Nyheder og SamfundPolitik

Boston Marathon 2013: fakta og konsekvenser

Boston Marathon - en årlig sportsbegivenhed, der finder sted i flere byer i Massachusetts. Det er altid holdes i Patriot Day (Patriots' Day), på den tredje mandag i april måned. Det første løb blev afholdt i 1897. Han var inspireret af succesen med den første maraton på sommer-OL i 1896. Boston Marathon - den ældste årlige løb, der også betragtes som en af de mest berømte i verden.

Marathon tiltrækker omkring 500.000 tilskuere, hvilket gør det til det mest populære sportsbegivenhed i New England. Selv i 1897 kapløbet blev overværet af i alt 18 atleter, han har nu et gennemsnit på omkring 30 000 registrerede deltagere. Jubilee Boston Marathon i 1996 var det rekord for antallet af deltagere: 38.708 er blevet rapporteret om ham til at slutte sig til løbet, 36,748 mennesker tog til starten og 35868 kom til målstregen.

historie

Den første Boston Marathon blev afholdt i april 1897 er inspireret af en genoplivning af løbet ved Sommer-OL i 1896 i Athen. Han er den ældste kontinuerligt drift og længden af den anden i Nordamerika.

Arrangementet er timet til fejringen af Day of the Patriots (Patriots' Day) og symboliserer forbindelsen mellem de athenske og amerikanske frihedskæmpere. Den første vinder var Dzhon Makdermott, køre en strækning på 24,5 miles i 2:55:10. Løbet, der blev kendt som Boston Marathon, er siden blevet afholdt hvert år. I 1924 blev starten flyttet til Hopkinton, og forlænget ruten til de 26 miles 385 yards (42,195 km). Dette gøres for at opfylde de fastsatte standarder ved OL i 1908 og kodificeret i 1921 IAAF.

I første omgang, Boston Marathon var en lokal begivenhed, men på grund af sin popularitet og prestige, begyndte han at tiltrække løbere fra hele verden. Gennem det meste af sin historie, begivenheden var absolut non-profit, og den eneste præmie for at vinde var en krans vævet fra oliven grene. Sponsorerede præmier kun uddelt begyndte i 1980'erne, efter at professionelle sportsfolk er begyndt at nægte at deltage i kapløbet uden væsentlige priser. Førstepræmien for at vinde maraton blev modtaget i 1986.

Kampen for kvinders ret til at deltage i maraton

Kvinder er ikke tilladt at officielt deltage i Boston Marathon frem til 1972. Robert Gibb ifølge arrangørerne af begivenheden, er den første kvinde til at køre en fuld maraton afstand af alle (i 1966). I 1967 Ketrin Svittser registreret som "K. V. Svittser", blev den første kvinde til at løbe til ende med den officielle antal deltageren. Det lykkedes hende at nå i mål, på trods af hændelsen blev almindeligt kendt, hvor en repræsentant for administrationen af maraton Jock Semple forsøgte at rip off hendes værelse og ikke lade hende slippe. I 1996 kvinder deltog uformelt i maraton 1966-1971, og den første til at have nået målstregen, blev med tilbagevirkende kraft officielt anerkendt mestre. I 2015 omkring 46% af deltagerne var kvinder.

Skandale med Rozi Ruis

Skandalen indtraf ved Boston Marathon i 1980, da løberen-elsker Rosie Ruiz kom ud af ingenting og vandt løbet blandt kvinder. Repræsentanter for administrationen af maraton blev mistænksomme, da de opdagede, at Ruiz ikke kan se videoer af kapløbet næsten til enden. En efterfølgende undersøgelse viste, at de fleste af Ruiz savnet begivenheder, og derefter, cirka en sømil (1,6 km) til målstregen, og blandet med tilskuerne nemt overhalet konkurrenterne. Dommerne officielt diskvalificeret Rosie. Boston Marathon i 1980, og dermed vandt den canadiske atlet Zhaklin Garo.

ulykker

I 1905, James Edward Brooks fra North Adams i Massachusetts døde af lungebetændelse kort efter begge løb en maraton, og ikke vende hjem. I 1996, den 62-årige mand fra Sverige, døde af et hjerteanfald. I 2002 28-årige Sintiya Lusero døde af hyponatriæmi.

Boston Marathon 2013

Under maraton i 2013, den 15. april kl 14:49 lokal tid, efter mere end to timer efter vinderne krydsede målstregen på Boylston Street, cirka 200 meter før mål, var der to eksplosioner, afstanden mellem dem var 180 meter.

Eksplosionen dræbte tre mennesker og sårede mindst 144 personer, hvoraf 17 blev alvorligt såret. Blandt de døde var en otte-årig dreng. Ingen gruppe af terrorister har påtaget sig ansvaret for bombningerne. Det tog over Federal Bureau of Investigation (FBI) og fotografiet af de to mistænkte blev modtaget kort tid.

