ForretningLedelse

Beslutningstagningen i ledelse

Kunsten styring - det er den største af kunst. Selv om mange mennesker tror, at de ved alt bedre end nogen, og kunne ændre andres liv, og virksomhedens arbejde at gøre effektiv, i virkeligheden, evnen til at styre - det er en sjælden gave. Og som enhver sjælden gave, god regeringsførelse er vanskeligt at analysere. Hver senior manager har deres egne ledelsesmæssige hemmeligheder, han ikke er særlig søger at dele med andre. På trods af dette, lykkedes det os at danne de klassiske metoder for beslutningstagning i ledelse gennem århundreder af menneskets historie og årtiers ledelse som en videnskab, som at stole for hver enkelt leder.

Den nemmeste metode til beslutningstagning - denne beslutning ved analogi. Det vil sige, lederen analyserer begivenheder, der fandt sted i fortiden, finde en lignende situation, som blev løst med succes og tager en lignende beslutning. Denne metode er i øvrigt bruges aktivt og er stadig engelske dommere i strafudmålingen. Ulempen ved denne metode er, at den ikke tillader at opnå en virkelig effektive resultater, da den ikke tager højde for de særlige forhold i det moderne miljø. Derfor er den mest vigtige strategiske beslutninger i forvaltningen af Jeg har aldrig accepteret af denne metode.

Det er relativt ens metode til ekspertvurderinger. Kun i dette tilfælde beslutningen ikke er baseret på historiske fakta, men på den personlige oplevelse af den ansvarlige for at gøre beslutningen. Løsningen i dette tilfælde kan være risikabelt og risikofri. Den første mulighed forudsætter, at eksperten er en type spiller, der forsøger at bestemme den bedste løsning, under hensyntagen til eventuelle tab og mulige gevinster. Uden sin andel af risici, som vi ved, meget få mennesker formår at opnå succes. I de daglige forhold i selskabet, men risikoen er ikke nødvendigt, så eksperter forsøger at tage den mest effektive og sikker løsning.

Mere sofistikerede metoder til beslutningstagning i forvaltningen af foreslår at udarbejde modeller. Der er behov for Simuleringer at løse de centrale, vigtigste spørgsmål for udviklingen af virksomheden. En gruppe eksperter udarbejdet en række muligheder for at løse situationen, og på grundlag af resultaterne til at drage nogle konklusioner. Metoden til udvælgelse af den optimale løsning er dikteret af situationen. I visse tilfælde er det drevet af økonomiske fordele, i andre - på grundlag af indikatorer for kvaliteten af vækst osv

Hvis de klassiske metoder til beslutningstagning i forvaltningen af ikke bringe deres frugter, mange af nutidens ledere vender til brainstorme, dvs. løsningen af komplekse problemer gennem kollektive indsats. I dette tilfælde er det besluttet, efter at en analyse af alle de ideer, der blev fremsat af medlemmer af gruppen i en begrænset periode. Den bedste idé er taget yderligere til grund.

De ovennævnte metoder er velegnede til fremstilling af ledelsesbeslutninger, men når det kommer til relationer i teamet, almindeligt anvendte metoder til at løse konflikter i ledelse, baseret på psykologi. En sand leder skal ikke blot være smart og talentfuld mand, men også en god psykolog. Afhængigt af situationen, må han vælge mellem unddragelse, udjævning, tvang og kompromis.

De ovennævnte metoder til beslutningstagning i ledelse, næsten helt dække hele den teoretiske del, dedikeret til dette emne, men i det virkelige liv, selvfølgelig, de kan ikke eksistere i en ren form. Beslutningsprocessen - er en dynamisk proces, selvom den er baseret på den teori, men det afhænger i høj grad af den konkrete situation og et bestemt hold.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.