SundhedMedicin

Blod donation i donation: reglerne, præparatet, virkningerne af

Altid og overalt folk havde brug for blod. Med omfattende operationer i nogle tilfælde er det nødvendigt plasma transfusioner. Også sådant materiale kan være nyttig til behandling af forskellige lidelser. Det skal bemærkes, at det er meget vanskeligt at passere blod donation til donation. Forretningsorden kræver udarbejdelse og overholdelse af en bestemt tilstand. Dette er, hvad der vil blive drøftet i denne artikel. Du vil lære, hvad der er nødvendig forberedelse til at tage blod (donation), hvordan er proceduren og hvad de skal gøre bagefter.

Donation eller frivillig bloddonation

Først, lad os sige et par ord om dette koncept. Donation - en frivillig aflevering af materialet til videre brug af tredjemand.

Oftest blodet anvendes til transfusioner, oprettelsen af visse medikamenter og gennemføre særlige behandlinger. Donor er en person, der tager materialet. Det skal bemærkes, at ikke alle er egnet til denne rolle. Du skal opfylde visse betingelser.

Blod donation i donation: reglerne for udarbejdelse og betingelser

Der er nogle regler, der er ordineret i den medicinske lov. Først når de er genstand for en person kan være en donor. Nogle gange er det viser sig, at dem, der ønsker at passere materialet er meget mere end dem, der kan gennemgå denne procedure. Overvej betingelserne og reglerne i begivenheden.

Medborgerskab og voksenlivet

Nogen kan give blod til donation? Regler kræver, at donoren var en borger i det land, hvor den procedure udføres. Den Russiske Føderation er også forbudt at blive bloddonor, indtil det attende.

I nogle tilfælde kan en person blive en kilde til blod, og langt tidligere, men du skal passere yderligere prøver og have en gyldig grund til en sådan haster.

fravær af kontraindikationer

Før proceduren manden altid gennemgå en lægeundersøgelse. Blod donation i donation (reglerne for kvinder) er forbudt i tilfælde af graviditet og amning. Desuden bør det smukke køn ikke vejer mindre end 50 kg.

Blod donation i donation (regler for alle) bør udføres kun på den absolutte fysiske og mentale sundhed. Hvis du for nylig har lidt forkølelse, så blive en kilde til blod kan ikke være tidligere end 2-3 uger efter fuld helbredelse. Donere blod er forbudt for personer, der ikke har bestået en lægeundersøgelse eller til dem, der har sygdommen findes uforenelige.

Det første trin er at donere

Hvis proceduren for bloddonation i donationen ikke skræmme dig, og du vil blive en kilde til materiale til brug for tredjemand, er det nødvendigt at tage det første skridt. Det første skridt er at gælde for den behandlende institution. Ved receptionen vil du blive bedt om at udfylde en formel spørgeskema. Der bliver nødt til at angive din rigtige data: alder, navn, nationalitet, køn og formålet med levering af materialet. Det er værd at bemærke, at hvis du ønsker at donere blod til en bestemt person, er det nødvendigt at præcisere det i denne ansøgning.

og eksamener

Blod donation i plasmaet (blod) involverer en lille lægeundersøgelse. Du vil blive tilbudt at donere blod fra en finger. Denne procedure udføres udelukkende på tom mave på en bestemt dag. Ifølge resultaterne af analysen kan siges om tilstanden af din krop. Det var med denne konklusion er du nødt til at passere en lægeundersøgelse.

Tal med din læge

Specialist modtager din analyse og sammenligner dataene med normen. Det er væsentligt, at hæmoglobin var inden for normalområdet, og ingen hvide blodlegemer, hvilket antyder en inflammatorisk proces.

Derefter lægen afhører donoren. Du bliver nødt til ærligt besvare nogle spørgsmål. Det er værd at nævne, at der stadig i samtalen medicinsk etik og mystik. Lægen må ikke distribuere personlige oplysninger til at opnå. Specialisten vil spørge dig om livsvilkår, dårlige vaner og tidligere sygdomme.

Er de forskellige lokaliteter krav til dem, der får lov til at donere blod til donation? Betingelser for Kemerovo og Moskva, Chelyabinsk og St. Petersborg, Krasnoyarsk og Sochi, samt alle de andre byer i den samme i hele landet. , Donation kræver således fraværet af en human alkoholisme, HIV infektion, AIDS, syfilis, hepatitis B og andre sygdomme. Selvfølgelig er det resulterende materiale screenet for sygdomme i data, men hvis du kender deres tilstedeværelse, er det nødvendigt straks at indrømme det.

