultere din læge, uden at tage analysen. Desuden er laserkirurgi er ikke universel. Det er, i udtalelsen fra eksperter, er ikke egnet til alle typer af brok.

Efter denne operation skal muligheden for komplikationer, så patienten undergår antibiotikabehandling.

mulige komplikationer

Hvilke komplikationer kan opstå efter rygkirurgi? De er opdelt i intraoperativ og postoperativ. Den første opstår under selve operationen:

 • Når denne nerve kan blive beskadiget. Da det er ved siden af en brok, beskadige den er ganske enkel, især hvis udført discectomy. I dette tilfælde, efter operationen kan der være nogle problemer med følsomhed i fødderne, er der muskelsvaghed.
 • Det kan være beskadiget dura mater. Hvis kirurgen så skader under operationen, det ushet hul. Ellers efter operationen patienten svær hovedpine opstår, fordi væske vil strømme fra rygmarvskanalen at provokere ændringer i det intrakranielle tryk. Hård skal helbrede sig selv, men det vil tage nogen tid (ca. 2 uger).

Postoperative komplikationer kan også forekomme. De er inddelt i 2 typer:

 1. Tidligt. De vises septisk komplikationer (epiduritis, osteomyelitis, lungebetændelse, sepsis) og tromboemboliske komplikationer (lungeemboli, trombose i underekstremiteterne).
 2. Sene postoperative komplikationer manifesteret tilbagevendende diskusprolaps diske. Desværre er denne type af komplikation opstår ofte i gennemsnit op til 30%. Det er også muligt ardannelse og adhæsioner, der klemte nerve, hvilket fører til smerte.

Med forbehold for alle regler for genoptræning kan undgå sene postoperative komplikationer.

Rehabilitering efter fjernelsen af spinal brok

Efter nogen tid pass efter kirurgi og sting vil blive fjernet, er behandlingen af patienten stadig ikke afsluttet. Vil begynde en ny fase af action, ganske store, og det er fra det til en vis grad vil afhænge af resultaterne af operationer:

 • Patienten skal regelmæssigt engageret i fysisk terapi, for at observere regimet af dagen, bære en særlig korset for din ryg. Men du kan ikke gøre motion umiddelbart efter operationen. Først, endda op skal man være omhyggelig for at undgå unødvendige, pludselige bevægelser.
 • I løbet af måneden, er det ikke anbefales at sidde til brok ikke dannes igen, og der var ingen kompression af diskus. Lang gåtur eller stå for kan ikke være første gang. Hver time eller to har brug for at hvile ryggen, liggende på 15 minutter.
 • Ikke tilladt at løfte vægte.
 • Og genopretning måler bekymring og seng. Vi har brug for en særlig, hårde skum madrasser.
 • I bruseren kan du gå på kun tre dage efter operationen, er badeværelset ikke anbefales i den første måned efter fjernelse af suturer.
 • Må ikke ignorere rutinemæssige check-ups med din læge.

Vi må huske på, at der ikke nødvendigvis er et tilbagefald umiddelbart efter operationen. Det kan også forekomme efter lang tid bagefter.

Sådan gør gymnastik?

Meget stor betydning gymnastik efter fjernelse af en diskusprolaps disk. Den består af følgende øvelser:

 1. Langsom nedture bøjede ben i knæene, når liggende på ryggen.
 2. Løft bækkenet til benene bøjet i knæene, liggende på ryggen.
 3. Ben bøjet i rygleje. Langsomt gøre benene sving på den ene eller den anden måde. Vi er nødt til at forsøge at få din knæ sex.
 4. Knælende, hælder på hænder, langsomt trække det ene ben lige tilbage, hold i 30 sekunder og skift ben.
 5. Liggende på maven, løfte og holde op skiftevis.

Anmeldelser og konsekvenserne af en brok operation

Ifølge adskillige anmeldelser af patienter, der er beskrevet operationen som regel er gode. Komplikationer er sjældne. Opsvinget periode vil tage omkring seks måneder, hvorefter du kan igen fuldt bor og arbejder.

Ifølge eksperter, hvis alle forholdsregler og følge alle anbefalingerne fra lægen, vil konsekvenserne af fjernelsen af en diskusprolaps disk være minimal. Selvfølgelig, meget afhænger af kvaliteten af operationen, da der er en sandsynlighed for fornyet. Men oftere det ender sikkert.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.