Om natten den 18. april i en shootout i Cambridge nær Massachusetts Institute of Technology, blev dræbt en politimand, så begyndte en operation for at pågribe de to mistænkte, brødre Tamerlan og Dzhokhar Tsarnaevyh. Den ældste af dem, Tamerlan, døde på hospitalet tidligt om morgenen den 19. april. beboere i nærheden var rådes til at bo inde i deres hjem med dørene låst. Offentlig transport i Boston blev lukket ned, herunder ruter af de største i staten Massachusetts Bay Transportation Authority og Amtrak jernbaneselskab; De var lukkede skoler og universiteter, samt mange virksomheder. Organerne menneskerettighederne under ledelse af de statslige politi razzia byen Watertown, og 19. april, på 8:45 Dzhokhar Tsarnaev blev anholdt.

Boston Marathon 2013 eksplosion, der kostede otte-årig dreng og 29-årig kvinde (både beboere i forstæderne til Boston), samt 23-årige studerende fra Kina, er en enorm tragedie for hele den civiliserede verden. Blandt de alvorligt tilskadekomne var mor og søster til den afdøde dreng.

Terrorangrebet på maraton

Eksplosioner to bomber med intervaller på 15 sekunder blev foretaget nær Copley Square Boston. Som et resultat af terrorangreb dræbte tre mennesker og sårede mere end hundrede af varierende sværhedsgrad. Vinderne krydsede målstregen omkring to timer før eksplosionen, men der var stadig masser af løbere, der kun havde kørt indtil udgangen af Boston Marathon.

Angrebet var en overraskelse for alle: at angribe eventuelle trusler fra terrororganisationer er blevet rapporteret.

Sprængstoffer var af en type, som de let kunne gøre at tage instrukser fra internettet eller andre kilder. Den eksplosive var inde i seks-liters trykkoger, der var skjult i en nylon rygsæk.

Skydning, jagt og anholdelse

Kort efter billederne blev offentliggjort, var der en træfning i nærheden af Massachusetts Institute of Technology, nær bygningerne 32 (Stata Center). Det skete den 18. april på 22 timer 48 minutter lokal tid (02:48 UTC). flere skud blev foretaget. Kuglerne ramte politibetjent sidder i en patruljevogn. Han blev taget til Massachusetts General Hospital, og efter nogen tid, lægerne konstantirovali døden. Shon Kollier kaldte politiet, at han var 26 år gammel, han blev født i Somerville, Massachusetts, og arbejdet i politiet fra Massachusetts Institute of Technology.

Tsarnaev familie erobrede sølv Mercedes SUV i Cambridge og blev tvunget til at trække sig tilbage fra ATM annoncøren $ 800. At tage penge, de lader værtsmaskinen. De mistænkte fortalte ham, at de holdes ansvarlige for bombningen ved Boston Marathon. Politiet spores bilen til byen Watertown, Massachusetts. Retshåndhævelsespersonale Watertown rapporterede flere sammenstød og træfninger, hvorunder også hørt eksplosioner. Samme aften, avisen The Boston Globe rapporterede, at en shootout deltog folk, der er eftersøgt for angrebet i løbet maraton. En ildkamp med politiet og eksplosionen af bomberne kastet af kriminelle iagttog beboere i Watertown. En af brødrene blev fanget, men den anden lykkedes at flygte i en stjålen SUV. I shootout, blev han alvorligt såret 33-årig trafik politibetjent Massachusetts Bay navn Richard H. Donahue Jr. Heldigvis såret var ikke dødelig.

Om morgenen den 19. april, efter en biljagt og skudveksling med politiet, en af de mistænkte, Tamerlan Tsarnaev, blev han taget til Medical Center Beth Izreyel, hvor han døde af flere skudsår og kvæstelser ved eksplosionen. FBI frigivet billeder af to mistænkte i Watertown begivenheder. Den anden bror, Dzhokhar, der kaldes "den mistænkte i den hvide hat," ifølge politiet er stadig på fri fod. Myndighederne siger brødrene blev smidt ud af sin bil hjemmelavet bombe i politiet, der forfulgte dem fra Cambridge til Watertown.

I 2015 en af gerningsmændene til eksplosionen, Dzhokhar Tsarnaev, blev fundet skyldig i 30 tæller, og dømt til døden.

fejret

18 april kl Boston katolske katedral af det hellige Kors afholdt en tværreligiøs mindehøjtidelighed for ofrene for terrorangreb. Hun spillede den amerikanske præsident Barack Obama og nogle veteraner fra Boston Marathon.

Den doping-skandalen i maraton 2014

Den maratonløber i år, kenyanske Rita Dzheptu kom til målstregen først blandt kvinderne. Det blev dog diskvalificeret efter repræsentanter for World Anti-Doping Agency meddelte, at dets test for forbudte stoffer viste et positivt resultat. Høringer i sagen blev afholdt i januar 2015.

Boston Marathon 2016

I 2016 amerikanske Jami Marseille blev den første, som har nået målstregen af Boston Marathon kvinde, der har begge ben amputeret. Førende begivenheden blev Bobbi Gibb, den samme, som kørte et maraton for 50 år siden, i 1966. Vinderen af de 2016 kvinder, den etiopiske atlet atsede baysa, Bobbi Gibb gav sin præmie. Hun accepterede det på den betingelse, at hun inden for et år kommer til Etiopien og returnere den retmæssige ejer af koppen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.