Forberedelse til hegnet materiale

Betingelser for levering af blod til donation omfatte opretholdelse af en vis kost regime og for et par dage. En person, der bliver en kilde til blod, kan ikke være i to dage for at drikke alkoholiske drikkevarer. Det er også værd at opgive fede og stegte fødevarer. Det er nødvendigt at begrænse sig i brugen af krydderier og salt.

I fem dage, du ønsker at udelukke en række lægemidler. Det er strengt forbudt at bruge aspirin og andre stoffer, blodfortyndende. Hvis du tager et kursus af tabletter, er det nødvendigt at afslutte det, og først derefter gå videre til donation.

Et par dage før proceduren er nødvendig for at gennemføre en korrekt måde at leve på, men vi kan ikke blive involveret i fysiske øvelser og meget stamme. Prøv at få masser af hvile og tilbringe tid udendørs. Når du kommer ind i studiet af blodprøvetagning, du helt sikkert vil måle trykket, blodsukker og temperatur. Kvinder bliver nødt til at informere lægen om datoen for den sidste menstruationscyklus. Husk, at du ikke kan donere blod under menstruation og umiddelbart efter dem.

Under proceduren,

På et tidspunkt donoren kan donere op til 500 ml blod. Under proceduren, skal en person være i en behagelig stilling. Donor materiale klatrer gradvist. I dette tilfælde lægen overvåger trykket og tilstanden af blodforsyningen.

Oftest er donor kontorer udstyret med specielle liggestole. Det er i ham og sidder person, der giver blod. Før proceduren, er donorerne opfordres til at drikke søde te og spise en lille muffin eller wienerbrød. Også, før proceduren er nødvendig for at drikke masser af væske. I nogle tilfælde er vand tilvejebragt under prøveudtagningen materiale.

Medicinsk personale efter anbringelse af donor i en lænestol behandler huden i det område af albuen. At desinficere den mest almindeligt anvendte alkohol eller iod opløsning. Endvidere er venen nål indsat med et kateter. Det venøse blod skal donor materiale. Om nødvendigt kan vælges en anden del af punktering, men det foretrækkes at anvende en af albueleddet.

Blodprøvetagning varer 10 til 30 minutter. Når beholderen er fyldt, fjernes nålen fra en vene, og den tætte forbinding anvendes på dette område. Tag den først efter 4 timer.

efter indgrebet

Efter at have passeret bloddonation en person tilbud om at ligge stille i et stykke tid. Må ikke brat komme op, fordi det kan gøre dit hoved spin og reduceret tryk. Før frigive donoren, lægen igen måler blodtryk og kontrollerer den normale tilstand af sundhed af en person.

Den resulterende blod sendes til studere. Indtil det øjeblik, hvor det kommer ind i kroppen af en anden person, kan det tage mindst seks måneder. I denne periode, underkastes materialet forskellige undersøgelser. Den følgende procedure hegn materiale kan ikke holdes tidligere end to måneder. Efter donationen skal du følge bestemte regler for et par dage.

væskeindtagelse

Umiddelbart efter den procedure, skal du begynde at drikke vand. Det skal bemærkes, at væsken ikke må indeholde en gas. Om ønsket kan man variere de drikker frugtsaft eller kompot. På tidspunktet for blodprøvetagning en person mister en masse væske, er det nødvendigt at fylde så hurtigt som muligt. I løbet af de sidste par dage, du er nødt til at drikke en masse almindeligt vand.

Undgå alkohol

Det bør være mindst tre dage for at undgå alkohol. Alle ved, at ethanol bidrager til dehydrering. donors krop, og således mistet en stor mængde væske. Med en stor mængde alkohol drukket virkningerne af bloddonation i donation vil være meget trist.

Gendannelse blodbanen

Efter at have passeret plasmaet eller fuldblod bør træde i kosten af en lang række produkter, der genopretter balancen. Disse omfatter: friske granatæbler, lever, rødt frisk juice, saltvandsfisk.

konklusion

Blod donation til donation procedure er generelt positivt for den generelle tilstand af organismen. Blod efterfølgende genopfyldes, og personen føler meget bedre. Drej i blodet, blive donor!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.